Je zakaz druheho trojhaku na pstruhovych vodach opravdu potrebny?

Tento zakaz plati z vetsiny pouze prolovce na woblery.Vetsinou mensi pstruh v tuni chytne woblera zespodu zabricho, ale poradny lamon za nim jede skoro az k noham,kde na nej zezaduzautoci.To si clovek nevybere.Chytam na 5 cm plovouci rapaly [s oboumahakama,bez protihrotu], kdyz se nekdo blizi,prohodim woblera za rotacku.Je to naprd,ale jinak toasi nejde.Stejne ale ztratim mnoho ryb pri vleceni. Co vy na to,jake mate stimto narizenim zkusenosti? Co je lepsi, podvadet, nebo ne? Co vy na to??
Autor diskuse: Jirka H. - , 17.10.1999 muškaření - RŘ, MO, svazy

David | Po 18.10.1999 9:57:43

ja chytam zasadne s jednim hackem,z 99.9% nechavam koncovy hacek,pouze kdyz je wobler vetsi (napr. pouzivam na pstruhy Rapalu Jointed 7cm)necham prostredni hacek.Nikdy jsem nemel pocit, ze by z woblera ryby nejak extra padaly.A kdyz spadne, tak co se stane?Dej ty rybe taky sanci, nemusis vzdycky vyhrat ty, ne?

TomL | Út 19.10.1999 13:15:35

Ja chytam zasadne na vsechny hacky, ktere s nastrahou zakoupim. V MRS je toto mozne a dik za to. Zkusenost s padanim ryb namam, ale dovedu si predstavit, jaky vliv to ma na chod woblera.

David | Út 19.10.1999 14:14:57

To se v MRS fakt muzou chytat pstruzi na dva trojhaky??V CRS je to povoleno jen na MP vodach,vcetne pripadneho pouziti tretiho hacku u zvlast velkych nastrah (Myslim, ze je v radu dokonce i od jake velikosti, ale nevim presne),pokud je treti hacek soucasti vyrobku (tzn.pridelany vyrobcem, sam si ho pridelat nemuzes.{no nevim jak by to chteli kontrolovat}).Na P vodach je jasne stanoveno, ze lze chytat na jeden jedno/,dvoj/ nebo trojhacek.Ja myslim, ze to bohate staci.Mluvim samozrejmne o woblerech.Co se tyce chodu, vliv to nema temer zadny,pokud ano, tak si woblera trochu privazis Pb dratkem.

Jirka H. | St 20.10.1999 8:48:59

Ty tri haky muzes pouzivat od 11cm modelu wobleru(Rapala tomuto narizeni vyjmecne neodporuje),tak tam je to bez problemu.O tom povoleni v MRS jsem taky nevedel,maji tam asi dalsi vychytavky(dravci se tam muzou lovit i na jare,pstruzi skoro vsude na rybku),tak se nesmime divit nejakemu dalsimu prekvapeni.Nekdy sundam ten 1 hak a zkusim porovnat rozdil.Nebo budu pres zimu investovat do nejake novinky od rapaly,ktera bude konecne legalni. S tim padanim ryb je to slozite.Nekdy vytahnu kazdou rybu, treba i za ocas.Jindy,i kdybych se posral,tak ho na breh nedostanu.Vse ale zalezi na vode,cim lepsi,tim vice zaberu, tim vice ryb na brehu.To snad uzna kazdy pstruhar. Jinak prosim o dalsi nazory,od dalsich pstruharu.

Cubas | Pá 12.11.1999 11:20:43

Nejraději bych na woblery chytal tak, jak je koupím, ale abych se pořád rozhlíľel a dával pozor, jestli nejde porybný, tak na to bych neměl nervy. Nechávám trojháček vzadu, chod wobleru se prakticky nezmění, kdyľ jo, tak dováľím Pb drátkem. Stejně jako David nemyslím, ľe by pstruzi z woblera s jedním trojháčkem extrémně padali.

miro | Pá 19.11.1999 11:51:10

nechodim vobec na pstruhove vody, ale z woblera vzdy hned po zakupeni odmontujem trojhak na brusku a nechavam len ten vzadu ... je to o tom, ako pisal david - nech maju aj rybky sancu.

Pepa | St 1.12.1999 8:24:42

Já chytám u wobblerů na koncový trojháček nebo používám wobblery jen s jedním trojháčkem už z výroby - třeba Salmo hornet 2,5 nebo 3,3 cm. Kdysi jsem sundával jeden trojháček jen na P vodách, teď to používám všude, protože se pak alespoň vlasec nezamotá do trojháčků nebo trojháčky do sebe. Rozhodně je větší pravděpodobnost zamotání wobbleru se dvěma trojháčky při náhozu než že pstruh spadne. Další výhodou je, že při ztupení trojháčku mám ten sundaný jako rezervní na výměnu. Pokud jde o lov na dva trojháčky na pstruhových vodách, na stránkách ČRS Plzeň je návrh změn na příští rok a tam, světe drž se, je lov na dva háčky (jedno, dvoj nebo troj) povolen s mrtvou rybkou tam, kde je výjimkou lov na mrtvou rybku povolen. Jinak řečeno, s wobblerem jen jeden trojháček, ale na zažranou s mrtvou rybkou hned dva, proč ne. Když už sešít jícen, tak pořádně, aby to náhodou chuděra ryba nepřežila.

Radek V. | Út 7.12.1999 9:44:28

U woblerů nechávám vľdy koncový trojháček bez ohledu na jeho velikost (chytám na woblery do 7 cm), břiąní trojháček ale vľdy nahradím olověným bročkem přiměřené velikosti. Stává se sice občas,ľe z plovoucího woblera udělám potápivý, ale kupodivu to pstruhům aľ tak nikdy nevadilo.