Hybridní MO

Co si myslíte o existenci MO nesdružené ve společném rybolovu, která pro společný rybolov poskytne ze svých obhospodařovaných revírů pouze říční úsek a na stojaté revíry prodává hostovskou povolenku a to ještě jen na část z nich.
Autor diskuse: Tomáš.V - Profil , 3.3.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Tomáš.V - Profil | Čt 3.3.2005 9:37:48

Pavel: v Soupisu revírů s dá pár takto oboupohlavně hospodařících organizací najít ve středočeském kraji. Ostatní kraje jsem neporovnával. Jeden z těch revírů mám možnost navštěvovat, ale jsou tam tak okleštěné podmínky pro rybolov mládeže, že tam letos snad raději ani nezavítám. Raději se vyhnu případným konfliktům.

Pavel | Čt 3.3.2005 5:17:43

Tomáš.V : To co popisuješ, nevím, že by někde existovalo, protože např. ve VČ územním svazu jsou revíry buď hospodařící samostatně, nebo hospodařící společně, kde uživatel by měl být územní svaz (v ČRS). Problém který vidím já, je v "RMV", tedy tzv. "malých vodách", na které např. MO Přelouč a.j. vydává vzláštní povolenky. Jsou to, jak popisuješ, stojaté vody (písáky a slepá ramena), kam si MO "tlačí ryby" se společných peněz, protože jestli ryby vysadí do řeky, nebo stojatých vod, zarybňovací plány neřeší . To vidím jako bordel, protože to porušuje zákon o rybářství §6 odst.1. Koho to ale zajímá? Dnes je "in" K-70! Pouze v JČ územním svazu si zarybňování "malých vod" hradí MO ze svého. Opět dle mě ale protizákoně.
Je pravdou, že nyní, kdy platí nový zákon jsou MO hybridy, já tvrdím, že "uličními výbory", bez jakýchkoliv reálných pravomocí. Např. zkuste si změnit zarybňovací plán, zkusit hospodařit samostatně, vyčlenit z revíru "malé vody" - už neexistujete.