Ako mate zbalene delicky v kapse?

Mam jeden problem a to ako zbalit pruty 3-dielne delicky do kapsy a pritom zabranit poskriabaniu jedneho dielu o druhy. Kapsu mam od DOCu, taka dvojkomorova dlha 130cm. K prutom som dostal obal, latkovy trojdielny, ale ked chcem pruty nechat naviazane a s namontovanym navijakom, tak to puzdro proste nemozem vyuzit. Alebo robite montaz vzdy nanovo pri vode? Poradte mi ako to robia ostatni?
Autor diskuse: Juraj - , 20.5.2005 kaprařina - ostatní

Sam | So 21.5.2005 7:34:13

mirmen-batoh je šitý silnějšími nitěmi a vypadá to na režné nitě.Řemeny jsou podšité a prošité.
Tkanina je slabě pogumovaná nebo co je to za materiál,výrobce udává :Veškeré batohy jsou z nepromokavého materiálu CORTEX® se zátěrem a impregnací. Větší verzi jsem neviděl.Pouzdra plavou,jednou jsem byl u nás na rybníku a vybaloval jsem ,odepnul pouzdra,opřel jsem je o strom.přiběhl pes a ocasem mi je shodil do vody.Šly na mne mrákoty ale obaly plavaly na hladině,tak jsem je vytáhl podběrákem.Mám batoh jeden rok a zatím spokojenost.Co je hůř vyřešeno ,jsou kapsy.Když tam dáš něco objemnějšího nejdou zavřít.Zavírají se totiž suchým zipem

mirmen - Profil | So 21.5.2005 6:53:16

Sam, prosím tě, jak jsou zmáknutý drobnosti u Hornetu? Mám na mysli , jaké nitě na stehy ( zda jsou klasické slabé nebo zda použil výrobce něco silnějšího, např. režné nitě), jak jsou uchyceny řemeny ( je to podšité nebo přistehované na látku).
Je ta pogumovaná tkanina ( na spodní straně) slabá nebo silná?
Viděl jsi tu větší verzi Hornetu?
Tu na cca 70 litrů a 4 tubusy?
Díky.

Sam | So 21.5.2005 6:50:12

Omlouvám se nějak mi vypadl obrázek,zkusím znova

Sam | So 21.5.2005 6:44:34

tady je celkový pohled jak to vypadá

Sam | So 21.5.2005 6:43:23

Já používám tyto pouzdra,který se dají připnout i na botoh když sundáš ten řemen.
Match prut mám stažený suchým zipem.Feeder, každý díl samostatně v plátěném obalu a celé to dávám do toho pouzdra.feeder navazuji u vody znova

stefan | So 21.5.2005 6:20:07

Juraj:Ešte ktomu olovu na zostavenom sistéme ,tiež naň môžeš nasunúť akési púzdro z mirelonovej trubky a potom už by si nemal mať žiaden problém s oklepávaním prúta .

pz - Profil | Pá 20.5.2005 13:00:26

idealni je opravdu ten mirelon - izolacni trubka je z vyroby narizla podel, takze prstem nebo nozem projedes durch a u teskopu udelas zarez na navijak a krytku ocek, u delicek na jednotlive ocka

pajda - Profil | Pá 20.5.2005 12:41:29

Mám dvoje pruty. Normální teleskopy na lov na našich malých vodách ( abych moc neprovokoval důchodce) a děličky na velké vody. Ty převážím v originálním 3-kapsovém plátěném obalu, který ještě potom suchým zipem ukotvím ve vlastním ruksaku. Nenechávám na nich naviják, vyrážím na několikadenní výjezdy a těch 10 minut na navlečení vlasce do oček mě nezabije.

Kolči - Profil | Pá 20.5.2005 12:26:23

Já používám pásku se suchým zipem,kterou díly prutu sepnu k sobě tak,aby se nemohly pohybovat.Ještě se mi nestalo,aby se mi poškrábaly a nepotřebuju žádný další pouzdra.Jen budeš muset odstřihnout montáž.Olůvko by ti mohlo prut nepěkně otřískat.Já montáž buď navazuju u vody.Když chytám s feederem,jen sundám krmítko a háček zaháknu za gumičku co mám na rukojeti prutu.U matchky je to podobný,sundávám splávek.

Honzas - Profil | Pá 20.5.2005 8:26:04

Vždy sundávám montáž i navijáky a pruty dávám do originálního látkového obalu a pak ještě do tříkomorového obalu na pruty. Navijáky dávám také do obalu (Hodonský). Takové balení trvá asi o 15 min, a pak opětovné sestavování asi o 20 min déle. MIRELON mám už za sebou. Ten Ti totiž moc nepomůže v případě, když nemáš olova na závěsce a zůstanou Ti na vlasci. To bys musel dělat obal ještě na olovo. Dívám se na to z pohledu lovu na položenou. S feederem to dělám také tak, ale ten tak často nepoužívám.

stefan | Pá 20.5.2005 6:21:53

Juraj:Plne ťa chápem a s trojdielnymi prútmi to ja riešim tak že podobne ako" mirmen" som si zohnal izolačnú hmotu MIRELON ale ploché platne v hrúbke cca 15mm a z tohto materiálu som vyrezal 2 kruhy o priemere 5 - 6cm, do ich obvodu som vyrezal tri dierky o priemere blanku .Keď prenášam prúty v púzdre tak proste vymedzím medzery medzi dielmi prúta týmito krúžkami a až potom ich vkladám do púzdra.V tomto prípade nemusíš rozoberať montáž , ja to používam na match prúte.

mirmen - Profil | Pá 20.5.2005 0:39:07

Nechal jsem si poradit a vyzkoušel izolační materiál MIRELON. Izolační tuby jsou k sehnání např. v OBI , ve speciálkách pro topenáře a vodoinstalatéry ...
1 metr vychází na 10-30 Kč podle síly materiálu a průměru.
Trubky jsem rozřízl po délce ( chce to ostrou čepel, snadno se trhá), díly si pak pro pohodlí označil kouskem elektrikářské pásky (jsou různobarevné), takže se snadno orientuju, který prut (match, feeder MH či Medium, ..... ) dát rychle dokupy.
Chce to změřit doma nejširší místo spodního dílu, středního dílu ... .
Očka mohou trochu vyčnívat, hlavně , že je uchráněn blank prutu před nárazy.
V komorovém pouzdře ukládám tak, aby očka směřovala k Mirelonu vedlejšího dílu.
Celé se to proti posouvání v báglu dá zajistit zavařovací gumou, kterou stáhneš jednotlivé díly k sobě.

Investice na jeden prut vychází na +- 100 Kč ( nějaký ten odpad ).

U vody navazuju vždycky znova.
Jistota, že uzly budou v pořádku.