Jake pouzivate osvetleni cihatek v noci ?

Casto chytam az do
Autor diskuse: Mirek S. - , 4.5.1999 kaprařina - techniky lovu

Mirek S. | Út 4.5.1999 10:17:26

Na zacatek uvedu svoje metody (Svitici kupovane na hodinkovou bat. jsem ani nekupoval - asi moc tezke, fosforeskujici sviti jen kratkou dobu a pred prutem uz nejsou videt).
1. svitici policajty. Udelal jsem je z fosforeskujicich kulicek z policajtu pred spicku (prumer 1cm, vevnitr vydlabane). Svetlo zajisti zluta dioda na dve tuzkove bat. Privod je ze dvou izolovanych kabliku z kabelu k poc. mysi. Voda tomu nevadi, sviti to i pod vodou a to to neni vodotesne. Nahore to ma dratenou klipsnu (pri zaseku odskoci z vlasce, volne jezdi po vlasci). Problem je v zaveseni. Pred prut - pak se to zamota pri zaseku okolo vlasce, mezi ocka to neni moc citlive (to je tak na hrubsi chytani).
2. Osvetleni klasickych policajtu pred prutem. Je to vyhodne, ze je videt i na nastrazovani a manipulaci s pruty. El. svetlo se mi zda drahe (baterie) nebo tezke (autobaterie :-) ). Svicky mi porad sfukoval vitr. Kdyz je dam do plechovky (od 0,5l piva, asi 90 stupnu je z boku vyriznuto a nahore je otevrena), tak se svicka prehreje a roztece. Petrolejova lampicka bude asi dost citit petrolejem.
Nevi nekdo o jinem zdroji svetla (plynova lampicka, spec. kahan na vosk - plovouci knot, smes vosku a neceho dalsiho co neni citit,...) ? Nebo baterka na male akumulatory ?

Vita | Út 4.5.1999 11:06:24

Podle me je dobre reseni pouziti tycinek s chemickym svetlem. Jsou lehke, takze se daji pouzit i na 'jemno'. Ty obycejne sviti cca 12-24 hod, daji se sehnat i lepsi, stoji sice pres tri stovky, ale sviti az 20 let.

Gustav P. | St 5.5.1999 20:54:37

Poridil jsem si swingry s LED diodou a dvěma članky zabudovanymi uvnitr.Cena (podle prodejce) 150 Kc za kus. Jsem s nimi velmi spokojen.Spotreba minimalni,svetla primerene.Velmi dobre a prakticke.

Mirek S. | Čt 6.5.1999 9:41:04

Gustav P.> Muzu se zeptat, jak jsou tezke ty swingry ? To jsou mezi ocka takove asi 2cm v prumeru, ovalne na vysku asi 3cm ?