Aký rybári vlastne sú?!

Správajú sa k sebe rybári úctivo?Vedia si vôbec vážiť jeden druhého?Aké sú vaše skúsenosti?
Autor diskuse: Ado - , 28.1.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Standas | Pá 28.1.2005 9:48:01

Rybáři jsou normální lidi. Ze zloděje, podrazáka, hamouna, dobráka, maloměštáka, snoba atd. rybaření jiného člověka neudělá.

Andy - Profil | Pá 28.1.2005 9:26:43

Rybáři jsou lidé, které spojuje společný zájem o ryby. Proto když se u vody potká více rybářů, tak je vždy o čem povídat. Mám s tím jenom dobré zkušenosti. I s cizími lidmi se dá dobře povídat, navíc na stejná místa chodí většinou stejní rybáři, takže za chvíli stejně každý zná každého. Občas si i vypomáháme i s podebráním ryby apod. Mám dobré zkušenosti i s důchodci, např. loni na podzim jsem s jedním takovým soutěžil, kdo dohodí prutem dále a kdo chytí do večera více ryb a to jsem ho potkal u vody poprvé. S žádnou agresivitou ani slovními výpady ze strany rybářů jsem se u vody nesetkal. Takové věci, že když někdo vidí, že na jednom místě tahám ryby, druhý den tam příjdu a on už tam sedí, tak to nepovažuji za nic špatného. Každý si může chytat kde chce, pokud mě někdo předběhne, druhý den tam jdu ještě dříve, loni v létě jsem kvůli tomuto chodil k vodě i ve 4 hodiny ráno. Ale tak to chodí, kdo dříve přijde, ten lépe sedí a nemá smysl někomu dávat najevo, že se mi to nelíbí i když jsem si to místo den před tím pěkně nakrmil.

NOVAS | Pá 28.1.2005 7:33:20

Samozřejmě , jako mezi ostatníma lidma , narazíš i mezi rybářema na různý povahy.Kolikrát potkám kolegu, kterýho vůbec neznám a přesto si pokecáme.Někdy zas narazím na nerudnýho důchodce (nejen důchodce),kterej ani neodpoví na pozdrav , ale jakmile vidí vytaženou rybu , okamžitě hází co nejblíž k zakrmenýmu místu.A pak je ještě schopnej tě vyřvat, že ho přehazuješ.Ale zkušenost je spíš dobrá.

zubac | Pá 28.1.2005 7:24:24

Aj rybári sú iba ľudia, aj dobrí, aj horší, aj zlí, aj prajúci, ale aj závistliví. Chvalabohu väčšinu rybárov, ktorých poznám a s ktorými sa pri rybačke stretávam sú normální, takže s nimi nemám problém, nájdu sa výnimky - drzí a vrcholne arogantní, ktorí si nevážia ani ľudí, ani rýb, ani svojho okolia ako celku ... takýto ma vrcholne iritujú, takže občasné spory riešim privolaním RS, väčšina však je takých, ktorí rádi pomôžu, poradia, prajú druhému úspech a majú radosť s ním, keď vytiahne peknú rybu...