přívlač z raftu.

Dá se vláčet z raftu? loni jsem si koupil rybářský nafukovací člun a teď když je u nás povoleno chytání z lodě bych z něj chtěl skoušet vláčet.Bude se z něj dát zdolávat ryba když se v něm nemůžu postavit?Co kotva? je poviná nebo ne? díky moc Detreux
Autor diskuse: Detreux - Profil , 14.6.2005 dravci - techniky lovu

Kamet | Ne 19.6.2005 22:54:45

mel jsem moznost vyzkouset obe jak raft tak rybarsky nafukovaci clun a dle meho podotykam meho nazoru je raft z hlediska bezpecnosti daleko vhodnejsi je totiz konstruovan tak aby snesl odirani a narazy do skal a kameni o cemz u rybarskych clunu velmi pochybuji co se tyka pohybu v clunu resil bych to obycejnou lamelovou plastovou podlazkou do sprchy a muzes se postavit v pohode

Detreux - Profil | Ne 19.6.2005 21:23:05

dalibor ja ho nekupopval,zakoupili ho naši a ja z něj chci skusit chytat ryby :o)) jo jinak díky za opdpovědi ale celkem by běm ještě zajímalo jestli se z něj vůbec vláčet dá,zdolávat ryba,jestli to hned nepichnu atd(blbá otázka) .... dík :o)

Azbest - Profil | Čt 16.6.2005 21:47:29

Xaxap-nemám vůbec pocit,že ty jde o ochcávání.Většina raftů rozhodně je k rybařině vhodnější,než samodlabo pramice.Navíc jsou rybářské čluny přímo pro rybačku a jsou nafukovací(na zavážení a podobně.Myslím,že z raftu asi nejde o hřích...Můj názor.

Pyzda | Čt 16.6.2005 21:18:41

Vážení, když si někdo koupí závodní kolo a jezdí na něm do práce, nebo v botách na tenis jde na ryby, nikomu to divný nepřipadá. Proč bych na nafukovacím člunu nemohl sjíždět řeku i z něho lovit. RŘ hovoří jasně, tak proč další parametry?

bohus | Čt 16.6.2005 20:06:46

to dalibor na nekterych strankach internetu jso oznacovany tyhle cluny jako raft

Dalibor - Profil | Čt 16.6.2005 11:47:46

Proč se ptáš ,jestli se dá vláčet z raftu, když jsi si koupil rybářský nafukovací člun?Já tomu nerozumím.
Pokud jsi zakoupil raft, tak bych očekával, že se věnuješ raftingu.Používej věci k ůčelům, pro který byly vyrobeny a budeš mít v mnoha případech po starostech.

drda - Profil | Čt 16.6.2005 11:12:06

Leo01: dovedeš si představit, jak rozsáhlý by RŘ byl, kdyby se každý termín přesně specifikoval? Nejsem si vůbec jistý, že ty mantinely, o kterých mluvíš, nejsou dané. Jen to prostě řeší nějaký jiný předpis nebo zákon. Opravdu nevím. Ale pokud tomu tak je, tak by skutečně v RŘ mohl být alespoň nějaký odkaz.
Možná, že v nějakém zákoně, který řeší lodní dopravu jsou přesné specifikace těchto pojmů.

XAXAP - Profil | Čt 16.6.2005 11:11:02

Leo01: lide jako ty me desi! jake transparentni mantinely, prokristapana?
nechtejme na vsechno zakony! Jsou dve nutne veci, jak uvest situaci do podoby, jaka je v civilizovanych zemich a kde funguji jednoduche zakony a vyklad osob urcenych ke kontrole a jejich vymahani je nad slunce logicky.
1. je potreba prestat furt neco obchazet a ochcavat! raft je proste na rafting a basta
2. nechtejme porad neco omezovat regulema! ale vlastni etikou, bez poukazovani na druhe, zacneme udavat standardy

Leo01 - Profil | Čt 16.6.2005 10:42:32

Drda: Sám jsi na to narazil. Domnívám se, že pokud se v RŘ použije termín "loďka" či "plavidlo sloužící k rybolovu", mělo by to taky být definováno, aby se předešlo nejednotnému výkladu. Těžko by se samozřejmě dalo polemizovat o kajaku, či jiné naprosto evidentní sportovní lodi, ale řídit se při posuzování tím, co napíše do "techničáku" výrobce, mi přijde taky Kocourkovské. Mám na mysli především případy, kdy si nadšení rybáři sami plavidla vyrábějí. Tam lze kolikrát jen velmi těžko rozhodnout, jestli je to loď více ke sportu, či více k rybolovu. nemyslím si, že se jedná o hnidopišství, ale když za to může vzít RS povolenku, měly by být mantinely zcela transparentní.

JM - Profil | Čt 16.6.2005 10:12:21

Ale raft by mohl být přijatelnej ne? To jako nafukovací člun, tam snad rozdíl není??? Stejně tak letos celkem nelogicky smí chytat z plovoucích mol ukotvených u břehu.

PJ - Profil | Čt 16.6.2005 10:10:48

Myslím, že je zakázáno lovit ze sportovních lodí včetně třeba jachet. V případě raftu záleží na tvé schopnosti prezentovat ho jako rybářský člun a na ochotě RS to akceptovat.

drda - Profil | Čt 16.6.2005 9:59:52

Pyzda: myslím, že se mýlíš a kolega Detreux by riskoval ztrátu povolenky a RL, pokud by se doslova řídil tvojí radou. Lov ryb z loďky je dle RŘ ČRS i MRS je prováděn z rybářské loďky nebo z plovoucí nafukovací rybářské pomůcky určené k rybolovu. Těžko za takovou pomůcku bude možné považovat nafouknutou duši z kola od traktoru a za rybářskou loďku není možno považovat kajak¨, kanoi a pod. Myslím, že jedním z přijatelných hledisek zda jde o loďku nebo nafukovací pomůcku určenou k rybolovu, je stanovisko výrobce, který u svého výrobku přímo deklaruje použití pro rybářské účely.

Pyzda | Čt 16.6.2005 8:56:52

Ať jsem hledal, kde jsem hledal, definici rybářské lodě jsem nikde nenašel. Tím méně co má obsahovat výbava. Podle mě můžeš chytat prakticky z čehokoliv, mimo hausbótů, což je zakázáno v RŘ. Tedy pokud budeš raft nazývat rybářskou lodí, tak proč ne.