vaše začátky v lovu na boilies

Zdar všeci kapraři, jaké byly vaše začátky na boilies? Jak vám to šlo( jak dlouho jste čekali na 1. záběr, atd.), na jakej boilies jste začínali chytat a jaké jsou teď vaše nejoblíbenější příchutě boilií a od jaké firmy?
Děkuji za každou odpověď
Autor diskuse: protonak - , 17.5.2005 kaprařina - techniky lovu

Vojta | So 28.5.2005 22:01:41

Já už začínám 2 roky :-). Do výroby vlastního boilí se ještě netroufám položit, zatím si boilí kupuji a snažím se do kaprařiny proniknout. Naučit se pozorovat hladinu. najít si to správný místo. Zvolit správnou montáž, a délku návazce. Zvolit si program zakrmování apod.... Až tohle budu všechno umět, tak teprve potom si začnu boilí válet sám a chytat na něj.

Marda - Profil | Pá 27.5.2005 11:28:41

Začátky někdy v roce 1990, podle časopisu rybářství jsem uvařil něco jako "krupicový kuličky" jen jsem je kokot napíchával na háček a čekal 1/2h, pak jsem šel domu... no bylo mi 15 :-))
1995 vylepšený krupicový kuličky o suš. mlíko, vitalakt, sojovou a kukuřičnou mouku + Richworth Strawbery... kapři 60-70cm a o rok později 16,5kg na to samý.... Jinak tenkrát jsem čekal 2-3 dny až si ryby zvyknou a mezi tím jsem chytal na Cormoran Schwarz kirsche 14mm a Mosela Scopex 18mm (ty kormoránky fungovaly!)
Dneska? Asi trochu moc blbnu.... :-)))))

Petrson - Profil | Čt 26.5.2005 5:48:53

Boilies jsem poprvé zkusil asi před 8 lety. Bylo kupované, myslím že české výroby, oranžové barvy, velikost asi tak třešeň a voňelo jako žvýkačka. Přišel jeden záběr, a to karas asi 39. A podruhé jsem na něj chytal včera - rohíkové boilies, příchuť krab. Z 5 kaprů 3 záběry přišli právě na něj, ale samí pionýři do 35. Několik záběrů bylo "hluchých" - vytáh to až nahoru, ale po záseku nic, kulička na přívěsu zůstala. Tak nevím jestli to netahali jen karasi za kuličku. Máte s tím někdo zkušenosti?

Cucák - Profil | Čt 19.5.2005 15:15:12

Začal jsem v roce 90, to mi bylo 12 let. Dostal se mi do ruky článek z ryb. časopisu a viděl jsem na Mušově Rakouský rybáře jak na boilie chytají. Následně jsem doma vyrobil první várku z toho, co se mi podařilo najít doma v kuchyni. 2 roky jsem chytal na koule ze strouhanky, mouky sušenýho mlíka, vanilkovýho cukru a pudinku. Hned při prvním použití jsem chytil kapra 61 cm, což tehdy na malém vesnickém rybníčku byla událost. Dnes po mnoha pokusech mám sestaveno několik svých směsí pro různé příležitosti ale pořád zkouším něco nového. V současnosti jsou mnou nejpoužívanější esence Fr. klobása nebo javor.

karči - Profil | St 18.5.2005 16:57:14

Moje začátky lovu na boilies se datují do roku 2001.
Prvním rokem jsem se víceméně protrápil a na svých 4 až 6-ti hodinových MEGA Výpravách čekal na toho svýho trofejáka :))), než jsem pochopil, že bez dlouhodobějšího vnadění to asi nepůjde. V dalším roce jsme se začali věnovat s kamarádem jen jedné státní vodě, poctivě jsme krmili a začali i pravidelně chytat. Žádní trofejáci to sice nebyli, ale zjištění, že to funguje bylo pro nás velkým zadostiučiněním.
Zdeněk: Moje první pokusy s kobrou bych ti přál vidět, jistě jsem několikrát neunikl posměchu, ale někde se to naučit musíš :))))). Jinak jsme začínali s krmným boilies Carp teamu Jizera Kapr killer, které na nejmenované lokalitě chytá dodnes. Dnes se snažím se střídavým úspěchem kombinovat svoje výrobky s hotovkami.

Zdeněk - Profil | St 18.5.2005 13:42:19

Já na ty svoje marný pokusy asi jdu nějak špatně. Přitom jsem přečetl celou knihu Začínáme s lovem kapra na boilies - Stano Sládek, všechno se zdá být ok. Problém je asi v tom, že kromě pár koulí zavěšenejch na PVA proužku pod háčkem vůbec nevnadím. Nemám možnost chodit pravidelně ryby zvykat na jedno místo a vnadění prakem či kobrou - to se ani za boha stejně netrefim kam chci :), takže bych jenom mrhal drahými koulemi...

gun - Profil | St 18.5.2005 13:02:09

Nikdy jsem na boilies nechytal, letos ale do mne kamarád furt hučel, ať to zkusím. Tak jsem si v rybářských potřebách nakoupil nějaké suroviny (žádnou alchymii, jen nějakou tu mouku a semeno), prokonzultoval to s kámošem a dal se doma do výroby. Smíchal jsem to dohromady, ručně naválel koule různých velikostí a povařil (a i když jsem experimentoval s různou délkou vaření, nikdy nevyplavaly). Kámoš tvrdí, že prý jsou to boilies na bázi ptačího zobu. Nechal jsem je asi dva dny sušit a pak jsem po tři dny (během vycházek s feedrem) vždycky naházel rukou několik koulí asi dvacet metrů od břehu. Potom jsem to zkusil s koulí pod hákem a po odpoledni, kdy se nedělo vůbec nic, přišel těsně před setměním záběr. Po vytažení na břeh na mne koukal kapřík 75 cm a bezmála 9 kg. Už je to skoro měsíc a zatím jsem neměl čas to znovu zkusit. Ale myslím si, že zde zafungovalo pravidlo "čím blbější sedlák, tím větší brambory".

Kajo | St 18.5.2005 12:31:00

Ja začínam už tretí rok,na konte jeden jediný kapor 1,8kg z jazera,aj to som chytal na boile na sumce (doma vyrobene).Ak by som mal poradiť,tak na začiatok si dobre preštudovať literatúru,ináč je to celé zbytočné snaženie.Ďalšia veľmi dôležitá vec je,kde chytáš,je veľký rozdiel chytať na jazere alebo na rieke.Na rieke je to asi dvakrát ťažšie,ja chytám na rieke a na boile som chytil kadečo,napr:mreny - 2,1kg,jalce - 3,2kg,ale kapra som zatiaľ nezdolal.Možno teraz vyzerám ako úplny amatér,že neviem,ako chytať kapra,ale miesto,kde chytám je veľmi náročné a ja som rozhodnutý prelomiť smolu,viem,že v tej vode sú krásne ryby,len to chce "kápnuť božskou".Napriek tomu,že som zatiaľ na boile kapra nechytil,tak ma tento lov uchvátil a prakticky tri roky ani ináč nechytám,možno je to tým,že chytám na ťažkých vodách,kde uloviť veľkú rybu je štátny sviatok,ale to je práve ono...A čo sa týka boilí,začínal som s hotovými Top secret,Ritchwort,Nash,Amino Bentos,dnes si veľa gulí vyrábam sám,zatiaľ pre mňa najobľúbenejšie bolie sú "Tiger nuts" a "Scopex squid liver",na tie som mal z 90% rybačiek minimálne záber.

Šuli - Profil | St 18.5.2005 8:52:16

Začínal jsem s Ritschwortem Tutti Frutti.
Musim uznat že ze začátku mi to šlo o 100% líp jak teď.Asi z toho dělám už moc velkou vědu a víc přemejšlim a dám míň na loveckej instinkt.Taky je to možná tim že jsem začínal jako student,dva měsíce prázdnin,mezi tím další kratší volna a záškoláctví mi dovolilo trávit mnohm víc času u vody než teď.

Zdeněk - Profil | St 18.5.2005 8:07:02

Já jsem ještě furt nešťastník. Začal jsem s tím letos, byl jsem na třech rybnících, zkoušel jsem smetanu, jahodu, kraba. 1x až 2x přehazuju za den. A chytil jsem starou bačkoru, ještě že sebou beru matchovej prut a anglány + kukuřici, takže se bavím aspoň lovem plotic a malých kapříků :)

Fit - Profil | Út 17.5.2005 20:53:19

Já jsem s boilies začínal asi před 3 roky. A první dva pokusy ani ho... Byl jsem z toho strašně nešťastnej. Pak jsem poprvé na řece na jahodu chytil kapříka 57cm a potom jsem se pro chytání na boilies nadchnul. Nejradši si vyrábím kuličky sám. Moje nej je ptačí zob s příchutí Scopex. Ještě jsem nezkoušel rybu a maso. Nějak v tom nemám důvěru i když vím, že se na to chytají ty největší kapři...

petr78 | Út 17.5.2005 13:32:39

Já začínal někdy na začátku 90tých let a musim říci, že se mě dařilo možná líp než dnes. Musim ale přiznat že jsem začínal na dost lehké vodě, kde se chytalo hodně, ale malejch. Poté co jsem zkusil koule se ze mě stal na chvíli král místní vody, chytal jsem větší ryby než ostatní, ale jen do doby než se to rozšířilo, protože jsem byl blbej a každému se chlubil tak za chvili to zkoušel kde kdo a začalo předhánění kdo udělá lepší koule. Nejdřív stačila jednoduchá jahoda za pár korun a potom s toho postupně vznikal vědní obor.

Kato | Út 17.5.2005 13:01:36

Šílené začátky.... Vůbec nic se mi nedařilo na ně chytnout a tak byla (a je) u mě kukuřice nástrahou číslo jedna. Začal jsem ale víc studovat literaturu a začal se zajímat o jiné faktory co k tomuhle lovu patří a ono to šlo. Takže tak rok zkoušení vyšel v niveč....

mikdandy - Profil | Út 17.5.2005 11:55:12

my sme v podstate na boillis zacali chytat az letos, loni jen takove naznaky a hned prvni vyprava kapri. bylo to stesti. moje nejoblibenejsi koule jsou zatil losos a jiny masovy. uvidime casem co se z toho vyklube..

m.kindl - Profil | Út 17.5.2005 7:41:30

Já jsem na svého prvního kapra na boilies čekal asi dva roky.Jezdil jsem na Lipno a chytal na kukuřici,když kamarád přivezl z Polska nějaké kuličky na kapry.Byla to Mosela mušle nechytnul jsem na to nic.Až na boilie DAM jahoda jsem začal pomalu chytat,to bylo někdy po revoluci když se dal objednat u Petra.Rapidně se úspěchy zvedly s boiliem Crafty Catcher a spoužíváním PVA.Dneska je tady neskutečnej výběr,ale pamatuju si jak jsem se vsadil s otcem o láhev Whisky když seženu boilie chytnu ne něj kapra.Každý začátky jsou těžký,zvlášť když není literatura,nejsou kolegové se zkušenostma.Jeden čas jsem myslel,že celej boilies je jen reklamní trik :-)