Pustit a chytat dál nebo dát ryby do saku a rychle domů ???

Dnes při vycházce k vodě jsem byl, podle mého názoru svědkem klasické masařiny. Asi po hodině poklidného rybaření, se na druhém břehu objevil rybář. Začal chytat na plavanou a ihned po nahození mu přišel kapřík a po necelých dvaceti minutách další. Oba dva putovaly samozřejmě do vezírku. Doufám a věřím, že oba měly míru a i když tento rybář neporušil žádný z rybářských předpisů, přesto se mi tento přístup k rybařině nelíbí. Nevadí mi, že jsi ty dva kapříky vzal, ale vadí mi, že pro něj a spoustu dalších takových rybářů, je rybařina jako koníček, čistě účelová záležitost: naplnit mrazák. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Vždyť když ryby jdou, tak proč toho v tom dobrém slova smyslu nevyužít a pořádně si zachytat. Přijít k vodě a po 45.minutách jít od vody, sice s plným vezírkem, ale zato ochuzen o ten skvělý pocit, jaký dokáže tento koníček přinést !? Díky nechci ! Podle mého názoru tohoto rybáře tlačila nejistota, že když toho druhého kapra pustí a další už třeba nepřijde, tak bude mít místo dvou ryb jen jednu a to by přece byla hrozná ztráta. Proto by mě zajímal také Váš názor. Pustit a chytat dál nebo ryby do saku a rychle domů ???
Autor diskuse: Camil - , 5.5.2001 všeobecné - ostatní

Saz - Profil | So 28.1.2012 6:40:48

Kazdy nema cas jako panelaci,byt u vodykazdy vikend.Od vody si odvaze8-10kap.Znam takove.Vsrpnupovida JA JSEM JESTE NEOCHUTNAL KAPRIKA KAM TO DAVA.Kdyz berou tak jich odveze z hausbotu i vice.

Halen - Profil | So 28.1.2012 2:24:15

šmudla007 >> Myslel jsem si to, že jsi tam nikdy nebyl. Já ano, ale pěkně bokem, on je tam totiž klasickej kemp, stany z dob Husáka poměrně natěsno, bivaky žádné a u vody rybářské postavičky, kterým se dostala do rukou strašná zbraň - vyvážka do klidové zóny, přesahující jejich schopnosti nahodit nejméně 5x. A přivítali by tě s otevřenou náručí, to se neboj, protože to byla společnost zejména zařezávačů.

šmudla007 - Profil | So 28.1.2012 0:50:12

Halen >> Ne nebyl, na takový hnusný místo do hnusné amorální společnosti amorálních rybářů by mne nikdo nedostal ... a navíc bych tam dostal na budku když bych nějakýho většího zaříznul a sežral hned u vody(mám totiž nezvladatelný lovecký pud).
Jen jsem chtěl říct že to negativní co tam vidíš nedělají slušní rybáři ..ale zastánci bivaků, zastánci K70tky a zastánci pomateného směru rybaření .
Svaz má kapry kupovat u soukromníků a může jich být dvakrát třikrát tolik za stejné prašule ..strašlvě moc peněz se ztratí než se dostanou ryby do vody ..a sadí se jen ten blbej kapr(kterej se stejně ani dvacetkrát píchnutej háčkem nenanučí že hlad má rozplavat. Mělice to bude hrobka kaprařiny ..si tipuju.

nofish - Profil | Pá 27.1.2012 15:07:50

Halen >> A snadno prodatelná a pár set let u nás chovaná. Proto si má svaz chovat ryby které jsou drahé a blbě se shání a ne kapry co koupí za 45 za kilo kdekoli po republice.

pohodak - Profil | Pá 27.1.2012 15:01:57

je to o mentalite ludi na mna pozeraju ako na blazna ked pustim za jeden lov viac kaprov s5 do vody proste ma to uz nebavy vlacit domov do mrazaku ryby
ako chlapec som sa tesil ked som dokazal chytit 2 kaprosov a vytazoslavne som ich doniesol domov ale ako zlepsovali moje schopnosti zistil som ze si dokazem zachytat pri vode aj 5 hodin a ist domov s jednym nasadakom a pritom kopec ryb vratit vode aby som tento skvely zazitok zazil aj nabuduce
u nas takym ludom hovorime masajovia proste ide na ryby len aby domov doniesom maso a je mu jedno ci dotycna ryba ma nin. lovnu mieru

Halen - Profil | Pá 27.1.2012 14:53:05

šmudla007 >> Byl jsi vloni na Mělicích?

Halen - Profil | Pá 27.1.2012 14:51:18

splavek >>Bohužel, svazový systém je o výtěžnosti. Celou dobu co do těchto diskuzí přispívám, to pořád není pochopeno. Nasadí se tuna, měla by jít tuna ven. Až budou někde pěstitelé ryb chovat místo kaprů ostroretky, podoustve, parmy a třeba sekavce v ceně za kilo nižší, než u kapra, půjde do vody tohle. Je to jen o prachách a bohužel, kapr je ryba velká, dobře roztoucí, dobře odchovatelná a snadno vykrmitelná.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Pá 27.1.2012 14:35:04

Halen >> LK boys si mělice zatím jenom oťukávají. Zákaz zavážení je samozřejmě zřejmý a opodstatnělý, avšak Mělicím se pomalu blízká na lepší kaprařské časy. Těšme se

splavek - Profil | Pá 27.1.2012 14:28:30

Kapr se dosadí vždy a všude,je to konzumní ryba,tak konzumovat,to samé duhák.Radši sportovně pustím dest ostroretek,jelců,parem.......atd......Ty jen tak do vody nikdo nedá,tedy aspoň u nás v naší drahé MO.Takže já mám jasno,kapr těžký konzum a reofilní druhy čistý sport.Týýý vogo to,ale zní úúúchylně.

Lauri - Profil | Pá 27.1.2012 14:12:16

Dát ryby do saku a rychle domů

šmudla007 - Profil | Pá 27.1.2012 14:08:13

Halen >> Mělice a problémy? No nepovídej :) Ti dědci jedni důchodcovští masařští si koupily lodičky, elektrocentrály a místo aby vyspávali tak po nocích ještě tůrujou auta na březích klidného revíru .
Ani mě to nepřekvapuje , kaprařina jde do exkrementů tempem nebývalým. Já bych všecky ty kapři zakázal a šmitec . Fakt nástraha mimo háček je cesta do pekel, pípáky jakby smet ..no a pohřbít to elektrocentrálou :)
Jo s kaprařama je dneska těžko vyjít, podáš jim šupinu a chcou celýho kapra.
Jinak já sem tam lituju že sem toho prvního míráka nebo toho druhýho až třetího pustil ..ale to jen trošku, většinou to při další výpravě napravím a první i druhej dostane za uši a šup domů odchytáno jak má být :)

Ziltoid - Profil | Pá 27.1.2012 7:04:47

Rozhodně bych to udělal tak, jako vždy. Pustím a chytám dál. Přitom se ale skoro vždy pobavím. Jsou slyšet totiž hlášky typu: "aha, tak to byl asi malej", "hele pustil ho, to neměl míru" atd. To někdo zkrátka nepochopí, že se pouštěj i ryby velké. A jsem rád, že mezi ty masaře nepatřím.

CarpHouser - Profil | Pá 27.1.2012 6:55:16

90% rybářů, si jde k vodě jen pro ty ryby. Žádný pocity z pobytu v přírodě, žádný pocity z procházky kolem vody, žádný pocity ze samotného lovu, žádný pocity z krásných ryb. Prostě jen vaťáci, lopaty, vandráci, a jiní wohnouti ...

Halen - Profil | Pá 27.1.2012 2:22:49

Pamatujete na ten humbuk s Mělicemi? Vloni tam bylo povoleno zavážení. Takže pro letošek tam po trpkých zkušenostech zavážku zakázali. Ať si každý zkusí odpovědět, proč. Byl jsem tam vloni jeden víkend a stačilo mi to - tolik centrál tam nikdy předtím nehučelo a ani v noci nikdy nebyl tak výrazný provoz vozidel k revíru a od něj, jako vloni.

rover - Profil | St 25.1.2012 18:39:40

Camil - >> Někdo otevřel víko rakve, ...no budiž. Pokud mám velkou rodinu, málo peněz a hlad, ...to druhé, jestliže je to naopak, to první ...

Petr64 - Profil | St 25.1.2012 18:35:15

Camil-Poslední přihlášení: 18 měsíců.
Myslím,že ještě žije.:-))

Ravachol - Profil | St 25.1.2012 18:31:23

Ja myslim ze to muze bejt kazdymu ukradeny - absolutne svobodna volba kazdyho jedince...neni prece nutny aby kazdej chodil k vode jen vytahovat zvirata hakem za hubu a pak je donekonecna poustet..taky to delam, ale nemam nikomu za zly, ze u vody netvrdne sest hodin a za hodinku si vezme dva kapry...je zbytecny z toho delat naky elitarstvi :) Absolutni vetsina dokola propiranejch a ostarkizovanejch masařů si bere kapry, o jejichz vyhynuti se fakt nebojim - spis jsem rad ze se k nastraze dostane i jina ryba :))

Bláža - Profil | St 25.1.2012 18:20:45

Halen >> Já jsem to nemyslel nijak napadavě, jen, že Včus na toto pamatuje a dalo by se to s trochou zájmu i nějak ohlídat. Hlavně, any ten zájem měla RS, ale slušné upozornění kolegy "rybáře" by také neměl být problém, aspoň na vodách Včus.

Všiml jsem si, že jsi taky odsud, proto mne to napadlo, na jiné bych nereagoval, protože jejich podmínky neznám.... ;o))

Halen - Profil | St 25.1.2012 9:49:52

Bláža >> Ve svém příspěvku, na který odkazuješ, jsem se nezabýval VČ územním svazem, který je v tomto specifický a přesto jsem to už mnohokrát viděl i na vodách VČus. Napsal jsem to obecně, jako jev, který je možné u vody spatřit.

agig - Profil | Út 24.1.2012 23:46:24

Camil - >> Ahoj tyto lidé co toto činí mají dobrý pocit že mají splněno to jest dva a domů víc ke štěstí nepotřebují když by jednoho pustuli nemají jistotu že chytí znovu druhého ;-) tyto lidé si nechodí zachytat ale nachytat a to je rozdíl ;-);-);-)

Sintrix - Profil | Út 24.1.2012 22:52:58

Ach jo . Zase jsem si nepřečetl datum zadání. Dík Netipo. Alespoň jsem mohl upravit i tak zbytečný svůj komentář.

kapr90 - Profil | Út 24.1.2012 22:52:35

dodatek k mému příspěvku:::Já za rok vezmu čtyři pět kaprů víc ne ,ale stalo se že jsem si vzal dva a nepovažuji se za masaře.

Bláža - Profil | Út 24.1.2012 22:48:48

Halen >> Zde je výpis z BP Včus, hlavně bod 6 je poučnýk tvému tvrzení....

Pak je další kategorie, kteří chytí dva kapříky, dají je do saku a dochytávají do sedmi kil "plevelem"


6. Ulovením a přisvojením si 2 ks kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo
jejich kombinace končí denní lov. Ustanovení pro štiku, candáta, bolena
a sumce neplatí na pstruhových revírech.
7. Uživatel rybářského revíru může po vysazení ryb do revírů krátkodobě
stanovit zákaz lovu všech druhů ryb.
8. Uživatel rybářského revíru může z důvodu konání sportovních akcí hájit
celý revír nebo jeho část.
9. Uchovávání ryb ve vezírcích je povoleno pouze do konce stanovené
denní doby lovu.
10. Uchovávání ryb v haltýřích je zakázáno.
Platný od 1. 1. 2012
SOUPIS MIMOPSTRUHOVÝCH REVÍRŮ:
Na revírech

kapr90 - Profil | Út 24.1.2012 22:44:04

Váš článek je totální blbost, někoho napadnout že odnesl dva kapry. dlouho chytám , znám spoustu rybářů že jde k vodě na hodinu na dvě pak jde na odpolední nebo na noční atd.
Nemůže tam sedět sedm osm hodin , trápíte se zbytečně,navrhněte aby si rybář nesměl vzít žádnou rybu a budete spokojen. Pokud neporušil rybářský řád tak je vše v pořádku, úspěch se neodpouští . Kapr

velbyk - Profil | Út 24.1.2012 22:43:35

bolek009 >> asi tak nějak ;-)

bolek009 - Profil | Út 24.1.2012 22:37:01

Budu reagovat na první příspěvek a podotýkám, že mám do důchodového věku víc jak 15 let.
Vidět někoho, jak vezme dva kapry, to je opravdu velká masařina.
Odsoudit ho a se svým názorem se pochlubit, aniž bych věděl, kolikrát to dokáže za rok opakovat, to je frajeřina.
Dovedu si představit chlapa, který žil na plný plyn, pak přišel do starobního důchodu a díky tomu, jak to tady vypadá, je rád, když se mu podaří chytnout dva kapry.
Nevím, kolik je autorovi, ale je možný, že v době odchodu na odpočinek bude chodit k vodě pěšky a bude brát i mřenky.

pissyouoff - Profil | Út 24.1.2012 22:18:09

marmyš >> Takze jako kdyz jdes pro chleba.