Nadlehčovací plovák nástrahy

Zdravím..Chtěl jsem se zeptat, jestli znáte tetno systémek, který drží nástrahu nade dnem?Přišel s tím kámoš, vyzkoušeli jsme to a zdálo se to docela funkční. Zasekl jednoho sumíka a měl dalších pár pěkných, ale bohužel neproměněných záběrů, zatím co já s nástrahou na dně jsem neměl za celou dobu pořádný záběr. Vyzkoušeno zatím jen s žížalami a na stojaté vodě. Plovák je vyroben úplně jednoduše z montážní pěny na povrchu obarvený a chycený za lopatku režnou nití. Chtěl bych znát vaše názory. DIKY P.S. obrázek vložím hned po zveřejnění otázky do odpovědí, protože to bohužel jinak nelze..
Autor diskuse: gaddy - Profil , 27.5.2005 všeobecné - domací dílna

gaddy - Profil | Čt 2.6.2005 10:11:32

Zde je ten obrazek se systemkem. Trochu pozdeji vlozeny,nez jsem predpokladal,ale nedalo se jinak. "Sikovne" jsem slapl a udelal si tak vyron v kotniku a do prace se dostal az nyni....

brach - Profil | Čt 2.6.2005 5:42:38

Rybičku na candáta není třeba vycpávat kuličkami polystyrenu. Stačí injekční stříkačka a fouknout do rybičky trochu vzduchu.

Petrson - Profil | St 1.6.2005 2:55:14

Gaddy: Zapoměl jsem dodat, že o podvodních splávcích na lov sumců se tady diskutovalo v otázce Podvodní splávek (zkus pohledat v archívu), to bude asi to, co hledáš. Někteří sumcaři dopručují hlavně ty zvukové, které zároveň fungují jako vábnička. Sám s tím nemám zkušenosti, chtělo by to vyjádření nějakého sumcaře. Podle mého názoru by šlo použít i kulové plovátko.

Meky - Profil | Pá 27.5.2005 7:10:09

Mám stejnou zkušenost jako Petrson, stačí nacpat do rybičky pár kuliček polystyrenu a plave. Na candáty super.

Petrson - Profil | Pá 27.5.2005 0:34:00

Dá se použít taky jiný způsob-při lovu na položenou na mrtvou rybku ji můžeš vylehčit kouskem polystyrenu (nebo jiné plovoucí hmoty), vpraveným do těla nebo tlamičky rybky. Funguje zvláště na candáty, přichází víc záběrů, než při klasickém nastražení. U sumcařiny by to asi nešlo, tam bys musel použít z polyše cihlu :-), ale celkově je to účinnější, než sólo plovák, který podle mých zkušeností může ryby odrazovat.