Výroba domácích slanečků

Máte někdo recept na výrobu domácích slanečků?
Autor diskuse: bedňák - Profil , 24.2.2017 všeobecné - ostatní

valcha186 - Profil | Pá 24.2.2017 18:34:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ryby si musím koupit. Ale já mám dost kaprů, plotic, perlínů a tak dejte radu, jak to budce vypadat, když to z nich budu zkoušet. Děláme dost salát a nejlepší je zatím z plotic.Lín je tvrdý, kapr ení ono. Naposledy jsem ho povařil v páře, pak v mikrovlnce a to šlo dobře od kostí a druhý den rozleženo. Stačí 1 kapr, ale plotic musím mít kolem 80. To je pak pracnější.2 dny v soli, bez hlav, vnitřností, pak 2 dny v octě s vodou 1x1 a pak vytrhám ploutve, stáhnu kůži se šupinama a kunovjanka, majolka a je hotovo.

macoprut - Profil | Pá 24.2.2017 8:01:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

6 kuličekcelý černý pepř 2 kspaprika 2 ksbobkový list 6 lžicolej 200 gslaneček 2 kscibule (velká) 2 lžíceocet 6 kuličeknové koření soli podle chuti.
Obě cibule oloupeme a samostatně je nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky.
Slanečky podle potřeby očistíme a omyjeme. Do hrnce dáme bobkový list, jednu nakrájenou cibuli, celý i mletý pepř, nové koření, ocet a i slanečky. Slanečky krátce povaříme. Po uvaření je necháme vychladnout a nálev si slijeme.
Přidáme 1 velkou cibuli nakrájenou na kolečka. Dáme do sklenice a zalijeme lžícemi oleje.
Naložené slanečky necháme v chladu odležet.