Odpovědnost MO za pořádek u vody.

Když jsem viděl dnes ten příšerný bordel - tu skládku u vody - slepé rameno Fara u Pardubic - dělají to tam pouze rybáři, nikdo se tam nekoupe, lehce bych mohl přijít o povolenku, jenže kdybych to chtěl uklízet, to bych mohl přijet s károu, tak asi týden by bylo co dělat. Proč tady i jinde nezorganizuje MO brigádu na úklid, určitě je také její povinnost, jako správce revíru, udržet pořádek alespoň co se týká činností při výkonu rybářského práva. Že by se nenašly hodiny na úklid se nebojím, občas se prošustrují i na mnohem větší nesmysly.Také by to splnilo výchovnou funkci, přeci jen by mnohý, kdyby to měl uklízet, příště tu PET flašku do keře nehodil.Samozřejmé je, že jsem něco také odvezl.
Autor diskuse: Kutil - , 30.3.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Alan | Čt 31.3.2005 16:15:02

barbel>Omyl, na "západě" se PET lahví nezbavili, používají je pořád.
Že nad vratné lahve není, taky není pravda. PET lahve přírodu naopak šetří. Náklaďák naloženej skleněnejma flaškama má vyšší spotřebu phm a produkci zplodin.
Akorát se po vyprázdnění nesmí naházet do vody.

numennn - Profil | Čt 31.3.2005 0:12:35

U nás to teda dopadlo jinak. Obecní úřad dodal hon a traktor a my pracovní sílu a uklidilo se docela slušnej kus. To již podruhé. Ale nemění to nic na tom , že jsme národ bordelářů.

Kutil | St 30.3.2005 22:02:29

Já bych věděl jedno z možných řešení - buď až začnou brát kapři - což bude během 14 dnů, a tráva nebude vysoká, břehy obložené rybáři, najmout traktor, RS vyzdobená řádně lesklými odznaky coby doprovod, a myslím že vy se mohlo docela pěkně uklidit.O náporu když se vysadí ryby, ani nemluvím.

David - Profil | St 30.3.2005 12:35:37

Pokud je bordel "rozumny" da se uklidit pri brigade. Kdyz toho je na dve Avie, tak je nejlip obratit se na komisi pro ZP nebo primo na RZP MeU, ti zaukoluji TSM a ty by to meli uklidit. U nas to tak funguje.

barbel - Profil | St 30.3.2005 11:29:25

Kutil: nejinak tomu je na vlastním toku Labe. Když opadne velká voda, jsou břehy pokryty tisíci kusy pet lahví, pytlíků a pod. To jsme si to sem do republiky natáhli. Na západě se před 10 lety zbavovali výrobních linek na pet lahve a u nás to ty voli nakoupili. Oni tam vědí jaká to je pohroma pro přírodu. Není nad vratné lahve !!!! Nedovedu si představit, že by to odklízela brigáda MO. Na starých ramenech je to tam za pár dní znova a o řece ani nemluvím, to připlave shora samo....

barbel - Profil | St 30.3.2005 11:14:19

Kutil: netýká se to jen Fary, ale všech revírů v okolí Pardubic. Hlavně Brozany, kde je vedle koupaliště a v létě silný provoz. Ukázka toho co jsem tam nasbíral v neděli je zde:
http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=7998&from=0


tomad - Profil | St 30.3.2005 11:05:48

raz som sa u nas pokusal zorganizovat podobnu brigadu alias jarne upratovanie, ale chlapci boli by ste prekvapeni ako malo ludi sa zucastnilo a kolko ma to vsetko stalo a verte mi clenov vyboru MO uz nebavi stale to upratovat pretoze vzdy to robia sami a nikto im len tak nepomoze.
Niekedy mi je az na plac ked vidim ten strasny borde, tam nepomoze ani karicka ale velke smetiarske auto.

xycht - Profil | St 30.3.2005 10:49:12

Podobně zdevastovanej revír je u nás v Č.Budějovicích a to konkrétně staré rameno u Suchomelu, tam je to opravdu lahůdka :-( PET láhví a pneumatik spousty, voda šíleně znečištěná.....myslím si ale,že sanace takovýhle vody by byla asi nad finanční možnosti MO, podle mě by totiž nestačilo jen odnést PET láhve,ale i voda bude chemicky hodně znečištěna