Nové mňamky na trhu...

Nedávno jsem viděl naprosto fantastický ptačí zoby od firmy vasr.cz za neskutečný ceny a i když vím že to je novinka tak by mě zajímalo jestli už s nima má někdo zkušenost v mixu na boilie...
Autor diskuse: m.kindl - Profil , 17.5.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

judas.d - Profil | Pá 29.7.2011 0:28:07

Tak dnes jsem si udělal čas a zavítal do historie,i slzička mi ukápla.Jak jde čas tamti se hašteřily,ty zas přikyvovaly.Všem to doporučuji přečíst at víte co je historie a možná Vám to změní nadhled na dnešní ikony.

Petr Koch - Profil | Po 3.9.2007 8:01:25

Foxint - ®: kaprařsky mladí jsme všichni, to máš pravdu, ale o ceně ryby z mušova a jiných vod s tebou nesouhlasím :o) A navíc jsme nevletěli do byznysu, děláme to po svém jak nás to byví. Jsem přesvědčen o tom, že na ty naše kuličky nachytáme i velice slušné ryby, ne jen ty kapry do 12kg což je současná realita.
A budoucnost bude dle mne taková, že lidi hodně rychle zjistí, že boilís od jakéhokoli výrobce moc přeceňují, že taktika a strategie lovu je víc než zázračná kulička :o)
Jen mě mrzí, že nevím, s kým komunikuji a jestli jezdíš na jezera, klidně se stavím na pokec, bude to přínosnější než tlachání tady.

Foxint - Profil | Pá 31.8.2007 19:35:18

Petr Koch: Ryby z Mušova jsou podle mého názoru hlavně v posledních letech poměrně tvrdě vydobyté. Osobně smekám před všemi, kteří jsou schopni na Pálavě pravidelně chytat pěkný ryby.
Možná bych ti jen osvětlil, jak je to s Mušovem. Nikomu "nesedí" ten "tlak a atmosféra" na Mlýnech. Nikdo se nevyžívá v sezení u prutů "se sirkama mezi víčkama" celou noc s nůžkama v ruce a nestresuje se rád. Nikomu nedělá dobře chytat s vědomím, že můžu každou chvíli přijít o papíry.
To všechno jen přispívá k tomu, že velcí kapři, kteří se nachytají a Pálavě jsou všechno, jen ne snadným úlovkem. Není to voda pro slabý nátury.
Samozřejmě rozumím tomu, že Vasr existuje teprve chvíli, vaše výsledky samozřejmě nemůžu srovnávat s výrobci, které si vyjmenoval.
Už proto, že oni mají k dispozici nejen letité zkušenosti a dlouhodobě odzkoušené receptury. Mají také lidi, kteří ty ryby umí nachytat. To je podle mě přinejmenším stejně důležité, jako kvalitní boilies nebo suroviny.
Uvědomil jsem si to až nyní, vy jste vlastně parta mladých kluků, kteří se zapálením skočili do "byznysu jménem kaprařina".
Věřím, že všechno vypilujete a zanedlouho se vaše výsledky budou moci alespoň pomalu blížit jmenovaným firmám.
Pokud se týká mých úlovků a fotek, snad jen tolik: mám - i letos nachytanou řadu pěkných ryb. Nejsem ale prodejce krmení, ani na žádného nejsem nijak vázán, abych musel své úlovky veřejně prezentovat v časopisech či na webu. Mohu si dopřát ten luxus a na kapry jezdím pro radost, ne pro fotografie, kterými se pak prezentuji.

Petr Koch - Profil | Pá 31.8.2007 11:12:03

Omylem jsem to poslal dvakrát:o)

Petr Koch - Profil | Pá 31.8.2007 11:12:00

Foxint - ® : trochu bych si přisadil svoje. Ono nejde o to, že by jsme nějak neuznávali ryby z Mušova, každá krásná ryba je úspěch, zrovna v září budu mít 10dní na to, abych si zkusil posunout osobáček, ale jistě nepojedu na Mušov. A to z toho důvodu, že mi ta atmosféra a tlak nesedí. Hlídat nonstop a bát se o papíry, na to nemám chuť. Chci si volno vychutnat a plně se soustředit na lov a ne na to jestli jede Reno.
Kluci chytají na různých vodách, od řeky Dyje pod vratama po dost složitý revíry, kde je ulovení desítky opravdový úspěch.

A ber v potaz, že firma funguje pár měsíců a chytá ji pár lidí a nejsou pořád u vody. Kdybych měl počítat rybohodiny našich produktů s rybohodinama třeba Džejtýho, Mika nebo Karla, přišel by jsi na mizivé promile.
Jinak věřím tomu, že do konce roku se nějakej kapřík větší velikosti vytáhne, už jich pár popadalo a v týdnu byla křupnuta ryba 11,6kg. Zase to není žádnej mastodont, ale to přijde, je to jen o zkušenostech a čase.

Můžeš poslat nějakou fotku tvé ryby? Nezlob se na mne, ale ten nick nic neříká:o)

Foxint - Profil | Pá 31.8.2007 1:08:40

carpmania: Pěkně jsi to napsal, klobouk dolů.
I když na tom asi něco pravdy bude, nedá mi to a pořád se mi zdá, že tím jen omlouváš to, že se ti žádný velký ryby nepodařilo chytit. Neber to jako útok nebo tak něco, ale myslím, že je přirozený, že kaprař prostě chce lovit velký ryby. A základem je lovit na vodách, kde velký ryby jsou. To je potřeba pochopit a přiznat si to. A to jsou právě ty "profláklý" vody - ne sokromý revíry, to vůbec. Ale takový Mušov, Labe... to jsou vody o kterých se ví, že tam velký ryby jsou, ale zdaleka ne každý je tam nachytá. Řeči o tom, že z tama si těch ryb nemůžeš tak vážit jsou směšný a jen poukazují na tvou nezkušenost.
Ryby kolem 10kg se loví až na vyloženě vydrancované svazovky všude. Ale stabilní chytání větších ryb si vyžaduje navštěvovat jiný revíry.
Fimrě Vasr fandím, Vaše politika je mi sympatická, ale opakuji, trochu mě zarážely dosavadní úlovky.
Možná je to tím, že hodně z vás, kluků co se kolem Vasru pohybujete jste mladí a s kaprařinou teprve začínáte. Sbíráte zatím zkušenosti, to je v pořádku. Držím palce, ať začnete chytat i pořádný ryby.

carpmania - Profil | Po 20.8.2007 14:52:26

Foxint - ®: podle mne není důležitá konečná váha ryby, ale to, z jakého revíru pochází. Pokud ulovíš kapra nad deset kilo na svazové vodě, kde śe téměř nikdo není schopen dostat nad 60cm, potom má ta ryba určitě podstatně větší váhu než-li ryba nad 15 kilo z provařených kapřích vod nebo nedej Bože kaprodromů. člověk na takové vodě určitě nevyhraje pouze s nástrahou, musí ukázat i to, že prostě něco umí a pokud se dostaví výsledky v podobě pravidelných úlovků na tu lokalitu jistě velkých ryb, nemůže jít pouze o shodu náhod... jak určitě víš, všechno souvisí se vším... pokud bys vybral špatné loviště, špatnou nástrahu, taktiku krmení, montáž nebo já nevím co ještě toho kapra ulovíš jen těžko. Nevím jak ostatní, ale mne netáhle to, ulovit kapra pouze aby byl co nejtěžší, ale jde mi o to, jakou ta ryba má cenu, kolik člověk musí vynaložit úsilí a že rybu pokoří třeba jako první vůbec, protože ryba, byť není svou váhou rekordní, se za život nechala chytit třeba pouze jednou a to, že ji chytíš sám, tě neuvěřitelně těší a něco to už znamená...
Neznám tě na to, abych mohl posuzovat tvé kaprařské dovednosti, ale budu rád, když mi prozradíš, na jakých vodách chytáš, zda chytáš na svoje vlastní směsi a jaká je velikost tebou ulovených ryb na daném revíru... Díky za odpověď...

Petr Koch - Profil | Pá 17.8.2007 12:14:53

Foxint - ®: fotky jsou v galerii a albech tady:
http://galerie.vasr.cz/index.php?cat=1

Petr Koch - Profil | Pá 17.8.2007 12:09:45

Foxint - ® : zdarec, zatím to není nijak zázračné, ale jsme rádi i za těch pár ryb nad deset kg. Jak sám uznáš, je to o množství hodin u vody. Ty fotky co máme jsou od kluků, kteří na nás chytají teď už asi měsíc pravidelně a od těch co kupují a neznáme je informace moc nemáme. Ulovit kapra nad 15kg, to už není samozřejmá věc. Jde o zkušenosti a čas. Ještě před dvěma lety byl můj cíl vytáhnout rybu nad 10kg ze svazovky, to jsem si splnil a tento rok chci jít dál. Věnuji se tomu poslední měsíce dost poctivě, ale chce to víc času. Víkendovky jsou málo a hlavně jsme změnili techniku a strategii, doufám, že v brzké době přinese ovoce.
Dá se říct, že na naše věci chytá pravidelně ( co vím a kluky přímo znám) asi deset lidí poslední ani ne dva měsíce. Každý týden přijde zpráva o rybě nad 10kg nebo aspoň těsně pod.
Ty věci na který chytáme jsou kvalitní a je to jen o čase a zkušenostech lidí co na to chytaj, pevně věřím tomu, že se tento rok podaří pár ryb nad 15kg. Třeba už teď o víkendu mě:o)))))
Jinak na webu jsou v podtatě všechny, včera jsem mluvil s tloušťákem, posílali jsme jeho kamarádu hotovej mix, přidával si tekuté věci od Mika a vytáhl lysce 10,8 - vím, že to není dvacítka, ale potěší i ta :o)) Ono to časem půjde, zatím je nás málo, sbíráme zkušenosti, každá výprava přináší ovoce i když se nic pěkného nechytne:o) Jinak jsem měl na prutě hovado, ale bohužel jsem to posral:o))

Foxint - Profil | Pá 17.8.2007 10:50:07

Petr Koch: Zdravím, již od počátku Vašeho snažení sleduji dění kolem firmy vasr.cz. V poslední době ale ruch kolem vašich surovin poněkud utichl. Až na několik menších ryb, které se pravidelně objevují od různých mladých kluků zde v rubrice Můj lov u kterých je vždy uvedeno "uloveno na VASR.CZ" jsem zatím nezaznamenal nějaké výraznější úspěchy v podobě velkých ryb.
Vím, že lov velkých kaprů samozřejmě není jen o použitých návnadách, ale přeci jen bych čekal, že se na vaše mňamky nachytají i velcí kapři. Protože kvalita tam je, to je bez debat.
Je těch pár kaprů kolem 8-10kg na vašem webu vše, co se na vasr dosud ulovilo? Děkuji za případnou odpověď.

Petr.J - Profil | Ne 12.8.2007 10:18:10

Tak zoby jsem nezkoušel, ale vzal jsem od nich rybí moučku a je moc dobrá.

Petr Koch - Profil | Po 23.7.2007 10:21:51

Tak jsem si dovolil trochu rozepsat téma revírů a jejich profláknutí na našich stránkách www.vasr.cz Byl jsi jedním z motůrků :o))

Bachy - Profil | St 11.7.2007 10:29:43

Petr Koch - Takových kaprů bude zanedlouho plno, sám jsi přece psal že to není o koulích a je to tak. :o)

Petr Koch - Profil | St 11.7.2007 10:10:18

Bachy - ® : serme na to, stačilo:o)) Jdu něco dělat. Jinak dneska další kapřík 9kg na vasr, vím, nic moc, ale i ten potěší.

Bachy - Profil | St 11.7.2007 10:05:29

Petr Koch - Ale však jsem psal že na malých vodách bych to neuvedl, taky o tom že bych nepsal třeba Dyje 2 ale jen Dyje. Revír má i obecný výraz a o to jde. Třeba takový Marsip založil web kde chtěl přímo konkrétní název revíru a trofeje všech druhů, to si myslím že už zacházelo dost daleko, ale to o čem píšu já je o něčem jiném.

Petr Koch - Profil | St 11.7.2007 9:54:14

Bachy - ® : u některých vod a úseků je jedno jestli se bavíš o vodě nebo fleku, vyjde to na stejno.

Bachy - Profil | St 11.7.2007 9:48:32

Petr Koch - Stejně si myslím že pořád mluvíš jen o fleku a ne o revíru. :o))
Neboj, jednou si porozumíme. :o))

Petr Koch - Profil | St 11.7.2007 9:42:41

Bachy - ® : vím, ale nopovím:o) Bylo by to ještě horší:o)
Nerozumíme si a asi ani neporozumíme. Třeba na to jednou přijdeš sám, až přijdeš na flek který si nevydupáváš, při odchodu zaleješ všechnu trávu a udržuješ si pořádek a potom přijdeš na zdevastovaný místo, který už nikdy nebude ta pěkná příroda co tam byla.
Velký biwaky a bandy potřebují hodně místa, a dobrý je skopat si břeh a udělat si schody. Větve z vody vytahat, aby do toho nenajela ryba při zdolávání, keře vysekat,.... plechovky, vajgly,...

Bachy nemá to cenu, jdu něco dělat :o(

Ricci - Profil | St 11.7.2007 9:38:14

Bachy: je to zbytečná diskuse. Když někde nachytáš trofejní kapry zveřejni si to. Já to dělat nebudu a myslím, že to neudělá nidko, kdo si najde "svůj" revír.

Bachy - Profil | St 11.7.2007 9:31:49

Ricci, Petr Koch...... Už zase se ovšem bavíte o fleku a ne o revíru. Je mezi tím podstatný rozdíl. Já taky říkám že mi neberou a když to nejde jinak - když zrovna zdolávám, tak řeknu že zrovna jeden náhodný....to je ale o něčem jiném, je to o fleku, ne o revíru.

Petr Koch - Profil | St 11.7.2007 9:30:54

Ricci - ® : vždyť jo, jsem to nedopsal, pořád mě někdo otravuje a chce po mě, abych pracoval :o))
Myslím si, že to je jediný řešení jak revír ubránit. Kdyby mi řekli, že nalapali, byli by to ještě větší blbci než kdyby nebyli schopni nachytat.

Bachy - Profil | St 11.7.2007 9:29:29

Petr Koch - Já tohle beru, nepsal jsem nikde že to nechápu.
Ovšem celý tvůj pěkně napsaný příspěvek vychází z teorie že se na ten revír nahrnou rybáři kvůli jedné nebo několika větším rybám. Je podstatné jestli se bavíme o profláknutném fleku nebo o profláknutém revíru. Vem si že jen trochu větší revír kde se dá čekat velká ryba láká rybáře tak jako tak a jestli se tam ještě navíc vytáhne pár větších ryb, jako že to je při dnešní kaprařině pouze otázka času, tak se o těch rybách vždycky někdo dozví. Vem si partu rybářů kteří by tak jako tak jeli na revír kde se velcí kapři chytají - tím že půjdou například za nějakou zprávou o kaprech na 50ha stoják ušetří logicky zase kapry které by chytli třeba na Dyji, kam by jeli bez té zprávy. A co je horší, totálně vyplundrovat třeba Dyji nebo rovnoměrněji rozložit rybáře po spoustě dalších revírů? Navíc nějaký úspěch absolutně neznamená že tam taky zachytají, zvlášť pokud je to revír kde se řekněme intenzivněji chytá a to je dneska skoro všude. Můj názor vychází čistě z toho že prostě u trofeje se píše i revír ve kterém byla ulovena, je to tak u všech rybích druhů. Ty myslíš že když tu v příspěvku napíšeš že jdeš na Dyji a pak do ML napíšeš svazovka JM tak že tím něco zachráníš? Dost těžko. Takových je plno a navíc se už opičí plno dalších, kteří už napíšou například svazovka JM i u sedmdesátek kaprů i když stejně trochu znalejší člověk se už dočte kde to chytil. Jak říkám, to se za chvilku můžeme bavit o chyceno v ČR. Je to prostě podle mně nesmysl a kdyby ten dotyčný napsal například do názvu revíru Dyje, Labe, Morava, přímý název třeba stojáku od 50ha tak by se nestalo vůbec nic. Neříkám nic na malé vody, kde bych pochopil když by někdo napsal třeba pískovna do 30ha, ale takové názvy jako svazovka jsou o ničem. Já určitě nejsem typ který by někde jel jen proto že se tam zrovna chytla nějaká větší ryba a upřímně lituju ty kteří by tohle udělali, protože zaprvé o jejich neschopnosti a za druhé o naivitě, protože velkých kaprů je všude plno.
Zeptám se tedy už po několikáté - znáš revír který by někdo nechal zplundrovat jen tím že někde zveřejnil název revíru?? A neberu odpověď typu Dyje pod vratama a podobně, protože takové případy by se proflákly každopádně i bez nějaké fotky kapra s revírem.

Ricci - Profil | St 11.7.2007 9:24:10

Kocháč: sory, ale já být na jejich místě, tak se také chlubit nebudu a raději ze sebe udělám lopatu.. Teda v případě, že bych věděl, že tam velké ryby jsou..

Petr Koch - Profil | St 11.7.2007 8:57:33

A abych to ještě doplnil, byl jsem se po lapačce podívat na jednu vodu, kam se chystám a absolutně jsem nečekal, že na místě najdu balící se kapraře.
O to nejde, podstatné je to, že jsem se jich zeptal neotřele jak to jde a oni mi odpověděli, že na piču, občas mrzák.
Jsem přesvědčen o tom, že jsou to blbci neschopni ulovit rybu nebo a to spíš kapraři co nějaký pěkný kousek minimálně urvali, ale nechtějí se neznámým lidem ihned vychloubat, že došly velký ryby. A to je jedna z dalších chyb, udržet svoje ego na uzdě.

Petr Koch - Profil | St 11.7.2007 8:43:42

Ricci - ® : jen bych trochu doplnil tvůj příspěvek, ten revír co si třeba najde není jenom jeho.
A další nešvár, který se celkem nešťastně šíří. Nejmenovaný lovec najde krásný neprofláknutý revír, v klídku si revír tají, jenže v průběhu sezóny přeci jenom někomu info pustí a informace se pomalu dostává ven. Na další sezónu nebo už v průběhu ho přestane voda naplňovat, tedy najde jinou a vesele do světa pusí fotky a info od kama to je :o) Následuje nájezd na provařenou vodu, ale to už spokojený lovec chytá někde jinde. A takhle krásně prochází vodu od vody a za sebou nechává zdevastované vody. On to neudělal, miluje přírodu a k rybě se chová šetrně, klobouk dolu. Jen si možná neuvědomuje, že za ten bordel v podstatě může on.

Tím chci říct BACHY, že zveřejněním fotky, revíru, fleku se dle mého názoru stáváš spoluodpovědným za to co se na vodě následně děje.
Jestli nepochopíš ani tohle, nemáme se o čem bavit.

Ricci - Profil | Út 10.7.2007 11:44:50

Bachy: BYL JSEM PROTI ZVEŘEJNĚNÍ!!!!!!!! Každopádně až si najdeš "svůj" revír tak si ho zveřejni.. A to že by se na něj vrhla spousta kaprařů to je smutná realita.. A nejen kaprařů.. Těch pravých je málo..

Bachy - Profil | Út 10.7.2007 11:31:41

Ricci - Zezačátku jsme se bavili o revíru obecně a psal jsi že bys byl pro nezveřejnění. Teď už se bavíme o malém revíru a tam to beru, pokud ho chytl třeba na 10ha stojáku tak bych název taky možná neuvedl, ale kolik takových kaprů třeba 15+ se tahá z takové vody. Pokud ho ten dotyčný chytl třeba na 100ha vodě nebo větší řece tak bych ten název revíru v pohodě napsal.
Ty píšeš ...spousta "kaprářů"...by se jistě vrhlo. Už jsi něco podobného viděl? Né profláknutý flek, ale revír.
Nic, dál už to nebudu řešit, ať se ti daří. :o)

Ricci - Profil | Út 10.7.2007 11:08:34

Bachy: tebe chápat je občas těžké. Ty by jsi se možná na ten revír nevrhnul, ale spousta "kaprařů" co chytají na tvrdou kukuřici a stále dokola řeší, který stojan je lepší by se na ten revír jistě vrhlo, protože je tam chytání kapánek jednodužší než např. na Labi nebo Pálavě. Lokalizovat rybu na takových vodách je problém pro zkušené kapraře natož pro kluka, který neví zda lépe pípá fox nebo flajzar..
Co je malá voda nevím, ale Mušov atd. jsou velké vody :-)

Bachy - Profil | Út 10.7.2007 10:53:34

Ricci - Asi jsi mne nepochopil. Já bych se tedy určitě nehrnul na nějaký revír jen proto že tam někdo vytáhl většího kapra. Bavím se teď v obecné rovině.
Souhlasím že nějaký malý revír by nebylo šťastné zveřejnit, ale od jaké velikosti považuješ revír za malý? Tady na MRKu málokdo napíše i velký revír, to se za chvíli můžeme bavit o "chycen v ČR" .... o ničem. :o)

Ricci - Profil | Út 10.7.2007 10:38:36

Bachy: ikdyž už nekaprařím tak často, tak ani omylem bych nevyzradil žádný menší revír, natož místo, abych usnadnil cestu zdejším a ostatním mlčky monitorujícím pípákoznalcům.. K nalezení úspěného místa vede trnitá a nejednoduchá cesta. Přijít k vodě, postavit stojan, naladit pípáky už umí každej trouba. Jak jsi psal. Velcí kapři jsou všude, tak to přeci nemůže být problém najít si to své místo. Kažodpádně odpíchnout se můžeš od Pálavských jezer, Mary, Šíravy, Králové, Labe atd..

Bachy - Profil | Út 10.7.2007 9:59:55

Jinač bavím se jen o revíru, když někdo "doporučí" přímo nějaký zašitý flek na kterém byl zatím klid několika známým tak je mi jasné že to tam půjde do háje, ale revír je revír. :o)

Lumír - Profil | Út 10.7.2007 9:55:51

Bachy: Zažil jsem to, není o co stát. Kapraři co umí nachytat po takové šanci skočí stejně jako kdokoliv jiný.

Bachy - Profil | Út 10.7.2007 9:53:27

Jo asi máte pravdu, ale vycházel jsem z toho že se ten velký kapr nechytí na nějakém malém revíru. Když někdo napíše na rovinu že je kapr z Dyje nebo Labe tak si myslím že asi těžko někdo vyčmuchá místo kde se zrovna ten velký vytáhl. Samozřejmě je blbost aby někdo psal i místo, ale revír je revír, nevidím to zas tak tragicky. Revírů s velkýma kaprama je plno a neříkejte mi že bez vytažení velkého kapra třeba z 40let staré pískovny by tam nikdo nečekal velké kapry.
Já vím jaké to je mít profláknutý flek. U nás na stojáku mi stačí taky vytáhnout pár násaďáků a vím že za pár dní už si na ten krmený flek nesednu. S velkýma kaprama si to snad umím představit, ale neříkejte mi že kapráři co jsou schopni nachytat čekají na to až se někde uloví velký kapr z né zrovna známé vody aby tam okamžitě jeli a hledali nějaký možný flek. To se mi tedy nezdá. Máte někdo nějaké zkušenosti z konkrétní vody nebo jsou to jen obavy z doměnky?

Lumír - Profil | Út 10.7.2007 9:39:27

Petr Koch: Přesně tak. Kdo to nezažije, nepochopí. Tyhle řeči mi zase připadají od Bachyho úsměvný. Nikdy v té situaci nebyl, ale ví, že by to prozradil.

Petr Koch - Profil | Út 10.7.2007 9:36:52

Lumír - ® : a když to poženeme ještě dál, myslím, že zrovna ty s tím máš smutnou zkušenost. Kde jsi chytil rybu nejde prozradit ani známým kamarádům co jsou kapraři, nedělající bordel a pouštějící kapry zpět do vasru ( .cz) Oni totiž i ti tvoji dobří známí mají svoje známé. Po nějaké době můžeš zjistit, že se z tvého fleku aniž by to udělal asi kamarád schválně stal vydupanej plac, na kterým sedí cizí lidé a plechovky od piv hážou do křáků za sebe, všude samej vajgl.

Jednoduše se informace nedávaj ani mezi známýma, natož neznámým lidem. Já mám špatný pocit z toho, že o tom kam jazdíme ví asi 10lidí. To je hrozně moc. A nerad bych byl tím co to posere kvůli své naivní důvěřivosti.