Připojení umělé vláčené nástrahy k vlasci.

Ahoj přívrženci přívlače. Tuhle sezónu chci začít s přívlačí. Chci se pokoušet hlavně o štiky na woblery a třpytky. Ale obecně mě zajímá způsob, jakým připevňujete třpytky a woblery k vlasci nebo lanku, dáváte tam kombinaci karabinka+obratlík? A v případě použití lanka, jaké, jak dlouhé, jak tlusté a jak ho připojujete k vlasci a k nástraze? Díky za rady.
Autor diskuse: Zdeněk - Profil , 8.6.2005 dravci - nástrahy, návnady

De Profundis - Profil | St 8.6.2005 13:07:16

Angler: truchu přehnanej názor na karabinku s woblerem, musí se přizpůsobit velikost karabinky a pak je to OK. Taky dost záleží na tvaru karabinky, ale bez ní si nedovedu přívlačovou vycházku představit. Jednou navážu karabinku a pak měnim nástrahy jak mě napadne. Nechtěl bych při každý výměně převazovat. Lanko nepoužívám. Karabinky doporučuju Bushido a pokud nechytám na rotačky (hodně zřídka) tak sundám i obratlík.

Angler - Profil | St 8.6.2005 12:10:03

Ahoj. Lanka nepouzivam vubec, karabinky ted uz jenom na twistery a rippery, jinak to vazu primo, rotacky klasicky, woblery rapalackym uzlem, hlavne u wobleru dela karabinka hroznou rotiku, chodi pak uplne jinak nez by mel... Vlasec pouzivam vetsinou Berkley Trilene 0.18mm, je to festovni vlasec, ale bacha na dotahovani uzlu (navlhcit a pomalu dotahnout, pak je to drzak...) At ti berou!

brach - Profil | St 8.6.2005 6:57:43

Na pstruhovce karabinku shakespearovku a nejčastěji woblery, teprve pak rotačky a devony a naposled plandavky, na mimopstruhovce stejnou karabinku a hlavně twistery, při očekávání štik kevlarové lanko a plandavky (Heintzky) a pak teprve rotačky.

Hynek | St 8.6.2005 6:20:17

Preferuji rotačky a plandavky menších velikostí, používám výhradně karabinku s obratlíkem, ale tu s tím plochým uchycením, ta drátová s tím moc casnuje, lanko nepoužívám, jako monofil mám Sufix Extra Strong, 0.18 mm

Kato | St 8.6.2005 1:05:44

Já dávám jen karabinku. Obratlík mi měnil nějak směr. U větších nástrach nevadí a na lanka moc nejsem.