Musím vykonávat rybářské brigády?

Zdravím všechny rybáře, letošní rok bohužel z důvodu zranění a operace jsem rybářsky vynechal a povolenku si nekoupil. Mám pouze zaplacené členství, čili jsem stále členem. Mám otázku zda i přes to,že nemám povolenku zakoupenou a ani si ji už letos kupovat nebudu musím konat rybářské brigády? Na internetu jsem se dočetl, že pokud povolenku nemám tak je dělat nemusím chci se ale ujistit jelikož i z důvodu mého zranění nebudu schopen je udělat. Snad to výjde příští rok a díky za odpověď.
Autor diskuse: lukin9 - Profil , 4.8.2016 všeobecné - RŘ, MO, svazy

wywar - Profil | Čt 4.8.2016 10:35:05

Nemusis nic jenom zemrit

1975 - Profil | Čt 4.8.2016 10:06:08

Unas kdyz neberes povolenku a zaplatis clenstvi nemusis delat brigady nebo je plati

antony - Profil | Čt 4.8.2016 10:00:18

Udělej to, jak radí hraji. Požádej výbor o odpuštění brigádnické povinnosti pro ten a ten rok z toho a toho důvodu. Pokud nejsi žádný průserář, není důvod nevyhovět.

ryba domácí - Profil | Čt 4.8.2016 9:10:12

Z logiky věci mi vychází, že kdo nemá splněnou brigádnickou povinnost, tomu nebude vydána povolenka. Jelikož žádnou povolenku nechceš, tak nevím, proč bys měl brigádničit. Je to prostě nesmysl.
Ale zdejší lidová tvořivost je bezbřehá, takže to někde může být klidně naopak :-))

hraji - Profil | Čt 4.8.2016 8:36:22

Tento případ je přesně ten, kdy nemá cenu se ptát na MRKu, ale nejlepší je zajít přímo na výbor vlastní MO. Protože ani tisíc různých názorů na MRKu nemůže ovlivnit rozhodnutí výboru MO, který může, v případech hodných zřetele, brigádu odpustit.

tomfisherman - Profil | Čt 4.8.2016 8:21:24

Ze stanov to jednoznačně nevyplývá a dle výkladu svazu (aspoň, co vím) jsou brigády vázány na povolenku čili když si v ten rok nebereš povolenku, tak brigády nemusíš platit či je mít odpracované.
Platí, že v tu chvíli, kdy si kupuješ povolenku musíš mít splněny brigády čili buď odpracované anebo při té koupi povolenky je zaplatíš. Odpracování se většinou dělá v předchozím roce, ale lze i v tom roce, kdy si povolenku kupuješ (např. budeš si povolenku brát v dubnu, tak třeba v únoru a březnu si brigády stihneš ještě odpracovat). Pokud brigády takto odpracuješ a pak ti něco znemožní vzít si povolenku, pak záleží na MO, jestli ti ty brigády uzná a převede na další rok. V odůvodnitelných a doložitelných případech (úraz, nemoc, ...) by měla. A pokud si nikdy brigády neodpracovával a pak se stalo, že jsi byl např. déle nemocný a přijdeš při koupi povolenky s tím, že v minulém roce jsi kvůli nemoci nemohl splnit brigády a že je chceš odpustit včetně zaplacení, tak opět záleží na přístupu MO (zde bych se už tak nedivil, kdyby ti to MO neuznala a zaplacení požadovala).

Heršvec - Profil | Čt 4.8.2016 7:50:40

Jeden čas jsem měl taky koupenou pouze tzv. "udržovačku", ale povolenku jsem nebral a brigády jsem neplatil a neřešilo se to. Pak jsem si po čase vzal zase povolenku a bylo všechno v pohodě. I když je fakt, že ta naše organizace je pěkně žiďácká a někdy zkoušej, že nemáš brigády, i když máš odmakáno přesčas.

tuzemak - Profil | Čt 4.8.2016 7:42:56

Bych je poslal k šípku,členství máš zaplacený,povolenku nebereš,tak nevim proč by tě měli honit do brigád,nebo zaplacení brigády...

noap - Profil | Čt 4.8.2016 1:15:51

Byl jsem ve stejné situaci - úraz, operace, rehabilitace apod. - takže jsem rok vynechal jak ty, následující rok když jsem konečně kupoval povolenku jsem neměl brigády z loňska - šel jsem na MO - situaci jsem jim popsal a nabídl jim, že jsem ochoten jim s něčím pomoci (administrativou apod.) ale že bohužel k momentální indispozici nejsem schopen těžké fyzické práce a loni to nešlo vůbec - nakonec mávli rukou a řekli mi, když donesu potvrzení od lékaře že jsem byl dlouhodobě v pracovní neschopnosti, tak mi to uznají.....je to jen o domluvě a o tom jak to v té vaší MO máte - a jakým způsobem brigády děláte - jestli dopředu, zpětně apod. Prostě si tam radši zajdi a zeptej se..
iv>