Výběr místa

Vždy, když přijdu na nový revír, nemohu se jednoznačně rozhodnout, které by mělo být to správné místo. Nevlasním echolot, takže do vody nevidím. Můžete mi poradit v jakých místech se podle vašich zkušeností nejvíce vyskytují kapři? ( např. v jaké hloubce, na vrcholu nerovnosti dna či naopak v prohlubních atd...)
Autor diskuse: zden.da - Profil , 1.3.2005 kaprařina - techniky lovu

zden.da - Profil | Čt 3.3.2005 9:00:57

Díky všem za rady. Také mne napadlo, že na menších revírech bude asi nejlepší, snažit se chytat tam, kde jiní rybáři nechytají. S těmi hloubkami je to tak, že vždy váhám, kam začít krmit a i já to dělám medou pokusů a omylů ( na nových vodách ). Knihu určitě koupím. Díky

karči - Profil | Út 1.3.2005 12:23:03

Pavel P: Souhlasím, ta knížka srozumitelně popisuje nadějná místa během jednotlivých ročních období a je pochopitelná i pro začátečníky. Zden.da: Otázka výskytu kaprů je podle mě velice složitá věc. Já preferuji jako Fisch místa, která nejsou pod tlakem. Myslím si, že většinu míst, která jsou na první pohled nadějná (např. okraje ostrovů, stulík. pole atd.) rychle odhalí většina rybářů a následně se v těchto místech stanou větší ryby opatrnými. Když se rozhodnu lovit na nějaké lokalitě, brzy zjara, když nikdo nechytá, vezmu člun a lokalitu se snažím důkladně zmapovat (jde to i olovničkou, ale je to dost náročné). Menší vody se snažím proházet pomocí splávku a zjistit hloubky. V průběhu roku už nové revíry nevyhledávám a soustředím se jen na pár vybraných vod.

Pavel P. | Út 1.3.2005 11:50:28

Jestli máš prachy,kup si knížku od M.Kučery.Popisuje to tam dost obšírně a vůbec,celá ta kniha je super!To za ty 300.-Kč opravdu stojí.

Fisch | Út 1.3.2005 9:00:57

Toto je dilema , ktorú dôverne poznám.
V zásade sa však riadim vnútorným hlasom a virtualne sa prevtelujem do kapra a rozmýšlam kde by som sa ako ryba nachádzal ja.
AK sa dostanem na lokalitu kde sonar nepoužijem resp idem na krátku vychádzku , snažím sa vyhladávať miesta pokial možno rybármi čo najmenej navštevované.
Ak sa vo vode nachádzajú popadané stromi , stuliky tráv a rákosu tak je moja volba viacmenej istá.To sa týka viditeľných faktorov pre výber miesta.
Treba si uvedomiť , že kapor a vlastne väčšina rýb vyhľadáva na dne rôzne nerovnosti a prekážky , ktoré im poskytujú útočisko. Preto je dobré spoznať miesto na ktorom sa chystám loviť čo najlepšie.Venujem tomu aspoň jeden deň a presondujem si s plaváčikom hĺbku prípadne aj reliéf dna.
Hĺbka v ktorej sa kapre nachádzajú sa počas celého roka mení v závislosti od počasia takže neexistuje tu nejaký kompromis.
Preto si aj my zvolíme viacej miest s rôznymi hĺbkami na umiestnenie naších nástrah.
Všetko je o skúšaní a ver , že na vlastných chybách alebo úspechoch sa naučíš najlepšie. Takže lovu zdar.