Ako správne vylisovať rohlík aby sa ním dalo loviť?

Podľa Vašich príspevkov na MRK som zistil, že aj na lisovaný rohlík /prípadne iné pečivo/ sa dá dobre zachytať. U nás to skoro nikto nepraktizuje a ja okrem kosťákov a kukuričky na kaprov nič iné nepoužívam. Rád to vyskúšam. Tak ako na to?
Autor diskuse: Oňarb - , 18.5.2001 plavaná - nástrahy, návnady

Marczech - Profil | Ne 27.1.2019 15:30:56

jeden3 >> ehm kuličky sem psal kolegovi.... ale odpustím ti to páč sem ve vlákně prkénka )

jeden3 - Profil | Ne 27.1.2019 15:29:22

Marczech >> kuchynske prkenko na kuchynske lince,distanc si udelas treba dvema reklamnima zapalovacema a zatez hrncem s vodou
cenovka prijatelna :-)))
aha kulicky-tak ty si z toho cerstve napareneho rohliku vycvakas klestema za par korun,nektere maji vymenne nastavce podle velikosti nastrahy

marmyš - Profil | Ne 27.1.2019 15:22:24

Marczech >> Já se toho nezbavím,tys chtěl lisovat jen rohlík naplacato,nebo kuličky?

Marczech - Profil | Ne 27.1.2019 15:07:53

marmyš >> nj ja nejezdim nikam ) jen do prace a do obchodu a na ryby ) jo a do knajpy chodim pesky

marmyš - Profil | Ne 27.1.2019 15:06:38

Marczech >> Až pojedeš přes nás,tak se stav a máš ho za 250 .-)

Marczech - Profil | Ne 27.1.2019 15:02:49

ahoj lidi aaaaa odkaz na lis na rohlík z číny někdo nemá ???? nějak se mi nesce dávat 350+pošta tady z cz ()

Fanda z UH - Profil | Ne 27.1.2019 9:48:39

... utáhnout na tu tloušťku matičky.....(to je těch vašich 5-6 mm), pak nakrájet na kostičky a dát do sáčku, přidat pudingový prášek, červenou papriku, perníkové koření...., však kapříci si už vyberou sami.

fishmen17a - Profil | Ne 27.1.2019 9:33:43

Lisovaný rohlík je stará klasika.Já jej napařím v hrnci a pak jej dám na stůl a přitlačím prkýnkem.Stačí nechat pár minut a je hotovo.Z mikrovlnky to není ono,je takový tvrdý.Ale napařený je pořád takový gumový,pěkně voní a déle vydrží.

dantex - Profil | Ne 27.1.2019 8:59:17

Willow >> tenhle výrobek neznám. Zkoušel jsem i celozrný toustový chléb, ale ten se vic drolí a není tolik vhodný.

Willow - Profil | Pá 25.1.2019 18:19:02

dantex >> Nebo region pekárna.Tenhle je Top.A dělají i tmavý.

dantex - Profil | Čt 24.1.2019 11:39:58

Lépe je použít toustový chléb, napařit, nelisovat, pouze odtrhnout a stočit kůrku do ruličky a propíchout háčkem nebo bílou střídku namáčknout na ramínko háčku.
Je potřeba použít kvalitnější chleba - ne Penam - lepší je Ölz Super Soft Sandwich.

Lze dát i na vlas pod háček např jako thym zde https://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=42860 čas 9:38.

cechura09 - Profil | St 23.1.2019 21:59:40

Napařuju na pařáku na knedlíky, pak do mikroténu, lisuji pod prkýnkem. Aby to nebylo moc utažený, dávám pod prkýnko 2 zapalovače jako dorazy. Nakrájet na kostičky potřebné velikosti.
Ideální nastražení na vlas s nekonečnou zarážkou. Jednoduchá a vždy účinná nástraha

srobik - Profil | St 23.1.2019 20:30:35

Dam rohlik do mikrotenoveho sacku, potom na 3 az 5 sekund do mikrovlnky (nie dlhsiel lebo stvrdne) a po vybrati ho hned taky teply polozim na kuchynsku dosku a pritlacim loparikom na hrubku cca 6mm. Po minute je rohlik vychladnuty a drzi tvar, narezem na stvorceky a je pripraveny na hacik.

PALLO - Profil | St 23.1.2019 19:45:51

Serjoža >> skusim navarit na state klieste dve trubky proti sebe so zabrusenymi hranami - nieco ako dierovac. Necham otvorene konce a az to bude plne malo by sa dat prestrcit ihlu durch s bavlnkou a potom len odstrihnut a spravit uzlik na kazdom kusku....

Edit: za par eur tak to skusim: :D https://www.okfish.sk/klieste-na-rohlikove-boilies

ROMIČEK - Profil | St 23.1.2019 19:39:58

PALLO >> Áno, vo vnútri je pologula. Keď ich kúpiš v rybárskej predajni sú tam tri sady čeľustí. Tri rôzne veľkosti.
Edit- kliešte vyzerajú ako kúpené, tak som písal podľa svojich.

Serjoža - Profil | St 23.1.2019 19:38:13

PALLO >> Ne jsou to jen rovné destičky,(jak je to z vrchu tak i zespodu) po vylisování se to nařeže na kostičky.Ale už sem viděl i že to mají navrtany a po vylisování jsou to takové kuličky a ty se odlamují.to je ale zbytečně složity.Té rybě je to jedno jesi je to kulaty nebo hranaty.Toto příjde na 2 kč a to na ty kuličky aspoň na 300kč i víc.Výsledek stejné.

ROMIČEK - Profil | St 23.1.2019 19:34:06

Ahojte. Ja to robím tak, že keď vylisujem rožok napicham kliešťami vykrojene kúsky na gulate špáradlá. Vysusim, vyberiem špáradlá, dám fo krabičky a mám kedykoľvek k dispozícii. Bežne ich navleciem mimo háčik, potom dipnem napríklad v melase alebo CSL alebo dipe....a šup do vody.

PALLO - Profil | St 23.1.2019 19:24:23

Serjoža >> daj detailne foto vnutra celusti. Ak to teda nieje tajne know how. Je to len hrana po obvode ktora striha tvar? Alebo je vo vnutri napr polgula aby to aj tvarovalo do gulicky??

Kreja - Profil | St 23.1.2019 18:19:36

Výbornou nástrahou je taky "kůrka" z rohlíku.Odloupneš pásek z rohlíku smotáš ho a napíchneš na háček.Vydrží neuvěřitelně dlouho podstatně víc než lisovaný rohlík.Na rohlíku taky záleží jak ho slisuješ.Hodně slisovaný rohlík vydrží taky dlouho ale měl jsem na něj míň záběrů (je to spíš na kapra) a jen lehce zmáčknutý rohlík udělá záběr jeden za druhým (spíš na bílou rybu).
V každém případě skvělá nástraha která je hned po ruce.Jinak mám přesně takové udělátko jako Serjoža jen s tím rozdílem že si potom rohlík nakrájím nožem na různě velké kostičky.