proč je zakázáno zavážet?

Znáte někdo nějaký závažný důvod proč je zakázáno zavážet návnady a nástrahy?
Autor diskuse: Filous - Profil , 17.2.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

Karpfen freunde | Čt 17.2.2005 20:25:25

Jak muzes mit takovy otazky v takovy zemi jako je cesko?Tady jsou jeste porad v cele stary komunisticky dedkove ktery jsou zakomplexovany a sto let za vopicema.tak se ptej radeji na jiny veci.

Honza M - Profil | Čt 17.2.2005 16:33:55

onry: 1) Na druhou stranu, kdo má člun, většinou netrhá zdaleka tolik jako ten co hází a loď nemá, protože dojede až nad místo vázky a většinou jej uvolní, nebo utrhne opravdu jen "pár metrů"

2) Ten druhý bod je větší problém a čím dál člověk zaváží tím je nucen zvětšovat úhel. Ale hlavně je to o dohodě. Když to bude slušná parta, musí se uskromnit a nějak se dohodnout... Když ne, tak je to stejně porušování RŘ (teď myslím to roztahování) a bohužel to bude muset řešit povolanější osoba, ale kvůli tomu zakázat zavážení není fér. Na některých vodách stačí zavážet třeba jen 50m a tam bys nikoho neomezoval a navíc je spousta vod, kde je člověk "skoro" sám a ikdyž se bude "roztahovat" nikoho tím neomezí.

onry - Profil | Čt 17.2.2005 14:57:12

Teda podle mě jsou to dva důvody.1.Pokud někdo urve vlasec při běžným chytáni tak je to max.100-120m, ale při navážení jsou to stovky m vlasce co zůstává ve vodě a při současné kvalitě vlasců tam ještě dlouho budou.Za2.Někdy to dost omezuje ostatní rybáře.Na D7 jsem viděl chlápky kteří okupovali výseč o 120 stupních a poloměru skoro 300metrů.

Honza M - Profil | Čt 17.2.2005 13:23:02

Honzas: já myslím, že za tím nebude stát povodí Moravy... V tom bude mít prsty někdo jiný, stále je moc lidí co rádo škodí... A když se podívám na Diskusi k petici K-70 už se v téhle zemi nedivím vůbec ničemu. Nejsme schopni se shodnout ani na takto triviální úpravě RŘ.

groow | Čt 17.2.2005 12:59:01

Zavážení jako takové patří ke kaprařině stejně jako boilie. U nás na Rozkoši se zavážet nesmí a proto ty největší poklady zustavají utajeny. Podle mého nazoru by Rozkoš mohl klidně trumfnout Lake Raduta. Ovšem na druhou stranu zavážení jako každá moderní metoda lovu, když padne do špatných rukou rozsévá smrt a zkázu. Proto určitě by nebylo dobré paušálně povolit zavážení. Dobrý příkladem může být Slovensko. Lidi unás ještě nejsou tak vyzrálí aby se zavážení mohlo povolit.

Korda | Čt 17.2.2005 11:18:49

Já byl chytat na jedné vodě v blízkosti Uh.Hradiště-Štěrk.A tam vedou takovou politiku, která mi moc nedává smysl.
1)Na sumce vyvážet bojku můžu
2)Zakrmovat a vyvážet na kapra nemůžu.
A to nemluvím o tom že když si tam koupím hostovačku , tak nesmím chytat na všech lokalitách, jak místní.Asi mají strach, abych jim tam ty ryby nevychytal:-))To je Chocholouškov, co?

rick - Profil | Čt 17.2.2005 9:47:43

Proč mysliš že to zakazalí na Casein atd. Protože to překáží jakekoliv jíné rybař z druhy břeh nebo nedej bože někdo ktery za sebou táhne hlubiny přivlač. K tomu přidej rozdíl počet stračených ryb při návázce a pry odhoz. myslim že to klidně muže být fakotr 2 až 5 když revír má trochu pařezu/hran atd. N arevírech kde se koupe atd jsou plovoučí pletený snurý taky fajn, zaplaveš do toho a kaprař tě pry záseku dělá značku kolem krku. Já se umim představit pár důvodu proč to zakazovat, radší bych kdy bych mohl ale zase pokud to obejdeš jako jediny napřiklad že se sedneš na lodku nebo na strmy břeh na druhy stranu tak se to mnoho násobně vyplati než byt členem vetšinu.

tess - Profil | Čt 17.2.2005 9:35:28

Podobný dotaz jsem vznesl na stránkách sředočeského svazu(týkalo se to pískoven) a bylo mi sděleno, že máme být rádi, že se na nich vůbec chytá, protože jsou prý problémy s jejich majiteli

Honzas - Profil | Čt 17.2.2005 8:01:23

Proč je to zakázáno nevím, ale jeden důvod u menších vodních ploch docela chápu. Na naší 50 ha vodě bylo 2 roky povoleno zavážení bójek na sumce. Co se tam při větším rybářském tlaku dělo se nedá ani popsat. Těmi různými plavidly šněrovalo vodu sem a tam tolik lidí, že v tom kraválu a bordelu se nedalo chytat, nemluvě o vlivu na braní ryb. Muselo to znechutit hodně lidí, proto se to i znovu zakázalo. Proč je to zakázáno pro lov nedravých ryb třeba na Dyji 5 a 7, při rozloze jejich ,také nechápu. Prý za tím zákazem stojí Povodí Moravy jako vlastník díla, ale důvody mi nejsou jasné.