AK a AD

Chtěl jsem se zeptat, jestli nejsou nějaké stránky, popřípadě jestli vy osobně nemáte zkušenosti s recepty a přípravou Amino complexů nebo Amino dipů.....?Nebo čím se dají nahradit předtrávené proteiny a to co obsahuje AK???
Autor diskuse: Mortu4ry - Profil , 19.4.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

Straspytlik69 - Profil | Pá 15.10.2010 1:53:26

Oživení téma

Cucák - Profil | St 20.4.2005 10:19:46

Aminokomplex je směs všech tekutých přísad, které dáváš do boilí. Pokud si vyrábíš boilí doma, není potřeba používat nějaký komlex, protože všechny ty přísady můžeš do vajec nalít i samostatně. Já sám si " vyrábím " něco, čemu říkáš aminokomplex jen proto, že když jedu na delší výpravu, kde je potřeba vařit boilí, tak se mi nechce tahat 15 lahviček. Co se týká toho složení dávám tam : směs tekutých potrav, esenci, betain, esenciální oleje, oleje, event. sladidlo, atd.
Dipy si vyrábím už druhý rok a po mnoha pokusech jsem se omezil na jednoduché složení : tekuté potravy ( samostatně CSL nebo směs CSL a PPC ) to doplním esencí eventuelně esenciálním olejem a ze zvyku betainem. V létě doplňuji trochou oleje ( losový, konopný ... ) Jinak co se týká dipování všeobecně, tak souhlasím s Honzasem. pokud jedu opravdu na velké a zkušené kapry, tak dip nepoužívám z toho důvodu, aby nástraha co nejvíce připomínala návnadu. Ale jsou situace, kdy dip zvýší šanci na záběr ( jednodení lov bez krmení, zimní lov apod. ).

Honzas - Profil | Út 19.4.2005 8:35:19

Do výroby dipů jsem se pustil loni. Jestli Ti mohu poradit, tak se na to vybodni. Dají se sice podomácku vyrobit i levné dipy ze surovin jako rybí omáčka, magi, AK (např. Aminosol jako přípravek pro dom.zvířata) a pod., ale jejich účinnost je hodně diskutabilní. Pak jsem do dipů přidával i esence, EO a oleje. Po zkušenostech s dipováním od něj ustupuji a začínám dělat namáčení boilie po uvaření v roztoku z vody, AK a CSL, tak aby všechny koule byly stejné. S tím namáčením tady přišel Vladys. Nejde mi o chytání spousty malých ryb , což byl výsledek dipování.