Profesionalni RS - diskuse

Diskuse k otazce "Profesionalni Rybarska Straz - navrhy".
Autor diskuse: Pan Slamáček - , 18.2.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Holátko Josef | Út 22.2.2005 21:55:36

V Holandsku mne za tři dny chtání kontrolovali dvakrát. Jednou policie a podruhé nějaká ta stráž přírody - jó ve světě to funguje .. :o)

Elánius - Profil | Út 22.2.2005 15:00:33

Souhlas se Stiletem, jen si myslím, že budoucí "profistráž" nebude mít v popisu práce jen ryby, ale že bude jedna pro "lesy vody i stráně".

Stilet - Profil | Ne 20.2.2005 19:49:07

První krok byl udělán před pár lety, kdy se stát zákonem přihlásil k řízení stráží (ne jen rybářské). Prozatím (doufejme), však do stráží investoval jen "veřejného činitele", výběry testováním (+), výrobu placky a průkazu. Děkujeme i za to.
Dokud bude RS, ale taky ostatní stráže, brána jen jako doplněk zájmové skupiny rybářů, myslivců, a dalších združených v nějakém svazu, na profi stráž s nějakou slušnou účinností zapomeňme.
Profi sráž budou mít profi revíry. Myslím, že už brzy.
Jednou možná nějaká osvícená vládnoucí garnitura vytvoří výdajovou položku ve věci ochrany, obnovy a hospodaření na přírodním bohatství země. A vznikne profi rybářská, lesní, přírody a jiná stráž.
Jiný scénář zatím nevidím.

numi | Ne 20.2.2005 12:09:20

Každopádně by to byl přínos a kosa na spoustu nepoctivých. Jenže se do toho nikomu nechce. Nechápu proč, když se vezme počet RS ve větších MO a spočítají se náklady na povolenky zdarma , pak výsledek u vody ?

Abe | So 19.2.2005 18:34:25

Slamáček: celkově bych s Tvoji myšlenkou souhlasil, teď jen ta realizace, to zase bude trvat roky, jestli se to vůbec ale někam pohne, v únoru a březnu bývají výroční členské schůze, možná by to chtělo začít už tam s nějakými návrhy
Azbest: rychtyk, jsme přeci v Česku

Azbest - Profil | So 19.2.2005 16:02:27

Nepochopil jsem, co vlastně z této akce vzejde.Nějakej návrh pro ČRS?Myšlenka není špatná, ale jak dosíci toho, aby to nepadlo pod stůl, případně pod koberec?Navíc názorů se sejde děsný kvantum a jak vím, nevítězí ty nejlepší ,ale nejsilněji prosazovaný(nejšikovněji, nejpřesvědčivěji, nejzdatněji, nejčastěji, nejživotaschopněji, ) a to je to samý jako v politice.Lokty.Zviditelňování se, případně nějaká ta forma koryta.

Pan Slamáček | So 19.2.2005 11:44:45

zn> to je jednoduche! zde by se melo diskutovat nad jednotlivymi, navrhy ktrere se obevily v druhe otazce!
takze abych to shrnul. vceklu s Profi RS souhlas. obava co bude kontrolovat neni na miste. proste bude kontrolovat zakon a vyhlasku. penize na fungovani jsou. celoplosnou pusobnost myslim ze nikdo nenapadl (vyhody vidim predevsim v tom, ze nebude nikterak omezena na svoji oblast), stejnokroj ja nepovazuju za dulezity (unika mi vyznam stejnokroje - jen rostou naklady, staci prukaz a odznak a treba jasne oznacene auto) otazka platu asi nebude problemem, proste plat vyssi nez je celorepublikovy prumer projde a nabidne celkem zajimave zamestnani prave treba absolventum ryb. skol. pozadavky na vyber jsou docela dobre popsany uz v zakone takze to by mel byt zaklad. atd.