Nový problém nejen na Labi..

Petrův zdar,
určitě zde neotevírám něco závratně nového, ale .. Včera jsem se zděsil rybkou a její četností (viz. obrázek). Jde o Hlaváče Černoústého.
K večeru jsem chtěl nachytat pár nástražních rybek na noc a dost mě překvapilo, kolik hlaváčů jsem na dolním Labi (Hřensko) tahal. Nedělám si iluze, že půjde jen o spodní Labe. Ještě tu noc jsem hledal a pročítal kde co a vše nasvědčuje slušnému problému stejně jako se Sumečkem americkým (jenže ten se dal alespoň nějak "zpracovat"). S trochou nadsázky z 10 náhozů s malou žížalkou jsem chytil 11 těhle "vetřelců. Za hodinku jemné plavačky jen jedinej řizánek :(
Máte někdo info o tom, jak moc jsou už i nad přehradou? Případně jak na něj reagují jiné ryby? Resp. pokud ho na místě, kde je chytám, použiju jako nástražku?
Má smysl je vracet zpět do vody?
Autor diskuse: EYEman - Profil , 22.8.2016 všeobecné - druhy ryb, rekordy

sven - Profil | Po 22.8.2016 16:41:20

I Hlaváč je zpracovatelný : http://www.mrk.cz/bleskovky.php?id=39253

cechura09 - Profil | Po 22.8.2016 16:20:55

Před cca 15 lety jsem na Mušově chytl úhoře, který tuhle rybku na břehu vyblil.

Šípi97 - Profil | Po 22.8.2016 15:42:43

Zkušenost z Labe nemám, ale teď jsem se vrátil z dovolené na jižním Slovensku a tam jsem na Hronu (asi 15 km před soutokem s Dunajem) nachytal dost těchto potvůrek na přívlač . Brali vše, gumy, marmyšky, jeden mi dokonce chvili držel na rychle stahované rotaččce pod hladinou. Mám za to,ž e jako potrava pro dravce to asi moc není, protože jsem je vždy chytil když jsem nástrahu spustil do škvíry mezi kameny a tam se za ním třeba tloušt a bolen moc nepožene....ale nevím, možná okoun nebo candát ? nevím, jen hádám, ale taky jich tam je mraky :)