Bolo Mikado Black Stone

Přeji dobrý den všem, zejména plavačkářům. Doposud jsem chytal plavačku s matchovým prutem colmic 4,5. Jelikož lovím převážně na větší řece, Vltavě, poohlížím se po nějaké bolo, patrně 7m, V této souvislosti bych se vás chtěl zeptat, zda někdo vlastníte uvedený proutek, jaké máte zkušenosti atp., nebo obecně, zkušenosti s boloňkami Mikado .Sám mám od této značky feeder T-rex, a za 10 let používání si nemohu stěžovat. Díky.
https://www.mikado.cz/katalog/cz/pruty_99/bolognese/black-stone_1254/produkt/prut---black-stone-bolognese-700--25-g
Autor diskuse: Hadik - Profil , 10.3.2017 plavaná - náčiní, doplňky

splávkař - Profil | St 15.3.2017 21:38:51

hraji >> Vrať se na začátek. Radil jsem tu kolegovi aby si dal bacha na to co a kde koupí. Pokud je dobrodruh pro kterého bude honit případný servis třeba po Německu výzvou, tak tu má i od tebe inspiraci.
K tomu Milu jen dodám, že zaměstnaný (nezaměstnaný), prodavač co nemá za zády podporu také mnoho nezmůže, si vzpomeň jak superdrahá Milobolo Petra64 také stála v koutě zatím co její rezignovanej majitel sháněl alternativu. Ten ji myslím z HK neměl.
Co se mého vztahu k Milu týče, jezdíval jsem do Loštic vcelku pravidelně nakupovat, když jsem tam byl naposled pro připravenou objednávku čekalo mě takové překvapení že jsem tam už nepách.

hraji - Profil | St 15.3.2017 20:58:43

splávkař >> ano, máš pravdu, a to jsem už psal, ta prodejna i její personál byly nefunkční, proto byla prodejna zrušena. Přesto se vrátím k tomu, že když zlomím prut, vlastní chybou, budu se snažit, zejména u drahého prutu, zajistit opravu. Stejně jako jsem to udělal u Shimana. Také jsem neuspěl ani u prodejce ani u dovozce. A přesto nepíšu, že celé Shimano stojí za houby. Ostatně tvoje animozita vůči dovozci MILO je mezi plavačkáři víc než známá, tak proč si zkusit nezaškodit, že?

vašpiv - Profil | St 15.3.2017 20:51:19

Mjaška >> Tech 10 dnu mi přijde v pohodě. Dik

Mjaška - Profil | St 15.3.2017 19:22:06

vašpiv >> No přijel jsem na "reklamaci" - zlomil jsem to vlastní blbostí a přiznal k ní bez mučení a za asi deset dnů si přijel pro nový vyměněný díl na prutu. Podruhé to byla špička a to mě vyměnil kluk co opravuje pruty, řádově do 500 Kč, už nevím. Proto, aby si člověk pěkně zachytal to chce lehkou boloňku, která bude relativně drahá, ale to stejně ještě neví, co ho čeká s ohledem na nebezpečí zlomení. Nikdy předtím jsem žádný prut nezlomil, jsem na věci docela opatrný, takže mně to napoprvé překvapilo. Dnes už bych si koupil o něco lehčí a dražší, ale jistota nějakého servisu je potřeba.

splávkař - Profil | St 15.3.2017 18:00:42

hraji >> Říkej si co chceš, ale když si zákazník koupí prut Milo v prodejně která se prezentuje jako značková prodejna Milo, jejím provozovatelem je firma která se sama presentuje jako výhradní dovozce značky Milo tak to činí s vědomím, že o něho bude jako o zákazníka postaráno. Když tam pak marně řeší opravu kterou je ochoten rozumně zaplatit a po měsíci, dvou, třech nemá na co chytat a vidí, že ho mají na salámu, tak nad vším milým láme hůl a k vodě chodí s něčím jiným.
Tak jako tobě přijde normální utratit u obchodníka a pak nahánět dovozce, prodejce a nakonec cosi objednávat v německu tak mě přijde normální očekávat a také dostat rozumný zákaznický servis.

hraji - Profil | St 15.3.2017 13:46:50

splávkař >> já se nedivím, proto mi nijak nevadilo, že byla zrušena. Bohužel to tamní výrobce splávků nerozdýchal do dneška, že mu vzali hračku.
Ale chyba zjevně není ve značce prutu, asi byla v tom obchodě v HK. Na druhou stranu, mít doma drahý prut, který jsme poškodil, asi bych vyvinul trochu úsilí a kontaktoval dovozce a domluvil se s ním nebo bych kontaktoval opraváře a nechal jej opravit, pokud by se nejednalo o reklamační opravu. Jako koupit si drahý prut, zlomit ho a odložit ho do kouta, to je takový specifický přístup. Ale je možný. V tom vašem svérázném kraji je.
Přidám jinou zkušenost. Zlomil jsem vlastní chybou špičku boloňky od Shimana. Kontaktoval jsem dovozce i prodejce, napsal jim, jaký potřebuji přesně díl (je to na něm napsáno) a čekal. Prodejce mi napsal, že pokud se nejedná o reklamaci, nemá jak mi pomoct, dovozce, firma Normark, mi neodpověděla ani na jeden ze tří e-mailů. Díl jsem koupil v Německu, bez problémů.

xsim - Profil | St 15.3.2017 13:42:49

Také momentálně vybírám nějakou levnější pevnější (tak 25g nebo 30g) 6m boloňku. Koukal jsem právě na Mikada a vidím tu, že je moc nedoporučujete. Máte někdo zkušenosti s levnějšími kusy od Milo? Mám na mysli např. modely Araras, Texas, Warlock, Indomita, Regent. Prostě kousky kolem 2000 za 6m.
Jak je na tom aktuálně u nás případný servis prutů Milo?

splávkař - Profil | St 15.3.2017 13:23:26

hraji >> To je osobní zkušenost konkrétních lidí kteří mají ty hezky barevný trubky někde v koutě garáže. My jsme tady v okolí HK a PU byli už tehdá zvyklí, že když měl někdo problém se zakoupeným zbožím, šel to řešit tam kde nakoupil a rozumně se domluvil. Se pak nediv, že ta prodejna fungovala spíš jako trafika či galerie.

hraji - Profil | St 15.3.2017 12:55:08

splávkař >> já tedy nevím, kde bereš tyhle informace, které tu šíříš, ale osobní zkušenosti to asi nebudou. Takže agentura JPP. Mám ve své výbavě několik boloněk od firmy MILO a všechno jsou to pruty střední a vyšší cenové hladiny. Dva z nich zlomily děti při výuce plavané. Jeden šel bez potíží opravit a byl opraven za 500,-Kč, u druhého bohužel došlo ke ztrátě kusu blanku a tak oprava nebyla možná. Takže byl vyměněn díl, stál 1280 korun, tedy poměrnou část celého prutu. A prut dodnes slouží. Oba dva pruty byly zlomeny po zjevných chybách dětí.
Zrušení prodejny v HK bych do toho netahal. To byla a je záležitost mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. Já bych taky žádnou svoji provozovnu dlouhodobě nedotoval.

vašpiv - Profil | St 15.3.2017 12:34:14

Mjaška >> Jak dlouho trvala ta výměna dilu?

splávkař - Profil | St 15.3.2017 10:29:00

Mjaška >> Ono třeba ve svém okolí vím asi o 5 bolo pohrobcích jedné Milé prodejny co to v HK už zabalila. Jsou to většinou hodně drahý pruty se kterými si majitelé mnoho neužili. Pozdě už bylo, když zjistili, že opravovat nelze a díl je buď nedostupnej nebo bezmála za cenu jiného prutu.
Pak je úplně jedno, jestli si to člověk zlomil svojí blbostí, spadnula mu na to větev nebo s ním někde praštil.

vašpiv - Profil | St 15.3.2017 9:56:30

Já bych se toho lámání zas tak nebál. Láme ten, kdo chybuje a je to stále o jedné chybě (při vylovovani ryby je prut zaklonen za rybare víc než je zdravo).

hraji - Profil | So 11.3.2017 17:39:22

Hadik >> 10 000 je extrém, stačí polovina

Mjaška - Profil | So 11.3.2017 17:08:27

splávkař >> Tohle mohu jen potvrdit - proto jsem boloňku kupoval prakticky v místě bydliště u p. Konopáska, což se mně vyplatilo při výměně jednoho dílu za pár měsíců.

Soulfish - Profil | So 11.3.2017 16:39:29

Hadik >> mám několik let mikado royal fishunter v sedmi metrech a v pohodě funguje jak má, jen je mírně těžší, ale i na to se dá zvyknout
(měli by k tomu automaticky dodávat lístek do fitka)

splávkař - Profil | So 11.3.2017 16:24:18

Hadik >> Bolo je asi nejnáchylnější prut na zlámání a často je jedinou možnou opravou výměna dílu. Než něco koupíš, ověř si jak daný prodejce funguje na poli servisu, abys doma neměl za pár týdnů zlomenej skvost na kterej se bude prášit v koutě.

erin - Profil | So 11.3.2017 16:14:31

Hadik >> napis cloveku peterb , ten si teraz objadnaval z nemecka nieco za 200 e, tusim daiwu, ale neviem presne. Viem, ze mu tu ludia radili a riesil to. Tak mozno si tym presiel par dni dozadu a poradi. Neviem, ci mu to uz prislo. Ja mam 3 m podberak a je to fakt o hubu, na hrane. Mal som ho skor, ako udicu. keby som teraz kupoval, idem do 4m. Ale vytiahol som s nim pekne ryby, ale vzdy sa natahujem ako sa da :o)

Hadik - Profil | So 11.3.2017 15:55:11

Díky všem za příspěvky, z nichž jsem si udělal závěr, že bolo od Mikada opravdu asi nebude to pravé ořechové. Jak jste asi všichni pochopili, chtěl jsem ušetřit nějakou korunku, protože dávat 10 000, za proutek se mi nechce, i když věřím, že černásmrt si lov patrně užívá. Zkusím zajít do VIPY, případně Mivardi, a začnu od začátku. Kdyby jste měl někdo tip na dobrý proutek za dobré peníze (mám na mysli tak do 5000), uvítám, stejně jako další rady. Třeba poznatek s podběrákem na 4m tyči je velmi cenný, já počítal s tyčí 3m...

černásmrt - Profil | So 11.3.2017 9:19:48

Konkrétně tenhle prut neznám ale boloňku bych vybíral u Italů, a pokud chceš 7m je potřeba s cenou přitlačit aby to nebylo těžký, já koupil Trabucco Energhia, sice stála ranec ale už je to můj nejoblíbenější prut, třeba na feedery se doma práší v koutě.
Neboj se použít velký naviják, klidně Shimano 4000 s bojovkou, něco kolem 350g, prut je pak lépe vyvážený a není to taková páka na ruce a záda, budeš potřebovat i dlouhej podběrák, na 7m tak 4m tyčku.

erin - Profil | So 11.3.2017 8:32:13

a doplnim, ze je to nieco uplne ine mat 7m bolo ako 4,5match. Mozes v pohode chytat s 0,12 navazcom aj kaprikov a mreny a ten prut to cele odpruzi. Moj max je 61 cm kaprik na Malom dunaji, kde je hlbka 3 m a tiahly prud, kmen 0,18 a 0,12 navazec. Ak by sa mi s tou palicou nieco stalo, do tyzdna mam kupenu dalsiu. Ale uz by som asi obetoval na to viac a kupil lepsiu (aj ked tejto namam co vycitat). Mam vacsinou lacne pruty, ale za 7m bolo by som dal aj do 200 eur, aj keby som si musel vytiahnut zo sporiaceho uctu :o)

erin - Profil | So 11.3.2017 8:26:21

ja mam toto http://www.rybarske-nej.cz/rybarske-potreby/rybarsk​e-pruty/prut-mivardi-maniac-bolo-500-600-700 v tej 7m velkosti. Chytam prevazne na plavak na riekach ako Vah a Maly dunaj. Ja som s tym spokojny. Je mozno tazsia a hrubsia, ale ma podobnu cenu ako ta mikado. Ociek ma dost, lepenie silonu na udicu nieje az take hrozne. Zlomila sa mi ale spica asi 1 cm od posledneho ocka, ale jesna moja chyba pri preprave.Mam ju tak 50 krat v rukach za rok, 4 hodny sa to da vydrzat ju mat v ruke. Mikado mam feeder,rovnako na to nedam dopustit, ale je to taky kol za 40 eur, ak by som chcel nieco jemnejsie kupovat, napr bolo, asi by som hladal ine znacky.

hraji - Profil | So 11.3.2017 8:08:05

Hadik >> jedná se jednoznačně o boloňku střední třídy, možná střední nižší třídy. Na příležitostné chytání - prosím, na nějaké seriózní pravidelné používání bych si vybral lehčí, lepší a bohužel i dražší

Palusko - Profil | Pá 10.3.2017 21:03:56

Ak chces dobru bolo radsej by som pozrel napriklad talianov milo, tubertini. colmic, trabucco, middy, drennan, mozno sensas...
Oni sa na to specializuju, mikado je hlavne na privlac. Mam od nich bolo a nie je to bohvie co, tazke, rozkmitana, akcia nic moc, malo ociek a silon sa hned lepi ked je trochu vlhkejsie po blanku co v praxi znemozni dlhsie a presne nahadzovanie. No s povrchovou upravou problem nemam a lamanie zatial tiez nebolo, zodpoveda to cene a mne to na tych 4-5 pouziti rocne postaci, ale venovat sa tomu seriozne tak menim hned.

Hadik - Profil | Pá 10.3.2017 20:52:04

JRC62 >> Díky za info, byť ne vůbec povzbudivé. Problém s povrchovou úpravou jsem měl i se zmiňovaným t-rexem, ale tak nějak jsem s tím smířil. Předpokládal jsem ale, že jsou za těch 10 let o něco dál, a taky v této cenové kategorii bych to neočekával.

JRC62 - Profil | Pá 10.3.2017 17:18:42

ahoj minulý měsíc jsem koupil MIKADO BLACK STONE 6M,při první vycházce se při náhozu zlomil
druhý díl od špice.špička se mi zdá velmi jemná i když má odhoz 25gramů,všechny díly jsou drsné,jakoby neopracované,dal jsem ho na reklamaci a čekám jak to dopadne.snad to byl nějaký kazový kus ,a pošlou nějaký pořádný.