Jak vyndáváte rybám háčky?

Preferujete vyháčkování rukou nebou používáte vždy nějaký vyprošťovač. Pokud ano, jaký?
Autor diskuse: Rybář - Profil , 16.4.2005 plavaná - techniky lovu

Robertak | Út 12.12.2006 10:17:45

ze 100 procent 95 rukou, když to nejde tak peánem

Vítek | Út 12.12.2006 10:07:00

péanem, nebo rukou - v podběráku ve vodě, když rybu vracím vodě

chachar000 - Profil | Pá 8.12.2006 18:07:57

To podle situace , ale většinou obustkem , když je háček moc jemný , jinak rukou .

...DaViD... - Profil | Ne 6.8.2006 14:42:05

Většinou rukou hnedve vodě... Když je nějakej zádrhel a nejde to tak do podběráku vyndat a peanem...

technik | Ne 6.8.2006 14:41:10

rukou, když to nejde, tak peanem

Johny - Profil | Ne 6.8.2006 14:29:18

Doted jedině peanem,ale když vidim kolik ldidi tady používa obustek tak to musim tkay zkusit.Myslel jsem,že pean je nejpoužívanějším vyprostovačem,ale to sem se teda netrefil...

LordProtektor - Profil | Ne 6.8.2006 13:55:58

bud primo ve vode rukou u malych ryb a nebo pokud to nejde tak peanem.u vetsich ryb but taky ve vode a nebo v podberaku a pak do vody.

Jan Kolesnač | Ne 6.8.2006 13:31:05

pean

Míra Rybář - Profil | Ne 6.8.2006 7:32:18

Jedině peán,ve většině případů vypínám hned ve vodě a ani je nevytahuju na břeh. Se zažranými dělám krátkej proces, fik a plav.

jepice.cz - Profil | So 5.8.2006 22:31:25

klasika- pean, pokud to má zakrajíček tak rukou. pokud to ale sblajzne až pomalu do řiti tak háček ustřihnu.

Azbest - Profil | So 5.8.2006 22:23:02

Nejraději rukou, když to nejde, tak peanem.Při hluboko zažraném háčku, se mi s obůstkem nedaří dždy, tak ho rybě radši nechávám.Háček při kuchání nzpět nezískám,protože ryby pouštím.

mirmen - Profil | So 5.8.2006 21:35:37

pean nebo obústek ( podle velikosti tlamky). Jde-li to - i rukou.

Kubík | Čt 3.8.2006 18:57:56

klasicky peánem a když je hluboko v jícnu tak ho s těžkym srdcem odstřihnu, ale ta ryba už je pak zkurv*ná a asi daleko nedoplave, takže preferuju jenom peán

Mr.Stick - Profil | Čt 3.8.2006 18:55:35

@taky rybář: :o))) Dobrej systém...

Jinak mám jak pean tak obůstek, ale musím se přiznat, že nejčastěji (pokud to jde bez zbytečného páčení) vyndávám háček rukou...

Georgino - Profil | Čt 3.8.2006 18:50:12

taky rybář:Hmm, máš to dobře vymyšlený

taky rybář | Čt 3.8.2006 17:58:30

Pokud má ryba háček hlouběji v jícnu, odstřihnu ho, abych rybu zbytečně netrápil. Zpět ho získám při kuchání .....

mrenka - Profil | Čt 3.8.2006 16:34:36

zásadne chytám na malé hacky a ty vyprostuji jedine peanem, i kdyz jsou na kraji tlamky.

Zoidberg - Profil | Čt 3.8.2006 15:45:03

Ještě doplním svůj příspěvek. Myslím, že neexistuje univerzální vyprošťovač, stejně jako neexistuje univerzální prut na všechny druhy ryb. Obústek u mě vede, ale na vestě mám pořád ještě jeden malý peán a jednoho bozemana (takovej větší peán, co se s ním šijou střeva :o). Podle potřeby použiju to, co se nejlíp hodí pro danou rybu a polohu háčku v tlamce. Bozemana na velkou s háčkem uvnitř tlamky, peán, když je háček vidět, ale je v tvrdé tkáni a obústek na zbytek případů. Tím bozemanem zničím skoro vždy uzel, protože má nějaké supertvrdé a drsné čelisti na držení jehly. Peánem se to stane jen někdy. Mimochodem - od té doby, co chytám se zamáčknutým protihrotem a s plavačkovým podběrákem, se minimálně třetina rybek zbaví háčku sama v podběráku, takže jen vyndám háček ze síťky a ryba jde zpátky.

Jiří 22 - Profil | Čt 3.8.2006 9:41:52

No podle názorů a ryb, které taháme z vody mne to nepřekvapuje. Jestlipak taky někoho napadne, jak té rybě je, když jí háček rvu rukou. Navíc ryby jsou bolavé a samá plíseň. To je neklamnou známkou, že již byla v pařátech rybáře. Takže " rybu jakoukoli beru mokrou rukou a háček vyjmu šetrně peánem. Takovou rybu mám jednou šanci vidět jako úlovek rakordních rozměrů. Ale záměrně píši protože mi teď budete namítat, že jsem z Marsu. Když se ryba sotva dožije další sezóny s roztrženým rypcem a uhyne na plíseň po popálení suchou rukou což je realita. Pánové přemýšlejte!

Bachy - Profil | Čt 3.8.2006 8:44:10

Rukou, pokud to nejde tak mám vždy po ruce peán.