Rybolov mládeže

Už jsem na tohle téma vedl rozhovor s pár lidma a každý má jiný názor.Dokonce jeden RS tvrdí,že je všechno jako dřív.Podle mne může teď dítě starší lovit na dva pruty,bez dozoru a i na rybičku.V ryb.řádu(nebo jak se tomu teď říká)není o rybolovu mládeže ani slovo,tím pádem se na ně vztahuje to co na dospělé členy.Jestli je to jinak,nebo jeslti znáte jak to fakt je,tak dejde vědět.
Autor diskuse: tonysuk - Profil , 9.2.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Orion | St 9.2.2005 22:53:54

Noe:No jo ono se není čemu divit.Rodiče mnohdy nemaj zájem nebo čas.Jediným co sand mohlo capartům pomoci jak se co přiučit a jak se u vody chovat byli kroužky mládeže,ale ani ty už nemaj povinnost navštěvovat.Kdo je tedy naučí alespon základy je otázkou.Počítám ,že tak 2-3 děti ze sta budou svým otcem vychování k úctě k přírodě slušnému chovaní u vody a zbytek to bude pohroma.Jsem zvědavej jak se budou rodiče tvářit až budou muset zaplatit za kluka flastr na obecním úřadě pokud něco provede.Jinak proti těm dvěma prutům nic nemám pokud je zvládá.Osobně chytám také na jeden a o nic nepřicházím spíš naopak a na nějakou cenu povolenky také nehledím.U nás si mohou caparti vybrat jestli chcou chytat na dva či jeden .podle toho se odví i cena povolenky.

Noe | St 9.2.2005 22:18:10

tonysuk, ALL - hezky receno, kdyby to tak fungovalo, byl bych pro, ale dnes jsou deti vedeny jinym smerem, ono se taky neni cemu divit, kdyz jejich tatove a v posledni dobe i mamy vysedavaji v hospode, u televize a u zahradniho grillu. A to ze dite sedi u pocitace fakt neni skodlive, ani nevis co se v te bedynce (pripojene k netu) skryva informaci. Jak rikam ja, rodice jsou zaklad vzdelani, pokud se budou rodice svym ratolestem venovat, bude vse v pohode, ale to se bohuzel nedeje. Nekteri deti se u vody chovaji hure nez dospeli, a odkud maji ty sklony? no jasne za a) je spravne................. cely rok chytam na jeden prut, a nalovim hafo ryb, neumim si predstavit, ze bych mel lovit na dva pruty, nesumcarim a nekaprarim. Dobry rybar nalovi na jeden prut. To ze deti maji moznost lovit na dva pruty je dobre, meli by mit stejna prava jako dospeli, co se tyka rybariny, ne ridit auto, pit pivo, az pozdeji...........

Matrix | St 9.2.2005 18:26:19

nakl:ale zase proc to tak neudelat me bylo 7.ledna 15 ale stejne me nedali povolenku jako mladistvimu protoze to je do konce kalendarniho roku co sem navrsil 15tyho roku.takze i kdyz mi je 15 tak mam povolenku porad jako dite(letos mam povolenku osmym rokem) ale souhlasim s tebou ze takovy mali dite nemuze zvladnout lov s 2 pruty kdyz ztezi ovlada 1 prut.Ja bych to udelal podle roku jak dlouho chytas a to i pro dospeli(nekolikrat sem se setkal s lovci kteri zacinali a delali u vody vetsi bordel nez deti a byli to dospeli(vsechny prehazovali a u vody delali rachot zidlema ze by i ta nejblbsi ryba musela odplavat)-ale to je muj nazor a kazej ma pravo na ten svuj nazor

Matrix | St 9.2.2005 18:15:25

Ale nevim to na 100%, ale myslim si ze to takhle je!

Matrix | St 9.2.2005 18:14:05

Zdarek.Znam se s jednim funkcionarem v me organizaci a ten mi rikal ze deti muzou chytat na dva pruty i na zivou rybku.A v rybarstvi(jak tam byli ty ceny povolenek) tak tam taky bylo ze deti muzou chytat na dva pruty a v jiznich cechach si muzou vybrat jestli chtej chytat ne jeden nebo na dva pruty a podle toho se pak odviji i cena povolenky na jeden a dva pruty

tonysuk - Profil | St 9.2.2005 17:08:10

Jindra:trochu jsem se vykecal,řekl jsem svůj náror co si myslím,ale jsem rád,že teď vím,(bohužel)že někteří RS neví co platí a co ne.Neházím tím všechny do jednoho pytle,ani náhodou.Doufám,že tenhle je vyjímka a brzo mu to dojde nebo po rozhovoru s ostatními už došlo,akorát to nechtěl před ostatními přiznat(to že to neví).

jindra - Profil | St 9.2.2005 15:56:08

tonysuk: tak vidíš jak jsi si věcně a správně odpověděl sám :-)).Shrnuto- ČRS - chytání bez dozoru, na 2 pruty,někde je možnost povolenky na 1 prut. MRS- jestli se nepletu, pouze na jeden prut.

Michal | St 9.2.2005 15:49:22

tonysuk: S tím "raději rybařit než vykrádat auta apod." nezbývá než souhlasit. Takže soudruzi :-)) rybáři Petrův zdar. :-))

tonysuk - Profil | St 9.2.2005 15:46:48

Všem děkuji za příspěvky k mé otázce.Pro mě je teď důležité,abych věděl,co můj kluk může a co ne.Dál si ho ohlídám sám.Jinak sám za sebe vítám tuhle změnu.Když si vzpomenu co srandy jsme zažili s kamarádama na rybách a bez dozoru to bylo ještě lepší,tak to přeju i našim dětem a legálně.A nevzpomínám si,že by si někdo ublížil,nebo bral malý ryby,¨nebo se k nim špatně choval.I naši rodiče byli rybáři,tak jsme to asi měli trochu v krvi.Rozhodně vidím radši děti jak dělaj někdy randál u vody,než aby seděli doma u počítače,nebo kouřili na houpačce v parku.Podle mne tím,že se dá dětem větší volnost při rybolovu,tak je bude víc bavit a upoutá je.Rád vidím u vody každýho malýho rybáře,lepší je rozvíjet se ve svém koníčku,i když sám a s chybami(od toho jsme tady my dospělí,kdo by jim měl poradit a usměrnit)než se poflakovat po sídlišti a vykrádat auta.

Michal | St 9.2.2005 15:45:05

Lojza: když čtu tvůj příspěvek, tak jsi buď Maďar nebo si už dnes taky něčeho čichnul :-)) Nic ve zlým sranda musí být. :-) šeptal: O hovnu neee, o dozoru nad děckama, nečetl jsi zadání ? :-)))

šeptal - Profil | St 9.2.2005 15:40:47

Furt dokola o hovnu. Zkrátka a dobře je to na rodičích, jejich výchově a potažmo důvěře ve své potomky. Dozor kohosi cizího tu nemá žádné opodstatnění. To bych se skoro víc bál, že kluk narazí u vody na nějakýho ožralýho pošuka, co mu v afektu rozšlape prut a ještě vyrazí zuby.

Lojza - Profil | St 9.2.2005 15:39:14

jindra: Ty deti koure travu , cichaji plyn nebo lepidlo , chlastaji , koure . A rodice dal zodpovidaji pro nej.

jindra - Profil | St 9.2.2005 15:28:10

Alan:tak to jo,špatně jsem to pochopil.

Michal | St 9.2.2005 15:22:51

pike: já byl tak rychlej, že mi ten dozor nestihli vypovědět :-))

Alan | St 9.2.2005 15:22:11

Psal jsem přece o otcích!!! Tak holt otcové budou moct chytat na víc prutů. No a? Furt lepší, než kdyby se poflakovali po parcích a píchali si heroin! Kde jsou tam ty děti???

jindra - Profil | St 9.2.2005 15:17:35

Alan:moje reakce byla na možnost koupení si povolenky na 1 nebo 2 pruty.Jinak si opravdu myslíš, že děti 8-12 let,okolo kterých se hlavně diskuze odvíjí, si již píchají heroin? Navíc od toho je rozhodně neodvede možnost chytání na 2 pruty,místo jednoho.

Pike | St 9.2.2005 15:17:26

Michal: Tentyz zazitek s tou stikou. Problem byl v tom, ze pak uz mi dozor nedelal. Proste dozor nebrat.

Michal | St 9.2.2005 15:12:02

Pike: Tak už to v životě bývá :-)) Já bych měl ve 12 letech taky radost, že se už nemusím otravovat s dozorem ze strany nějakýho nerudnýho dědka, zvlášť když ho přechytáš :-))) Jednou jsem přišel k vodě, seděli tam s kačenama na štiku, že prej to vůbec nejde, tak jsem na první nához na třpytku vytáhl docela pěknou štiku, pak jsem jim to protáhl kolem kačem, vyvalil pěknou štiku a měl si vidět ty ksychty :-)) Toho dozoru hořce litovali :-))

Alan | St 9.2.2005 15:10:39

jindra>Tak holt otcové budou moct chytat na víc prutů. No a? Furt lepší, než kdyby se poflakovali po parcích a píchali si heroin!

Pike | St 9.2.2005 15:00:11

Michal: Holt na to mame kazdy jiny nazor, to se stane. Nejvetsi radost z toho maji mladi, ja bych ji mel taky

Michal | St 9.2.2005 14:57:48

Pike: Na dodržování předpisů prostě dozor nestačí, s tím souhlasím. Bych museli některý dospělý rybáře přerazit, kvůli tomu co prováděj u vody. Známej vykládal, jak seděl u vody, odchází starší rybář, v saku 6 kaprů a na dotaz jestli se nějak změnil RŘ odpověděl "nee, ale když už jsem se chytil". To by tě trefilo. Ale to odbíhám od tématu.

Pike | St 9.2.2005 14:53:45

Michal: Ale jo a ja jsem se tim prispevkem vratil k tematu, ze by ani dozor nepomohl.

jindra - Profil | St 9.2.2005 14:47:05

all.co se týká dozoru "objevujete Ameriku", dozor na MP neplatí již déle, s novým zákonem padl pouze dozor na vodách P.
TomášV.Chytání na jeden prut se týká pouze územní povolenky, kde je to jednoznačně vyznačeno.Tudíž celozvazové povolenky samozřejmě na 2 pruty.Na ten jeden prut to není ani tak o ekonomice, jako spíše o chytání začínajících dětí a soudnosti rodičů co je schopno jejich ratolest zvládnout.Myslím si, že stejně budou převažovat povolenky na 2 pruty, aby měl tatínek možnost chytat na více prutů.