Method feeder na bahnite rybniky?

Zdravim, raz som cital diskusiu, v ktorej sa par ľudí zhodlo na tom,že method feeder je bomba na plytke bahnité rybniky. Našiel som jeden taký rybník a napadlo ma vyskúšať tuto metodu ale ešte predtým sa chcem opýtať co si o tom myslite. Premyslal som nad tým a napadlo ma, že ak je rybnikbahnity method krmitko sa moze ľahko zaborit a tym straca method feeder svoju ucinnost, alebo sa mylim...?
Autor diskuse: FothouT - Profil , 1.8.2016 feeder - techniky lovu

minimoj - Profil | Pá 9.12.2016 21:24:51

ako uz bolo napisane neni bahno ako bahno. Navyse su rozne oblasti v tom istom rybniku.
Mam jeden oblubeny revir, s bahnitym plytkym usekom. A mam tam krasne ulovky prave na method feeder.

RK - Profil | St 3.8.2016 17:47:51

Šlapeto >> bingo...

Šlapeto - Profil | St 3.8.2016 13:26:52

FothouT - >> a co montáž po náhozu jednoduše vyndat špičkou prutu z bahna? Dělám to tak raději I s košíčkem a dlouhým návazcem...

Ottar - Profil | St 3.8.2016 10:26:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdysi dávno,už je to možná i 15 let,jsem četl jeden článek kaprařů,kteří se potýkali se zapadajícími montážemi s boilim.Vyřešili to jednoduše,začali krmit drobným partiklem a šrotem.Za chvíli bílá ryba vyčistila flek nejen od krmení,ale i od bahna až na skálu.A podnos byl nachystán pro úspěšný lov kaprů.Je jasné,že i tato metoda nebude fungovat všude,zvláště v místech,kde je nános bahna opravdu vysoký.Toť pouze jen jako námět k zamyšlení.

xDanielS - Profil | Út 2.8.2016 11:39:13

FothouT - >> Jak píší níže, je to potřeba vyzkoušet. Osobní zkušenost mám takovou, že když košíčkuješ pořád na jedno místo, je tam na konci dne klidně půl metru hlubokej kráter, vyhlazenej, udusanej. Když chytám method, švihnu tam pár spombů a ryby dokonají zbytek.
Jinak to někde tuším psal MM, nahodit a kousek popotáhnout, krmítko vyjede jak sáňky na povrch.

Vašek74 - Profil | Út 2.8.2016 11:19:02

Martin M. >> Určitě by se mělo zkoušet, vymýšlet, kombinovat a věřit.Dnes mnoho rybářů stráví čas raději u klávesnice a chtějí jít "na jistotu" a mít vše jako z katalogu..Ono krásné video skvěle naladí, ale ve skutečnosti to bývá jiné.Samozřejmě to může být i lepší a to je tom to nádherné.Díky za Tvé dobré rady a jak již bylo řečeno - nejlepší zkoušení je to u vody...Ať se daří..

FothouT - Profil | Po 1.8.2016 21:14:21

Dakujem za nazory, ked bude cas skusim to a hodim sem vysledok.
P.S. To krmivo ma vyslo 7€/kg co je dost nato aby som to zbytocne vyhadzal a este si pokazil rybacku, preto som sem radsej hodil.tuto diskusiu.

kareldj - Profil | Po 1.8.2016 20:53:56

myslím že co chce ryba najít najde i v bahně, vyzkoušeno, pokud se i method krmítko zaboří do řídkého bahna poznáš po prvním náhozu, pokud lehce potáhneš a krmítkem pohneš je vše ok.

fheavy - Profil | Po 1.8.2016 20:30:04

Vykasli se na psani a bez to vyzkouset,teorie je dobra ale neplati to stejny vzdy a vsude/nastesti/
Čus Karel

Vašek74 - Profil | Po 1.8.2016 20:13:55

Ahoj, myslím že mnoho z rybářů si myslí a řada videí tomu nahrává že dno kde loví je ideální jako v akvárku a že vše je jak si představují.Trocha bahna , nebo i víc je všude.Jak píše Martin, není bahno jako bahno, ryby běžně v bahně hledají a i načechrané bahno se stopou po krmení je signál k hledání potravy.Pokud je někde bahna do 10 cm , považuji to za normální, samozřejmě je někde po odbahnění nebo na pískovně méně, ale sediment na dně je to co ryby zajímá-holé dno jako v akvárku - tam se nic nenajde.Jinde je bahna více a i klasickým krmítkem, nebo s montáží na kapra jsem celkem úspěšný.
Záleží také velmi na typu krmítka a na kvalitě připraveného krmení.Pokud se náplň krmítka rozpleskne a vypadne při dopadu o hladinu tak je to stejně na nic, jako když se to přežene s pojivem a stejně plné krmítko jako šlo do vody vytáhneš po půl hodině nazpět.Určitě bych method vyzkoušel, na rybníku může být lehčí krmítko a method má plochu = jistě nezapadne, nebo jen minimálně.Navíc ryby typu kapra a spol. jsou od přírody uzpůsobeny k prohledávání a "rytí" ve dně tak bych se toho určitě nebál. Nejlépe je vyrazit k vodě a zkoušet.
Hodně štěstí a ať se daří....

Martin M. - Profil | Po 1.8.2016 19:55:00

neni bahno jako bahno, dal bych tomu sanci.