Poraďte pevný boční návazec

Při klasických montážích na položenou používám pro uchycení druhého návazce dvojitou smyčku, staženou náplastí na způsob zarážky. Při záběru větší ryby se mi ale stává, že tento návazec utrhnu, i když mám hodně povolenou brzdu. nakoupil jsem kvůli tomu kvalitnější vlasce, ale problém v menší míře přetrvává, zejména u feederového chytání s tenčími vlasci. Užíval jsem i návazce z pletené šňůry, mám ale pocit, že ryby si jich všimnou a neberou s takovou důvěrou. Druhého návazce se nechci vzdát kvůli možnosti nabídnout alternativní nástrahu. Poraďte prosím někdo opravdu pevný spoj k navázání druhého návazce na kmenový vlasec pro klasickou položenou i feeder, případně popište využití a spolehlivost spojek, máte-li s nimi zkušenosti. Díky.
Autor diskuse: Petrson - Profil , 3.6.2005 kaprařina - náčiní, doplňky

xycht - Profil | Ne 5.6.2005 7:27:53

Zkus tohle...
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=500

ta smyčka pro uchycení bočního návazce je na konci článku

Petrson - Profil | Ne 5.6.2005 2:44:27

> Kobra >> udělám smyčku z obou vlasců s očkem, překřížení omotám čtverečkem náplasti a zatáhnu.Dá se to dělat i z ventilgumky. Nevíš, jestli to funguje líp, když se smyčka zdvojí? Ty máš asi na mysli tzv. balaton - viz http://www.mrk.cz/montaze.php?menuid=12&id=77&kw=balaton . Ten jsem
zkoušel, ale zdálo se mi to ještě horší. Ale částečně se mi to podařilo odstranit tím, že jsem začal dělat návazce delší a montuju je výše nad zátěž (spodní návazec=kmen, horní=přívěs - mám pocit, že takto je to nejefektivnější, ale dřív jsem horní návazec dělal cca 5 cm, tak do 10 cm nad zátěž, nyní tak 8-10cm, 15 nad. Záběrů na horním neubylo a drží lépe. Zkoušel jsem taky návazce ze šňůrek, montované přímo na krmítko, ale při utržení se trhne i olovo, takže se vracím ke klasice. Navíc opatrnější ryba nástrahu pustí, protože cítí odpor. Dvojnávazec vespod se zase často motá. A ještě prosím tě co je to krvavý uzel? Díky.

>> Bulk > Díky, vyzkouším. Dá se to použít i při klasice - nejen feederu?

Bulk - Profil | Pá 3.6.2005 9:47:21

Petrson: Stává sem mi to samé, zkus zátěž odpružit feeder gumou

kobra - Profil | Pá 3.6.2005 9:44:38

jaký uzel na návazec používáš?já vážu návazec do vzniklého očka krvavým uzlem pak zatáhnu očko do náplasti-izolačky a pohoda,netrhá se.