Rybolov u moře ve Francii

V první půlce srpna se chystáme s manželkou do Provance(jižní Francie). Při té příležitosti bych sebou vzal i vláčák a zkusil to tam trochu na pobřeží povodit. Máte tam někdo nějakou zkušenost? Je potřeba povolenka, nebo není? Když, tak za kolik? Podle situace a času si to možná ještě střihnem do Normandia a Bretaně, kde mně to táhne hlavně a jen kvůli tomu, že si myslím, že na tomhle pobřeží, které je hodně skalnaté se musí určitě něco chytit.
Autor diskuse: Tomas - Profil , 17.5.2005 všeobecné - revíry, cestování

Ptah - Profil | Po 17.2.2020 17:45:03

Bery9CZ >> Ahoj. Jenom sem vláčel a chytal sem mořský vlky nej cca 60cm. Ryby sem chytil jen při přílivu a bylo jedno jestli byl v poledne nebo o půlnoci. Dost velkej problém byl s řasama, spousta zelenýho bordelu tam plavala, takže pomalu na každej nadhoz je taháš. Jo a mořský vlky tam můžou chytat jen profesionální rybáři, mají v určitý čas hájení.

Bery9CZ - Profil | St 12.2.2020 21:09:37

Ptah >> Ahoj.
Tak jak jsi vůbec dopadl s tou Bretani. Já se tam chystám letos a chtěl bych něco vytáhnout z moře. Zjistil jsi něco??

Ptah - Profil | Po 23.4.2018 15:44:54

Ahoj potřeboval bych poradit ohledně rybaření ve Francii - Bretaň, koukám že poslední zápis je z roku 2005 tak doufám že mi někdo poradí :-)
O rybolovu mimo ČR vubec nic nevím, tak budu rád za jakékoli info.
Jedem v půlce června do začátku července na pobřeží u města Pleubian. Když koukám do map tak to tam vypadá že je v rozlivu řeky Le Jaudy do moře. A je patrné, že příliv a odliv ovlivnuje deltu řeky dost hluboko do vnitrozemí až za město Tréguier cca 10km. V místech kde budem ubytovaný je vidět z leteckých map, že voda při odlivu ustupuje až o 800m od pobřeží.
Nevíte někdo jak je to v dané oblasti s rybolovem, povolenka, povolené způsoby lovu, co by se teoreticky dalo chytit atd.... Abych předběžně věděl na čem sem a zda má cenu vůbec sebou vozit pruty :). Rád bych vláčel :)
Předem děkuji za odpovědi.

čolkař | Čt 19.5.2005 19:04:53

Jehlice se dají chytat na žížalu vláčenou na povrchu s bombardou,chce to menší hodně ostrý háčky,kmen od 0,18 do 0,22,návazec 0,14-0,18 podle toho jak daleko s jak těžkou bombardou musíš házet aby jsi dohodil někam ke skaliskům,kolem kterejch šmejděj.Někdy jdou i na plavačku s předváženým splávkem a bez zátěže nebo na propad.Nezapomeň si polarizačky,je to docela adrenalin je pozororvat jak se ženou za žížalu a zdálky skáčou ve snaze ji dohnat.Lepší než přívlačák je na tohle je 4-5m tužší boloňka kterou využiješ i na plavačku anebo hodně tvrdá mačka,ale takovejch který by zvládly bombardu 50 gr. moc není.

Tomas - Profil | Čt 19.5.2005 18:37:20

Pokud ještě někdo něco víte, tak pls sem s tím.

Tomas - Profil | Čt 19.5.2005 18:36:43

Děkuji za poznatky. Na četníky se podívám, ale přímo na místě na tu jejich stanici. Prý je naprosto stejná jako ve filmu a je to nejfotografovanější objekt Francie. Teď vylezlo z manželky, že už tam byla(to jsme se ještě neznali), ale celou dobu jim lilo. Jsme spolu už docela dlouho, ale tohle jsem nevěděl. Tu Provence si vybrala ona, takže v duchu hesla "pachatel se vrací na místo činu". Asi sebou vemu jen vláčák a nástrahy a budu se holt hodně snažit a chodit. Co šaríci, jsou tam taky? To by mohlo bejt zajímavý povodit si nějakýho. Nejspíš by mi to ale rychle upižlal. Dovolená to bude v kočovném stylu, takže se zdržíme tam kde se nám bude líbit a pak zase přeun na jin¨ý pěkný místo. Tím by se šance na úlovek měla zvýšit.

Kobra - Profil | St 18.5.2005 17:55:41

na povolence jsem našel odkaz na jejich stránky ale bohužel pouze francouzsky www.unpf.fr

V.K. - Profil | St 18.5.2005 13:50:38

Tomáši, klidně si vezmi i plavačkový teleskop 3-4m, protože na plavanou tam chytá většina lidí.Já osobně jsem si vzal teleskop 2,5m a pak jsem litoval, když jsem viděl, že se tam chytá jako u nás.Byl jsem připravený na položenou s olůvkem, ze kterého trčí dráty, aby se neposouvalo po dně.Nakonec jsem dokupoval malé háčky a splávky.No a chytal jsem na těsto uhňácané z bagety.Nejčastější úlovek pražma(nej asi 20cm), ale viděl jsem i cípaly a jehlice.A taky jsem viděl fregatu francouzského námořnictva, což byl zážitek...Pobřeží je v pohodě.Pláže jsou rozdělované vlnolamy a místní chytají právě z nich.Teď už jenom zbývá popřát-užij si to!!!!!!!!!!!!!!!!!!

G.Moolis - Profil | St 18.5.2005 9:13:14

Tomas: Pust si Četníky, získáš o místní krajině docela přehled. A bacha na rybáře, co lejou olej do sebe místo do navijáku. To nejsou pravý rybáři. Skály tam jsou, v jednom malým přítoku jsem chytil úhoře do sítě na motýly.

Kobra - Profil | Út 17.5.2005 23:14:35

ještě snad že povolenka se dá koupit v každém obchodě s ryb.potřebami.taky je dobré hodit řeč s místními.já zkoušel chytat na jezerech na bojlis a ono to tam šlo jen na červy.

Tomas - Profil | Út 17.5.2005 23:14:16

Takže moře je bez poplatku a za 35Eur můžu i na pevnině?
V.K. Co jsi čudlařil? Je tam moře pozvolné, nebo se tam dají najít nějaký skaliska s hloubkou hned u břehu?

V.K. - Profil | Út 17.5.2005 23:05:57

Tomas:V roce 2000 jsem byl v Mentonu-je to na hranicích s Itálií-na moře nebyla povolenka třeba.Normálně jsem čudlařil, protože moje příprava byla ovlivněná pořady na Spektru.Ale byl jsem spokojený i tak.Snahu o přívlač jsem pozoroval u místních, úspěchy jsem žádné neregistroval.Je fakt, že jsem pozoroval málo...

Kobra - Profil | Út 17.5.2005 23:05:10

zkoušel jsem oceán kousek pod Bordeaux a nic moc.Ale řeky jsou tak docela super.Povolenka na 3 týdny na celou jižní část Francie cca 35 eur.