Na ryby do Skotska, nebo kamsi jinam?

...rád bych se v létě vydal na ryby někam na sever, třeba do Skandinávie, nebo Skotska..., nechci ale s cestovkou, spíše na vlastní pěst třeba pod stan tak na dva-tři týdny asi busem. Prostě vyjet a věnovat se jen rybám a relaxaci. Jezdíte někdy na ryby tahle "naslepo", kde jste již byli a kolik vás to stálo?, případně, je pár bláznů, kteří přemýšlí o něčem podobným?
Autor diskuse: thymallus - , 7.4.2005 muškaření - revíry, cestování

thymallus - Profil | Čt 5.2.2009 13:37:54

Objevil jsem svou starsi otazku. Takze musim pridat aspon mensi info.

SKOTSKO
Napodzim 2006 jsme s pritelkou byli tri tydny ve Skotsku. Letadlem do Glasgow a pak autobusem do Inverness. Potom stopem na Orkney. Jidlo zadny problem - supermarkety to jisti, maj bezva chleby, sunku, jogurty i pivka v plechovce. Nektere veci jsou drazsi nez u nas, nektere levnejsi. Chleba se dal sehnat i okolo 20p. Mel jsem s sebou dva musaky a jeden tezsi privlacak. Chytali jsme jenom na mori na Orkney. Na musak jsem nechytl nic, na privlac nekolik mensich tresek. V esusu na masle byly super. Se stanovanim jsme nemeli problem, je treba si vybrat misto, kde nehrozi moc vitr od more a kde nebudete vadit domacim (pobrezi, hned za plotem farem je asi v pohode). Jinak skoti jsou velmi pratelsti (nic je nezere).
NAKLADY 2 lidi/3 tydny: cca 20-25 tis. Kc
=NAPROSTA POHODA.

SVEDSKO NORSKO FINSKO
V lete 2008 jsme udelali vypravu Svedsko, Norsko, Finsko, celkem asi 8000km za necele tri tydny. Byla to spise rodinna vyprava s cilem urazit co nejdelsi cestu, coz memu pozadavku - zachytat si, vubec nevyhovovalo.Chytal jsem hlavne na mori ze brehu - na mouchu pri prilivu. Zaprahnout 60 cm tresku tmavou a sledovat na vlastni oci jak v sedmi metrech bojuje je fakt super zazitek. Vezl jsem dva musaky (#4, #7) a dva privlacaky. Na privlacakach se stridali ostatni clenove vypravy (pritelka a jeji rodice). Na privlac vetsi twistery v rezave barve a na musak drobne, leskle streamery s epoxy hlavickou. Jinak vsude v Norsku jsou skvele vybavene kempy a nejsou drahe. Docela omezujici je na vetsine cest v Norsku maximalni povolena rychlost 80. Jedeteli 3tis. km vesmes osmdesatkou, je to strasny. Ve Finsku konecne poznali kouzlo supermarketu v kazdem vetsim meste a u neho prislusneho kramku s alkoholem. Pekna jezera, pekne reky, spis nizinneho charakteru. Bydleli jsme 6 dni ve srubu u jezera. Tam uz jsem bohuzel nechytal.
NAKLADY 4 os/3 tydny: cca 40tis Kc
=CHCE TO TEZSI MUSAK, MENE JEZDIT, VICE UZIVAT PRIRODU

vraník - Profil | Čt 14.4.2005 10:19:18

pokud by si chtěl vidět švédsko, nemusíš se bát, že by si tam v létě nesehnal ubytování. ještě lepší by to bylo třeba v květnu, kdy není úplná sezona.s trajektem nejsou problémy. Dá se procestovat nelépe vlastním autem po kempech(půjčené je podle mého drahé), kde můžeš postavit stan, nebo si vzít chatičku. povolenky koupíš bez problémů. země to sice není úplně levná, ale když tam nepojedeš přes prázdniny dá se. Jestli seš cestovatel tak dojeď alespoň do jižního laponska na steak ze soba :-)) a vem si repelent

Robert(původní) - Profil | Čt 14.4.2005 9:09:45

Pokud chceš navštěvovat více vzdálenějších míst, je dobré si půjčit auto. Je to sice dražší, ale budeš mít větší svobodu pohybu. Autobusy tam jezdí taky, ale myslím, že dost řídčeji než u nás.
Určitě nejdříve trochu pohledej na internetu, dostanešdosti typů podle toho, co chceš chytat.

Tichar | Čt 7.4.2005 21:17:49

Nazdárek, já letos s kámošema razíme takhle skoro naslepo do Norska. Sehnali jsme si tam u jednoho Čecho-Nora ubytování a chceme prochytat moře, řeky a jezera. Já už tam byl asi 6 x s cestovkou, ale není to ono. Jsi moc svázanej. Teď jedeme autama celkem v 10 lidech, tak jsem zvědavej.