Jak dopadne kapr?

Když čtu že kapr zajel do vázky a tím byl konec boje, jak potom ten kapr dopadne, když tam uvazne na šnůře na který by se dalo tahat auto.
Autor diskuse: otik - , 7.2.2005 kaprařina - techniky lovu

Azbest - Profil | St 9.2.2005 17:26:36

Ale jo samozřejmě,že kdyby existoval takovej kosmickej materiál a bylo to pevný a ostrý a nakonec i rozpustný,tak úžasný,ale jsem skeptik.Občas po mě lidi chtějí v krámě perpetum mobile a nedaj si to rozmluvit...

Poradím | St 9.2.2005 14:32:43

Azbest-ujistuju te, ze s tim dedkem nemam nic spolecnyho. Hecovani to priznavam.Tem ukotvenejm rybam za pomoci blbejch montazi by to dost pomohlo, to musis uznat i ty.Mozna to zase az takova bejkovina neni, jsou tady daleko lepsi kdyz sem kouknu. Treba nekdy v budoucnu se bude smet chytat jen na takovy (mysleno hacky). Pak si vzpomenes, ze na takovej ses uz chytil kdysi v unoru 2005

Azbest - Profil | Út 8.2.2005 22:58:08

Poradim-no tak na háčky z umělý hmoty jsem hodně zvědavej.A zvlášť na rozpustný.PVA šňůra je fakt dobrá.Jednou jsem si touhle šňůrou omylem zašil rozpáranej hlavní šev na ryb. stoličce.Pak jsem takhle jednou rybařil za drobného deště.Asi po půl hodině nejdřiv něco lehce pochrupalo, já zpozorněl a za dvě vteřiny rána a já se i rozloženým křeslem válel pod prutama v louži za ukrutného řehotu kolegů(a to ještě nevěděli pointu...:-)).Nicméně ty háčky-nedávno byl pořad Na vlastní oči-o chytrákovi, kterej vyvíjí načasovatelně rozpustné plasty a furt si něco nechává patentovat, dostává na výzkum prachy z mejch daní a výsledky žádný.Jestli to seš ty tak mě nechtěj potkat...To byl teda starej dědek, ale ty nemáš registreci, takže to můžeš bejt klidně ty a tady se rajcovat na veřejnosti..

Poradím | Út 8.2.2005 21:47:05

chlapci, vy jeste asi neznate snurky PVA, pytliky PVA - jo vyvoj jde rychle i v rybarine.
Marda- nediv se tolik, i soferi ( nekteri) dokazou jezdit se zatazenou rucni brzdou a ani o tom nevi

Labrador Dan - Profil | Út 8.2.2005 19:15:15

Poradím:máš pravdu, teď se tam začaly vyrábět ty citroeny, ale to jsou ve vodě nerozpustný auta, no a v tom je teda asi ten tvůj háček ;-)

Marda - Profil | Út 8.2.2005 17:05:22

rick: Já mám Aero 5010 taky asi 8-9let a v poho (brzdy jim povoluju), ale viděl jsem dost navijáků - ne baitrunerů, u kterých brzda prostě nefunguje. Vždycky měly brzdy na krev utažený a to i když je majitel nepoužíval, většinou šlo o zadní brzdy.

šeptal - Profil | Út 8.2.2005 15:58:31

rick: Můžu se tě zeptat, co to máš za baitrunnery, že už jim je 18 let? Měl jsem za to, že to je výkřik posledních cca 10 let.

rick - Profil | Út 8.2.2005 15:56:46

Marda, nechcí polemizovat ale u baitrunnery ktery mám 18 let jsem takovou péče nikde nepoužil a nějak jím to nepoškodil, dokonce jsem ji jěste nikde otevřel ,fungujou a tak nemám potřebu tak jsi myslim že dobra brzda se zase tak rychle neodděla jak jsi mysliš.

brach - Profil | Út 8.2.2005 12:58:45

Marda - zajímavé, přebírám a budu využívat. Díky.

Marda - Profil | Út 8.2.2005 9:32:38

Ještě mě napadla jedna věc, jsem si vzpomněl na jeden kamarádův naviják.. Jde o to, že min 50% rybářů kupuje absolutní shity za pár stovek. To by ani nebyl takovej problém, kdyby se tito lidé trochu starali o brzdy. Jenže on každej takovej (skoro každej - pro rejpaly) když dochytá, hodí klacky do kufru u auta a nevyndá je, zase až u vody. Nevim jak ostatní, ale já vždycky když dochytám, úplně povolím brzdy, aby zase při dalším lovu fungovaly jak mají. A když se vrátím na začátek, chtěl jsem tím říct, že když se člověk nestará o brzdy u shitovýho navijáku (ale i u značkovýho!), jsou zatuhlý a pak výpad i trochu větší ryby ve spojení s narušením vlasce způsobí jedině utržení celé montáže...

Honza M - Profil | Út 8.2.2005 7:09:13

Poradím: Co to může být za háček? to bude asi extrémně pevnej háček co? Už vidim, jak mám nahozeno 30h a čekám až se mi rozpustí háček :-) Nápad dobrej, ale ve skutečnosti to asi moc fungovat nebude co ;-)

Azbest - Profil | Po 7.2.2005 23:17:37

Poradím-no doufám,že to máš marketingově promyšlený.Ne každej touží po háčku co se rozpouští ve vodě...Nebo se proces po usušení vrací na začátek?Nebo se čas strávenej ve vodě načítá?Reklama to ne ní,že?

Poradím | Po 7.2.2005 23:06:20

Kdyby lidi jen trochu premysleli, tak (i kdyz chyta s pletenkou nebo 50tkou vlascem) si udici sestaví způsobem, pri kterem nedela z ryb obesence. I ta "odbornikama-specialistama" nenavidena, zato dobre fungujici srkacka, se da sestrojit tak, ze po urvani zustane rybe v hube jen hacek s kousickem toho na cem je uvazanej. A pro magory jedine hacek, co si zrovna nechavam patentovat. Pro informaci: jedna se o hacek ve vode rospustnej, ve 3 barevnech provevenich, ze kterech se hned da urcit za kolik dnů se ve vode rozpusti. Nekdy na jare se zazne s vyrobou ne nekde v Japonsku, ale u nas blizko u Kolina, to uz sem prozradil az moc, proto radeji ahoj

Hamon - Profil | Po 7.2.2005 21:50:41

Ja na tazko nechytam,len ked vynimocne, pouzivam max. 45g olovo.Sice na pevno,ale stale je tam tensi nadvazec ako priemer kmenoveho vlasca.A trham velmi malo ryb.Aj ked je pravda,ze niektori rybari tam maju neuveritelne hrubky vlascov.Posledne som s vlackou vytiahol z vody 3,5 kg kapra a pritom som mal na udici 15 vlasec a uplne mi to stacilo, ja neviem,ako sa to niekomu da take nieco odtrhnut.Suhlasim s Michalom, ruky im polamat.

Fit - Profil | Po 7.2.2005 17:32:17

Někdy to kapr nepřežije, někdy má to štěstí, že se mu podaří vyklouznout. Nejhorší asi je, když rybář používá olovo na pevno - to potom ryba vláčí i třeba 150g olovo. Když je průběžná nebo třeba úniková udice, tak mu u huby zůstane jen koncový návazec a několik m vlasce...

groow | Po 7.2.2005 16:59:01

4vectif > O kapra podobným způsobem mužeš prijít klidně na pletence. Pokud použiješ pletenku bez ochraného povrchu tak ji mužeš lehce říznout.
Jináč je prasárna chodit na kapry se silonem dvacitkou z první republiky. Prostě pokud se člověk hlásí k C&R tak musí bejt dobře vybavenej.

spinningman - Profil | Po 7.2.2005 16:20:33

me se jednou stalo ze jeden chlap utrhl montaz s boilesem pri nahozu,za tri hodiny odesel a dosel muj kamos,jenom co nahodil tak mel zaber,sekl a vytahl tu montaz i s kaprem a dalsimi 2 montazemi a chuchvalcem vlasce a to je dno rybnikakde ho chytl taky jako vana.

Michal | Po 7.2.2005 16:12:38

Podle mě je řešením dávat koncovej krátkej návazeček tenčího vlasce na obratlík, pak se stane maximálně to, že sebou kapr nebo i jiná ryba bude tahat 30cm slabýho vlasce a ne celou sestavu i s krmítkem a 10 m vlasce. Chytám na feedr a vždycky maximálně upálím koncovej návazec s malým háčkem. To je stejný jak se zásekem, pokud mi to kapr ohne a sekne se prakticky sám, pak už to jenom o max. 1m přizvednu a ryba v pohodě visí. A ne to sekat se 4-metrovým teleskopem až za hlavu, to je prasárna, zvlášť se silným vlascem a hákem jak na žraloka. To té rybě ty prasata rybářský roztrhnou celou hubu. A že už jsem takovej kapříků viděl. Fakt smutnej pohled, ta ryba má pak problém se vůbec nažrat, jak má zdeformovanou hubu. Pracky bych těm kreténům dolámal a hubu roztrh hákem,ať si to taky vyzkouší.

vectif - Profil | Po 7.2.2005 15:59:20

marda : to, že chytají s helikoptérou neznamená, že nemají starý vlasce .-) já fakt nevím, jak tam takovou rybu může někdo urvat, pokud je normálně vybavený. ještě mu ji při tom tlaku mohl urazit soused vedle, kterýmu zajel do vlasců. takovejch šílenců tam bylo taky dost.

Kacula the Great - Profil | Po 7.2.2005 15:18:55

no jo zase ty kaprari, me je kvuli tomu zinantni davat krmitko na pevno i u feederu i kdyz pri velikosti hacku a jemnosti vlasce by to asi utrh i kdyby tam plaval s tim krmitkem

Marda - Profil | Po 7.2.2005 13:50:43

vectif: Mluvim o Zdeňkovi, kterej ty ryby "chytil" asi 2 týdny po našem odjezdu. Moje reakce byla - zase srkačky? Odpověd zněla: helikoptéra + ještě jedna úniková montáž. Takže krmítkáři v tomhle nejedou... leda že by jim to někdo navázal na zpuchřelý vlasce.

šeptal - Profil | Po 7.2.2005 13:15:00

Nevyřešilo by řadu těhletěch problémů používání háčků bez protihrotu? V případě urvání ryby ve vázce by se rapidně zvýšila šance na její osvobození, ne?

vectif - Profil | Po 7.2.2005 12:54:53

Otik : Na té Skaličce jsme s mardou vytáhli 10 kg kapra, který se mi zamotal do vlasce. V úplně zhnisané hubě měl zapíchlo srkačku na nějaké spuchřelé staré dvacítce vlasci. Nebyl to pěkný pohled. Na soukromých vodách, kde se obecně ví o větších rybách by se mělo takové chytání okamžitě zakázat. Majitel slíbil, že letos se tam už nikdo se srkačkou neobjeví. Ty dva, o kterých píše marda se museli utrhnout podobným způsobem a zamotat se do sebe. Myslím, že stojí za zvážení koho na takové vody pouštět, protože v některých případech by možná stálo za to, půjčit dotyčnému řádné vybavení, než ho pustit k vodě s prutem, na kterém má 5 let staré vlasce, na které ještě den předtím chytal na kačáku cejny.

otik | Po 7.2.2005 12:28:06

Mardo normalne si hovado neseřídí brzdu.Někdy to bohužel je v podání některých radoby rybářů standart,u nás jsou taky takový hovada, v ryb. potřebách šnůru na 10 kg hlavní valsec na 4 kg olovo na tvrdo a hurá.Neni to svym způsobem samosek úprava koncové udice tak že olovo popř. krmítko znemožnín po utržení hlavního vlasce ryb další pohyb.Já chytám plavačku nebo feeder a ryb upálím täky pár za rok ,ale tak 80% se jen vyřízne, někdy co vidím u vody za montáže tak nad tim zůstává rozum stát.

nakl - Profil | Po 7.2.2005 10:45:55

taky uz jsem vytáhl utrhnutého kapra Pardubice písák - není to pěkný pohled .-((.

Marda - Profil | Po 7.2.2005 10:06:36

Známý vytáhl na Skaličce 2 naprosto vysílené kapry každý přes 10kg smotané, každý na jiném návazci. Nádrž je tam jak vana, nikde žádná vázka... Nepochopim jak v takové vodě může někdo (a ne jeden člověk!) utrhnout kapra! :(

Standas | Po 7.2.2005 9:20:47

Jednou jsem vytáhnul při vláčce na Dalešické dva naprosto vysílené kapry sešité navzájem na dvojnávazci z pletenky, když jsem rotačkou zaháknul tu pletenku mezi nima. Každý na jednom háčku.Myslím že ve vázkách se takle utrápí každoročně spousta ryb.

Siro | Po 7.2.2005 6:48:52

buď se vyřeže nebo pojde.Když to má hluboko tak to bude asi tutovka:o(

Carlos - Profil | Po 7.2.2005 0:07:02

nic se mu nestane, protože jen prase by chytalo na šílenou šňůru i na návazci. A i kdyby - jakmile se montáž zachytí natvrdo, ryba se vyřízne nebo povolí a dřív nebo později se zbaví háčku.