Delička Challenger 11-01 13MT

Zdravím , som plavačkár doteraz chytam len na matchku , budúcu sezónu chcem začať s deličkou viete mi prosím poradiť s výberom deličky , vcelku sa mi pozdáva challenger je o.k. alebo zbytočne drahá pre začiatočníka ? Ďakujem za každú reakciu
Autor diskuse: tompk - Profil , 6.11.2016 plavaná - náčiní, doplňky

Soblos - Profil | Po 7.11.2016 14:25:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Uvědom si co chceš chytat (kapr, cejn plotice) a kde chceš chytat (hloubka a tah vody, kaprodrom?) a podle toho vybírej děličku. 17k za kaprovku o váze 1225g (o vyváženosti nic nevím) se mě zdá dost.

Jak si přišel na CHALLENGER?

TOPR - Profil | Ne 6.11.2016 12:59:55

erin >> Musím dát za pravdu Hrajimu . S děličkou jsem začal minulý rok a po prvních vycházkách jsem byl zničený jak invalidní důchodce . Po pravidelném chytání do jednoho měsíce úplně na pohodu . A tem krmící kalíšek zrovna tak . Také ze začátku u třetího kalíšku jsem potil krev , po čase to dostaneš do ruk a s úsměvem to začneš dávat . Myslím že to není ani tak o tělesné zdatnosti , jako spíš o zručnosti a cviku .

hraji - Profil | Ne 6.11.2016 11:39:40

erin >> jasně, já ti ale řeknu, že pokud nehraješ například tenis a půjdeš ho hrát na 4 hodiny, asi taky budeš mít pocit, že tě bolí všechno. Při lovu s děličkou namáháš zcela jiné svaly, než u běžného lovu s prutem, proto tě všechno bolí, ale to si časem sedne a posílíš potřebné svaly a bude to OK.

erin - Profil | Ne 6.11.2016 11:32:36

hraji >> pravda, ze som neskusal. Len ked som na tu skratenu o 1 diel chytal 4-5 hodin , citil som chrbat a aj ruky a mal som toho dost.

hraji - Profil | Ne 6.11.2016 11:26:00

erin >> pokud udržíš děličku 11,5 metru, tak tu 13metrovou udržíš také. Pokud tedy nejsi malé dítě, ale s děličkou 13 metrů chytá i slečna, kterou trénuji, a ta má 15 let a je drobná a štíhlá.

erin - Profil | Ne 6.11.2016 11:21:45

Cav. ja som s tym teraz zacal. Kamarak mi pozical jeho, co ma na nahradne diely (ma poknuty koniec predposledneho dielu), aby som si to odskusal. On je profik a upozornoval ma, ze to nieje pre kazdeho. Ale po prvej vychadzke som vedel, ze to musim mat !) Nakoniec mu ju aj dal a za babku predaj aj jeho bepotrebne naradie (roler, predny drziak, gumu, koncovky, par montazi, puzdro). Z druhej ruky ma to vsetko vyslo na 30 eur.Kedze posledny diel sa neda pouzit, ma asi 11,6 m. Povodne mala 13 ale aj tych 11,6 je az az.Ani neviem, ako by som tych 13 udrzal.Nepoviem ti teraz znacku, pozri obrazok. Ja ti ani neviem poradit, len pisem preto, aby si si to ak je moznost niekde vyskusal. Ak nemas to stasie co ja (a takeho kamosa), bude to vsetko riadne drahe. Teraz riesim bednu v jedom fore, ale asi do toho budem musiet investovat 250 eur.
A co sa tyka toho kaliskoveho top setu, ja ho nemam. On ho ale k svojej ma a dal mi to skusit si. Pravdu povediac, skoro som spadol do vody. Nieje to take lahke, ako to vyzera. Pre mna, ako zaciatocnika to je zbytocne.

hraji - Profil | Ne 6.11.2016 8:51:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Challenger 11-01 je naprosto typickou ukázkou děličky, která je stavěná pro začátečníky, je to robustní, velmi odolná dělička, u které se nemusí majitel bát použít ji na kapry a osadit ji pevným amortizérem a odpovídající sestavou. Tím, že má navíc dva čtyřdílné topsety a ještě i kalíškový topset, je to v podstatě dělička plně použitelná i pro pozdější serióznější chytání než jen začátečnické pokusy. Vzhledem k topsetům v setu považuji cenu za přiměřenou.
Pokud se chceš věnoval lovu s děličkou opravdu jen zájmově, tedy bez závodních ambicí, pak by ti zřejmě stačila i levnější dělička MARANELLO 1204, kde je rozdíl cen dám tím, že je k ní jen jeden topset a schází kalíškový topset. Co se týče vlastností a chytatelnosti tam zásadní rozdíl není