universální nástraha

Vzhledem k nedávno zahájené rekonstrukci baráku se potýkám s absolutním nedostatkem času. Nádobíčko zahálí v koutě, ale přesto mne stále častěji svádí myšlenka se vším honem praštit a odjet k vodě. Nemám červy, nemám čas napařovat rohlík a skříňka s nejrůznějšími kapřími pochoutkami je nedobytně zaskládaná pytli s cementem. Co sebou vzít na hodinovou vycházku k vodě? Rychle poshánět či vyrýt žížaly, honem koupit rohlík anebo cokoliv tomu podobného ( veku, vánočku ) anebo nějaký sáček s burisony, najít doma starý knedlík ---- jaká je Vaše představa o universální nástraze? Na co v podobném případě nejvíc spoléháte?
Autor diskuse: FANDA - , 10.4.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

marek - Profil | Čt 14.4.2005 16:36:19

Ahoj v tvém případě a jestliže bych měl jen hodinku času bych to asi zkusil s přívlačí. Proutek s malým batůžkem připravenej v autě. Znám to z vlastní zkušenosti jeden čas jsem ani neměl jinou možnost jak si zachytat. Chce to ale znát dobře vodu na který chytáš, aby sis tu hodku nebo dvě užil. Rohlík napařovat nemusíš a kuku taky nemusíš shánět. Takže univezální nástrahy asi marmišky, rotační třpytky 00,0a1, mini twister nebo malý wobler. K tomu proutek tak do 15ti g. a máš po starostech i po shánění žížal. Podle mě jít na kapry na hodinu se asi nedá nebo musíš mít fakt kliku a vědět, že tam zrovna budou, ale to asi není vždycky možný (pokud nechytáš na chovnáku) tak Petrův zdar.

mirmen - Profil | Ne 10.4.2005 21:45:38

Fanda: věci, které mohou být třebas půl roku v kapse báglu ( krabička s rohlíkovým bojlís, krabička s burizony "lehce zasmahnutými " na oleji s přídavkem např. mletého konopí nebo jiného posilovače), extrudy .
Je dobré mít v kůlně naskládáno několik plechovek se sladkou kukuřicí a jen do báglu doplňovat .br />
Další řešení - zamrazit nástrahy do mrazáčku, vše ve "spotřebovatelném" množství. Dají se tak uchránit těsta, kroupy ...

Nejpohotovější účinné nástrahy - pečivo a chleba.
Dají se upravit u vody, snadno nastražit i dipovat ... , přeměnit v těsto, použít na vnadění...

Slimak - Profil | Ne 10.4.2005 21:22:27

Rohlík, a když opravdu nemáš ani trochu času běhat po krámech, tak dortová oplatka - vydrží v báglu půl roku a stále je použitelná.

Tomash | Ne 10.4.2005 20:58:32

FANDA : Já tedy nejvíc vsázím na hnojáčky, nebo bílé červy. Ty mě zklamou jen zřídkakdy...

Šlehy | Ne 10.4.2005 19:48:44

Nejjednoduší na přípravu a dost úspěšný je kornout od zmrzliny nebo dortový oplatek.Vozím je v pouzdře pořád.Již se mi stalo,že jsem zapomněl doma červy a tohle mi zachránilo.

tonysuk - Profil | Ne 10.4.2005 19:35:40

Celý rok vydrží a mám na ně úspěchy-roh.boilies,minimedovka,foukaná pšenice.

Pogo | Ne 10.4.2005 19:28:50

Podľa mňa najuniverzálnejšou nástrahou bez predprípravy je fúkaná kukurica. Vydrží v krabičke od gelu celý rok.Ak chceš sa odlíšiť tak si možeš meniť vone alebo ju nadipuj práškom.

MrKos - Profil | Ne 10.4.2005 14:28:20

Já používám rohlík na kapra pouze ve vodě kde není moc bílé ryby. V případě druhém (a častějším) je lepší asi kuku třeba z plechovky. Stačí koupit za pár kaček a po otevření trochou prohodit a jednu, dvě na háček. Ale opět záleží na místních podmínkách každého revíru. Takže zkoušej, zkoušej a zkoušej. I když třeba pokaždé jen tu hodinu.. :-)

Petrson - Profil | Ne 10.4.2005 12:40:26

CeP >> A tak to jo, na kleště jsem zapoměl, asi proto, že je nemám. Stejně ale na kapra podle mých zkušeností rohlík to pravé není. Ale zkušenosti máme každý jiné, takže máš recht.

CeP | Ne 10.4.2005 12:34:40

jasne ze rohlik...
staci ten co najdu ve spajzu z minulyho dne v mikrotenovym pytliku. odtrhavam zvlacnelou kurcicku, dvakrat prelozim kurkou dovnitr, vatickou ven, primacknu mezi prsty a napichnu na hacek. kdyz je okoraly a zatahlejsi, oplachnu ho cca 10 vterin pod proudem vody strcim do mirotenaku, zabalim a parim max 15 vterin v mikrovlnce. co je na tom casove narocnyho? mas za minutu hotovo. pokud mely deti velkej hlad a doma nic nezbylo, navstivim nejlepe kaufland nebo jiny vytipovany kseft kde maji obzvlaste gumoidni rohliky. ten ponorim na par vterinek do vody, otrepnu, strcim do pytliku, zabalim a sednu si na nej. za par minut mas krasne lisovany rohlicek pripraven.
dale; hnojacky i cervi vydrzi v lednici i nekolik tydnu, staci je jen vytahnout.
jeste kurka chleba. nakrajim na kosticky a podle rocni doby zakapnu sirupem nebo magi, nebo v pytliku zaprasim posilovacem a protrepu. otazka taky nekolika minut...
burizony a extrudy mam v bagliku porad, jen obcas obnovuji protoze ztraci svoji a prejimaji cizi vuni...
>Petrson: nerikej mi ze klestema dvakrat mackany rohlik neni na kapra to prave orechove. loni jsem na tuto nastrahu loupl nekolik kapriku 50-60cm.

Kato | Ne 10.4.2005 11:09:26

Rohlík. Zkus ho i navoňet (když ho napaříš, tak k němu do sáčku přisyp třeba skořici, nebo nějaký jiný posilovač), dále asi masňáci a hnojky a rousnice. Taky bych doporučil i trochu zakrmit navoňeným šrotem.

Kato | Ne 10.4.2005 11:06:45

Rohlík. Zkus ho i navoňet (když ho napaříš, tak k němu do sáčku přisyp třeba skořici, nebo nějaký jiný posilovač), dále asi masňáci a hnojky a rousnice. Taky bych doporučil i trochu zakrmit navoňeným šrotem.

Petrson - Profil | Ne 10.4.2005 8:56:20

Rohlík, jak píšou ostatní, ten má ale nevýhodu, že dlouho nevydrží, takže třeba na kapry to není úplně ono,dál bych dporučil nějaký druh extrud, které stačí jen koupit v sáčku (bílá barva, medová příchuť - dobré i na kapry). Pokud nemůžeš stavět při silném dešti, doporučuji v takovém počasí procházku, nasbírat dešťovky (rousnice, které vylézají na povrch), třeba v nějakém parku na cestách a uschovat si je v bedýnce s vrstvou písku, hlíny a obrácených drnů, zabalených do pytloviny. Pak již jenom vyrýpneš a jdeš...

miki - Profil | Ne 10.4.2005 8:52:28

FANDA: Ten rohlík bude asi fakt nejlevnější a nejdosažitelnější. Kromě toho sebou vozím stále v plastové krabičce foukanou pšenici, což je něco jako pufi. Z pouzdra to ani nevyndávám, mám to tam prostě furt a když se někdy náhodou stane, že zapomenu nástrahy, mám alespoň něco. Mimochodem, taky se můžeš spolehnout na přírodní nástrahy a chytat na to, co leze, lítá, případně roste.

Abe | Ne 10.4.2005 7:48:37

Fakt asi ten rohlík, já se potýkám s tímto problémem, když třeba kamoš zavolá, že po práci půjdem na řeku. Cajk vozím v autě (minimum) a pro rohlík skočím do kvelbu na rohu. Pokud je rohlík motaný ručně, jde z něho odvinout taková spirálka, tu nasliním a namotám na háček a silně stlačím mezi prsty, vydrží i v proudu. Na háčku to nechám tak, jak to "od ruky odpadne".

xycht - Profil | Ne 10.4.2005 7:37:09

Určitě rohlík, ale nejradši chytam na žížaly :-)

dudu | Ne 10.4.2005 0:26:53

V takovém případě bych vsadil na rohlík. Čerstvý,zmáčknu mezi prsty že je skoro jak lisovaný, okousnu do požadovaného tvaru. Jak prosté, a jak účinné!