Nadlehčené nástrahy

Chci Vás požádat o Vaše zkušenosti s používáním nadlehčených nástrah (pop-up) - především zrnka (kuku aj.) při lovu kaprů. Zatím jsem to nezkoušel, ale doma při výrobě této montáže, mě zaráží vzhled (barva) materiálu (pěna, polystyren), který nadlehčuje zrnka. Neleká to či neodpuzuje tato cizorodá věc ve vodě ryby? Podotýkám, že chci použít vlasovou montáž, bahnité dno, stojatá voda. Díky za Vaše zkušenosti.
Autor diskuse: PETR CH. - , 23.4.2005 kaprařina - techniky lovu

Andy - Profil | Po 25.4.2005 9:29:49

Loni jsem si v obchodě na vyzkoušení koupil nástrahu, vypadalo to jako tři zrnka kukuřice nad sebou, nejsou ale skutečné, jedná se o umělotinu, ale od skutečných jsou k nerozeznání. Navlékne se to na oblouček háčku, ve vodě se to nadnáší kolmo nade dnem, chytání na panáčka. Nevěřil jsem, že se na to dá něco chytnout, ale byl jsem překvapený. Kapři to nasáli i s háčkem, jako by to skutečná kukuřice, takže úspěchy jsem s tím měl. V návodu bylo, že lze i dipovat, ale nezkoušel jsem. Jinak na kuličky bílého polystyrenu jsem chytával jako mladý kluk a kapři to brali také, ale už jsem to léta nezkoušel.

Patan - Profil | Po 25.4.2005 1:27:52

Pokud neveris pene, daji se zakoupit umela plovouci zrna kukurice. Jsem jeden z tech, ktery se snazi pri pouziti umelych nastrah prispusobit alespon tvar, kapr sice nemuze v kalne vode videt nastrahu, ale o to vice zamestnava hmat pri zkoumani nastrahy v kalne vode, nebo za tmy. Nebavim se o nasadacich, ti sezerou vsechno :-)

Lubos - Profil | Ne 24.4.2005 20:13:57

Asi pred 30 rokmi začali moje prvé pokusy s chytaním na polystyrén a chytalo sa bez pridávania inej nástrahy.Bolo to ešte neopozerané a na niektorých vodách fantasticky úspešné. Inak tiež pri chytaní na panáčka používam penu určenú ako tlmič do uší.Môžem ju doporučiť ako dobrý nosič vône a dipu.Používam penu oranžovej farby.

Martin M. - Profil | So 23.4.2005 22:11:14

Nejlepsi, co jsem zkousel, je misto peny pouzivat nakrajene plovouci boilie, v mem pripade Topsecret napr. musle (znadne jine plovouci boilie po rozriznuti tak dobre neplavalo). Na barvu bych se vyprdnul.

Ado | So 23.4.2005 12:25:23

Kaprom je to v podstate jedno. Ak to vezme do úst a montáž je správne zostrojená, tak začína jazda. Osobne používam penu z tlmičov do uší. Je balená po 2 ks. Válček je dosť veľký, tak ho rozrežem napoly a dám na vlas. Potom to ztlačím a dám do dipu. Pena v dipe sa narovná do svojej pôvodnej polohy a dip pekne nasaje. Kapre menších veľkostí sa z toho idú zblázniť!
PS: Pena je žltej farby.

Radek Ch. | So 23.4.2005 11:07:05

Na svých montážích jsem používal nejdřív pěnu žlutou, jak došla tak oranžovou a červenou a pak i zelenou. Myslel jsem si taky, že je ta zelená bude odrazovat, ale nepozoroval jsem to. Pro svůj pocit mám ale nejraději tu žlutou

groow | So 23.4.2005 9:46:44

Jasně. V tom není problém. Když dáž na vlasovou montáž pár zrnek kukuřice a jako poslední dáš pěnu žluté barvy tak to bude mít špicovej efekt. A pokud chceš aby to to ryby lákalo ,tak jak píše petr78, tak tam si tu pěnu mužeš i nadipovat. Abych řekl pravdu tak nemyslím, že by rozdílná barva nějak ryby odrazovala.

petr78 | So 23.4.2005 8:09:19

Kapři, když jsou přichuti tak berou i somotnou pěnu, stačí ji trochu navonět.

Pavel P. | So 23.4.2005 7:09:08

Nemůžeš absolutně srovnávat,jak vypadá montáž doma ve vaně nebo akvárku a v revíru.Naše revíry nejsou ani zdaleka tak čisté,aby na dně,třeba ve 4m hloubce, mohl kousek pěny rybu nějak plašit.Já osobně to aspoň nepozoruji.Poměrně často chytám na dvě zrnka kukuřice nebo hrachu,mezi nimiž mám pěnu /červenou,žlutou/ a ryby to normálně přijímají v pohodě.