SEČ a kaprařina - máte někdo od tamtud zkušenosti ?

Chystám se v srpnu na týden na přehradu Seč a zajímalo by mě vše spojené s lovem kaprů, ať už na boili nebo klasicky na krmítko, Také případné zkušenosti s pobytem u vody, RS, zarybnění, struktura dna, hloubka, atd. Děkuji.
Autor diskuse: Mirek S - , 5.6.2001 kaprařina - revíry, cestování

Ivo Pokorny | Ne 10.6.2001 22:46:25

Koncem srpna??? To zalezi na pocasi voda kvete vetsinou na prelomu cervence a srpna, ale i dyl. Uz sem tam jednou v zabinci chytal a muzu rict ze byl uspech. Horsi je spis kdyz vrtaj s tou hladinou. ale delaj to dost casto takze ryby by na to mohly bejt zvykly.

Mirek Saf. | Pá 8.6.2001 15:16:20

Jak to tam vypadá koncem srpna , není voda již moc zelená?

Mirek S | Pá 8.6.2001 13:29:04

Lubo> Dik za popis, bohuzel mam jen to mapu z atasu (viz. odkaz v odpovedi dole) a tam ten kemp v Ustupkach neni. Muzes to upresnit podle te mapy ? Ja budu vedle hotelu, na mape cca pod cislem 504,4. Ten kemp je na te louce pod hotelem a nebo na te druhe o asi 600m dolu po proudu ? Chceme tam totiz po tydnu s rodinami zustat jen na ryby jeste tyden a hledam nejake vhodne stanoviste primo na brehu pro stan a nechci se hadat s RS a ochranari a policajty.

Lubo | Pá 8.6.2001 13:26:07

Ještě pár tipů. Při chytání na položenou se nejvíce osvědčil jen jeden návazec. Při dvou byla úspěšnost poloviční. Na plavanou mi nejvíce vyhovoval angličák-hloubka na "mém fleku" cca 4m.Při zápisu ulovené ryby se do úlovkového lístku nepíše Chrudimka.... jako všude jinde, ale přímo číslo té údolní nádrže.
Porybné jsem potkal dva za celkem 4 dny. První byl dost komisní a bez pozdravu přistoupil ke mně se slovy "Legitimujte se !!!". Po dvou dnech přišel druhý a vše OK. Dle jeho slov tam dělají častější kontroly pro podezření, že si rybáři ponechávají více kaprů než je povoleno (a jak jsem viděl má pravdu). Co se týká kaprů, tak z mnou chycených 14 ks jich 9 ks mělo na těle nějaký bolák.

Lubo | Pá 8.6.2001 12:06:49

V Ústupkách je na břehu velký kemp. Z něj přes přehradu přímo na protějším břehu uvidíš ty "Muldy" Je to vlastně takový utržený vysoký břeh na němž je hodně velkých kamenů. Je tam větší hloubka už pár metrů od břehu a chodí tam všichni hlavně na úhoře. Pokud se podíváš mírně vlevo,uvidíš už zmíněnou hospodu Pod drnem v rohu malého zalivu s pláží a ústím potůčku.
Co se týče toho koryta, jezdím tam Pod drn v květnu každý rok na pár dnů a loni to tam jeden chlapík celkem poctivé objížděl na lodi s echolotem a průběžně to konzultoval s jedním místním znalcem, který chytal vedle mně. Nenašel nic. Prý je asi zanesené. A to jezdil poctivě přes celou šířku. Ten místní rybář to původní koryto taky hledal bez výsledku.
Jinak nejlepší rvačka je po silné bouřce, kdy právě kolem "drnu" ze zmíněného potoka a vedlejšího pole spláchne voda spousty žížal, na které si přichází pochutnat veškéré rybí osazenstvo-nelze nechytit. V létě záleží na stavu vody-klidně spadne třeba o 6m a pak je šance dost chabá. Hodně o Seči Ti taky řekne majitel penzionu U mečouna-absolutní odborník a znalec. Má tam i hospodu a rybářské potřeby, trofeje, fotky... a plastickou mapu přehrady. Je velmi ochotný (aspoň v květnu byl) a perfektně nám poradil. Přeju hodně štěstí.

Mirek S | Pá 8.6.2001 10:04:33

Uz mam planek, kde budu bydlet , je to dole v Ustupkach tesne za hotelem, smerem proti proudu. Odhaduji to na cca 200m od vody.

Goba | Čt 7.6.2001 11:26:50

Ivo > V noci jezděj opravdu až ke břehu do 1m hloubky na běličky co spěj na dně (posviť si tam někdy baterkou), je tam taky velké procento kaprů 50-55cm v noci na rybičku (6-8cm ouklej nebo jiná měká rybička) , taky u břehu. Nejlepší je nahodit to třeba do 75cm hloubky, ale do strany třeba za keře, abys byl co nejdál od nástrahy kvůli klidu.

Mirek S | Čt 7.6.2001 10:44:30

MM> Omlouvam se za rozhozeni stranky, nechtel jsem laborovat s primym odkazem a tohle mi nedoslo.

Mirek S | Čt 7.6.2001 10:42:48

Dekuji za podrobne rady. Na candaty se asi nebudu snazit vubec, jen kapry. Bohuzel jsem na Seci jeste nebyl, a tak mi nazev Muldy nic nerika. Predpokladam , ze je to nekde u vesnice Hor. Ves. Muzete mi to upresnit, pro informaci pridam odkaz na mapu z atlasu.
Podle teto vojenske mapy ¨se poloha koryta zda skoro uprostred, aspon v miste, kde budu bydlet. Muzete mi popsat pripadne chyby v hloubkach vody na te mape ? Kde budu presne bydlet (a chytat) jeste nevim, planek od cestovky jeste nemam. Bude to pry ve smeru cesty, ktera vede Ustupkami dolu a pak asi jen kousek doleva. To jeste upresnim.

Ivo Pokorny | St 6.6.2001 21:45:53

Goba> jeste k tem tvejm 10-15m na candata. Ja osobne si taky myslel ze na candata blizko ke brehu, ale co sem videl tak to vsichni hazej tak 50 metru.

Ivo Pokorny | St 6.6.2001 21:44:33

Goba> Jo jasne ale od ty spisce na hloubce se koryto smerem k pritoku zase staci k tyhle strane. Jinak mas pravdu ze vede u tech Muld.

Goba | St 6.6.2001 8:48:18

Na Ústupkách je taky hospoda - popisoval jsem pláže přímo proti Muldám. Na Muldách je koryto přímo pod břehem, když od tamtud nahodíš 20 m, jseš už na placatém dně asi 4-5 m, které se pomalu zvedá až na druhý břeh

Ivo Pokorny | Út 5.6.2001 20:42:48

Goba> ja myslim ze koryto jde u ty strany kde sou Ustupky. Ja myslim ze ty popisujes Muldy na protejsi strane. Tam je i ta zminena hospoda Pod Drnem.

Goba | Út 5.6.2001 16:32:46

Zapoměl jsem - na Seči je povoleno zavážet nástrahu (ne krmit), doporučuji v noci kýbl kukuřice a pod.

Goba | Út 5.6.2001 16:27:27

Tam doporučuji na noc tiché místo (ne pod hospodou) a nahodit 10-15m od břehu na candáta!!!!
Jinak tam je mělké placka 3-4m , koryto 6-7m je na druhé straně. Bude tam hodně cejnů a plotic - házej co nejdál.....a nakrm si (nebo krmítko).

Ivo Pokorny | Út 5.6.2001 16:01:51

No na Seci na Ustupkach ma strejda chatu a o prazdninach sem tam parkrat chytal. Zalezi co chytnes za tejden. Kdyz ryby na Seci nejdou( coz neni o prazdninach nic vylimecnyho) tak at delas co delas prd chytis. Na Ustupkach je takova "spice" . Neni skoro znatelna ale lame se tam teren. Smerem doprava k prehrade je melka voda a smerem doleva k pritoku je hloubka( chytaj se tam hodne dravci- candati atd.). Zalezi jak hejbaj s hladinou. Nekdy je voda vysoko, jindy i o 3 metry na vysku mene. Kapry sem tam chytaj vetsinou "klasicky" na boilies neni az zase tak casty. Zarybneni?? Normalka kapr, cejni, stika, hodne bolenu, uhori, candati a sumci.
Jeste te neco zajima? Ja vim ze sem se vyjadroval divne ale snad ti to pomuze. Kdyztak napis co chces jeste podrobne vysvetlit.

Mirek S | Út 5.6.2001 12:56:42

Ještě upřesním místo, jde o chatovou oblast pod Ústupkami.