Celoroční chytání na tekoucích vodách ?!

Nemohu najít jediný důvod proč se chytá na tekoucích vodách celoročně.Přece 3.měsíční hájení bylo opodstatněné,ryby měly alespoň trochu klidu.Co si o
tom myslíte Vy ?
Autor diskuse: Aal - Profil , 10.4.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Petrson - Profil | Út 12.4.2005 20:23:32

Macek >> z názvu povolenky že nic nevyplívá?? A co třeba týdenní, čtrnáctidenní povolenky? Myslím, že máš dost, to by dle tvého tvrzení znamenalo, že s jakoukoliv povolenkou se dá chytat kdykoliv. Hlavně nevím, proč tak vehementně zastáváš tezi o časovém omezení, když realita je prostě taková, že chytat po celý rok můžeš (i když ne všemi způsoby).

zubáč | Út 12.4.2005 7:46:10

Na Slovensku se muže chytat na tekoucích vodách ( kromě lososových revíru ) celoročně, zase máme od 15.3. do 1.6. zákaz na rybnících a nádržích...

macek | Po 11.4.2005 22:54:35

hraji, ty jsi snad požil. mě je to úplně fuk, já jsem jak píšeš "…normální rybář, který zvládá a provozuje všechny nebo alespoň většinu rybářských "disciplín"…", regoval jsem akorát na toto:

"Pokud si kupuju CELOROROČNÍ povolenku, tak snad už z názvu vyplívá, že bych měl mít nárok chytat celý rok."

moje odpověď je, že z názvu povolenky nevyplývá vůbec nic, daß ist alles.

Tomáš | Po 11.4.2005 22:37:35

Jsem taky pro hájit jen v době tření, a s tím jak to bylo předtím, Labe8 bylo ve vyjímce a v době kdy se nemohlo jinde lovit tady bylo 10krát víc rybářů než normálně, nebyli na svý vodě, byli naštvaný že tam nemůžou bejt a brali co se dalo. Jinak souhlasím s tím, že člověk ze sebe specialistu udělá sám a nikdo mu nebrání aby šel lovit na jiný způsob, stejně jako někdo kdo chce hájení dodržet může ty 3měsíce prostě zůstat doma. Jinak si vem třeba lína a kapra nehájí se a je jich snad málo? Je to jen o tom, že člověk by musel být úplný pako aby chytal ve třoucím se hejnu ryb a pokud jsou vytřený je nejdůležitější aby byli všechny přírodní podmínky jak mají být, to že někdo v té vodě chytá nebo nechytá na prut ten plůdek neohrozí, spíš tím že jsi u vody hlídáš to že si tam třeba někdo neumeje auto nebo nevyleje vodu z chladiče.

hraji - Profil | Po 11.4.2005 7:49:20

macek: jestli se někdo plete, tak jsi to ty, protože pokud někdo loví jen přívlačí (vláčkař, jak píšeš ty) je to jeho dobrovolné rozhodnutí a sám si dobrovolně zkrátil možnost lovu jen na období, kdy je povolena přívlač. Ale normální rybář, který zvládá a provozuje všechny nebo alespoň většinu rybářských "disciplín" může lovit celý rok. Například v MRS je možno lovit na některých revírech přívlačí již od 16. dubna.

jindra - Profil | Po 11.4.2005 0:24:01

Aal: a kde vlastně měli ten klid.Spousta tekoucích vod měla celoroční rybolov, o stojácích ani nemluvím.
Takže druhové hájení je, podle mne, určitě lepší řešení.

Lojza - Profil | Po 11.4.2005 0:16:18

Aal: a ja nemuzu najit duvod proc nechytat celorocne . Opravdu staci druhove hajeni , to nuti rybare menit techniku lovu ,a ne jen klasicky bobkarit , nasadit predsicaka a basta.

macek | Ne 10.4.2005 22:50:34

petrson> ty joudo, chtěl jsem ti jen sdělit, že se pleteš v tom, že v tomhle státě nemlich v rybářským svazu něco z něčeho jasně vyplývá. vláčkař si taky kupuje celoroční povolenku, ale chytat může na MP akorát půl roku - chápeš?

louda - Profil | Ne 10.4.2005 17:01:17

Konecne to povolili a muzeme stale chytat.

Petrson - Profil | Ne 10.4.2005 12:27:46

Macek >> nepletu a nechápu co tím myslíš, vysvětli. Jinak, nevím jestli ses nesplet, ale dle nového RŘ již není stanoveno všeobecné hájení na MIMOpstruhových vodách, tudíž můžu jít k vodě kterýkoliv den v roce. Nevím, jak je to na pstruhovkách. Samozřejmě nemám na mysli, že budu přikovanej ke břehu každou vteřinu 365 dní v roce. Ale to snad nemusím vysvětlovat.

macek | Ne 10.4.2005 10:19:15

petrson> v tom posledním bodě se teda zatraceně pleteš :-(
pstruhová povolenka ti sice platí celej kalendářní rok, ale o celoročním chytání si můžeš nechat leda zdát.

Petrson - Profil | Ne 10.4.2005 9:18:34

Aal >> Souhlasím s předchozími, argument, "aby měli ryby trochu klidu" je stejně nesmyslný, jako třeba tvrzení, že zákaz lovu v noci platí pro to, aby se ryby mohly vyspat. Samozřejmě je zde element rozmnožování ryb, kdy by opravdu neměly být rušeny, jenže období tření jednotlivých druhů se liší, a tohleto mnohem účinněji řeší doby hájení konkrétních druhů a v poslední době téměř všude zřizovaná chráněná rybí pásma - trdliště. Pokud si kupuju CELOROROČNÍ povolenku, tak snad už z názvu vyplívá, že bych měl mít nárok chytat celý rok.

miki - Profil | Ne 10.4.2005 8:47:53

Já zase nemohu najít důvod, proč by mělo být toto hájení opodstatněné. Někteří z nás byly dost omezeni, právě tímto hájením a museli kolikrát ony tři měsíce čekat, než se dostali k vodě.
Myslím, že hájení jednotlivých druhů ryb je dostatečným kompenzujícím řešením.

wenda - Profil | Ne 10.4.2005 8:47:18

souhlasím svámi a ještě přidám to, že když se na MP řekách vyskytují lososovité ryby, tak bych musel ještě déle čekat než bych si je mohl jít zachytat....

Abe | Ne 10.4.2005 7:38:14

Promiň, ale nechápu, proč v tomto případě hledáš nějaký důvod. Je umožněn výkon rybářského práva podle platných předpisů a podle toho se každý řídíme. Je mnohem lepší hájení určitých druhů ryb, než zákaz rybolovu v určitém období na určených lokalitách.

zdepa - Profil | Ne 10.4.2005 1:13:06

Nyní jsou hájeny jen konkrétní druhy ryb. Toto řešení je lepší. Podmínky pro lov ryb jsou stejné na tekoucích i stojatých vodách. Proč by některá ryba měla být na řece hájena a na rybníku ne, a naopak?