Podběrák vhodný pro přívlač.

Jako nováček v přívlači se chci zeptat, jak řešíte podběrák. Předpokládám, že při přívlači se člověk více nachodí podél břehu při hledání a zkoušení slibnějších míst. Potom ale není vhodné pořád skládat a rozkládat podběrák "kaprového" typu a pokládát ho vedle sebe na zem, jak to dělám při položené. Jaký bych si měl pořídit kromě svého kapráku? A jak ho mám nosit? Jaký tvar a velikost se hodí pro lehčí až střední přívlač?
Autor diskuse: Zdeněk - Profil , 8.6.2005 dravci - náčiní, doplňky

Pavel V | Pá 10.6.2005 15:13:04

loni jsem si pořídil tenhle kousek, má v rukojeti silnější kloboukovou gumu, takže jojo není až tak nezbytně nutné. Nosím ho na vestě na zádech a je super i pro chytání z belly boatu. Cena je kolem 300,-. Pořídil jsem ho v internetovém obchodě ( http://www.fenclvladimir.cz/ ), jen jsem si přiobjednal síť s jemnějšími oky.

Leo01 - Profil | Pá 10.6.2005 13:26:02

karelc: Já jsem podběrák taky tak nosil, ale vadilo mi při chůzi, že mě mlátil zezadu do nohou. Vrátil jsem ho tedy složený zpátky nahoru na baťůžek. Na podzim jsem rotačkou trefil kapříka 44 za hřbet (to jsem samozřejmě nevěděl) a sám jsem byl překvapen, jak rychle jsem jednou rukou dokázal podběrák připravit! :-)

karelc - Profil | Pá 10.6.2005 13:15:36

Zdeněk: já jsem svého času nosil při přívlači taky "kaprový" podběrák, tuším od Sony. Trojúhelníkový tvar, teleskopická tyčka.
Nebavilo mě ho nosit v ruce nebo v báglu, tak jsem na to šel jinak. Normálně jsem ho jakoby složil a nosil pověšenej na spodní části batohu za popruh. Nepletl se mi nikam a šel rychle jednou rukou roztáhnout.
Ale většinou jsem ho nepoužíval, jen při vysokým břehu.

Kosmak - Profil | Pá 10.6.2005 12:58:31

Zdeněk: používám podběrák ve tvaru tenisové rakety s krátkou rukojetí. nosím ho též na zádech. Nějaký čas jsem chodil vláčet se skládacím navijákem a byla to hrůza.

Bundík - Profil | Pá 10.6.2005 12:30:37

Jestli si byl někdy lyžovat, tak se jojo velmi podobá takovému tomu umělému držáku na permice. Když přijdeš k turniketu, vytáhneš z umělé krabičky provázek ke kterému máš pohodlně chycenou permici a projdeš. Pak ji pustíš a provázek se navine zpět do krabičky. Úplně stejně funguje jojo, akorát, že místo permice je k provázku chycen podběrák, a to podběrák kterému osobně říkám pstruhák a je popsaný od kolegů níže. Rozhodně si na záda nevěš teleskop ;-)). Když zajdeš do jakéhokoliv obchodu, určitě ti dobře poradí.

Rasto | Čt 9.6.2005 16:21:40

Co je jojo na zada?Nejaky obrazok by sa nenasiel?Zaroven aj foto toho podberau so skladacou ruckou by som uvital :-) Dik

strejka - Profil | St 8.6.2005 9:33:09

podberak neni uplne nutny, nosim raketak na zadech, jdeme-li ve dvou, raketak staci i na velkou rybu, jdu-li sam, nejsem mekota a pro vetsi rybu kdyztak vlezu do vody, kde nejde bezpecne rybu dostat na breh, nenahazuju, ale vranikova rada je OK...

Pasovec - Profil | St 8.6.2005 9:32:13

Chodím vláčet na pstruhy i větší dravce. Osvědčil se mi podběrák jednodílný. Má tvar elipsy, samozřejmě má dřevěnou rukojet..pstruhy zvládá bez problémů a štiku jsem podebíral zatím hejvětší 70 cm a docela to šlo...nosím ho na zádech na joju.

vraník - Profil | St 8.6.2005 9:15:10

existuje podběrák, který má pevnou obruč a zlomitelnou rukojeť o 18O st. přímo v pantu, velikostí je více, dá se zavěsit na jojo na záda, používám ho v i lodi, kde by se velký pletl