Lov bez povolenky?

Ahoj,mam platný rybářský lístek,ale povolenku jsem letos nekupoval,zeptam se je možné si třeba na větších přehradách (Hracholusky,Orlik)koupit nějakou týdenní povolenku? děkuji

medák - Profil | Ne 3.7.2016 16:16:38

nofish >> Aspoň občas se něco povede

kareldj - Profil | Ne 3.7.2016 16:03:02

není nic jednoduššího než vzít telefon a zavolat na danou lokalitu,pokud mi místní MO prodá jakoukoli krátkodobou povolenku nikdo nemá nárok mi ji vzít nebo mě za to trestat pokud dodržím podmínky k lovu v dané lokalitě, to znamená neudělám přestupek proti rř.

nofish - Profil | Ne 3.7.2016 15:40:56

medák >> nevím, ale tohle se fakt povedlo :-)

medák - Profil | Ne 3.7.2016 15:23:40

nofish >> Pokud je má, mohl by to taky být čert. A to jsou pěkný potvory

nofish - Profil | Ne 3.7.2016 15:13:25

medák >> Rohy? No nevím, nedivil bych se.
Ke zbytku, čti text v souvislostech, ten dnešní, nemá s tím včerejším nic společného, kromě toho, že mě nebaví jinde zase vyvracet jeho lži, když je někdo přečte, neuvažuje a použije.

medák - Profil | Ne 3.7.2016 15:06:47

nofish >> Trochu si protiřečíš. Včera si napsal, že s volem se nedomluvím a dneska že se s volem bavit dá. Myslíš, že má rohy?

nofish - Profil | Ne 3.7.2016 14:57:55

medák >> Pochop jedno, kolego. To, co ti Mrknato píše, je jeho jediný, neomylný názor a jediná věc, co po léta, na mrku píše. Do každé diskuze, pořád dokola. Neztrácej čas, nemá to cenu, fakt. Bavit se dá i s volem, ale ne s bláznem, který píše x let, stále ty samé fráze, do jakékoli diskuze, takový člověk se bavit nechce, chce jen pořád cpát všude své bláboly, aniž by za ty stovky hodin, co je na Mrk píše, cokoli, jakkoli, změnil.

medák - Profil | Ne 3.7.2016 14:54:01

Mrknato >> Vracet se nechci, i když ne všechno tam bylo špatně. A zatím, že krajsé(územní) svazy jsou zbytečný článek si stojím. Vždyť konkrétní Mo by mohli dostat do užívání konkrétní revíry a ukažte co umíte.

Mrknato - Profil | Ne 3.7.2016 6:11:51

medák >> Ano velmi dobře jsi zde shrnul, proč je stav rybařiny takový, jako je : http://www.rybsvaz.cz/?page=reviry%2Fstatistiky&lan​g=other&statistiky_typ=vse

Bohužel stále pleteš dohromady dvě věci, které mohou spojovat jen čilimníci, nebo moulové. Jedna věc je členství ve svazu (spolku), tam mohou mít místo MO, BP, brigády, schůze, hlasování, soutěže, kroužky, ryba na koleni...atd. a tou druhou věcí je VRP povolený uživateli. No a "státní" vody užívají z rozhodnutí státu územní svazy. A pokud se bavíme o povolenkách na revíry, které uživatelé (územní svazy) dostaly grátis, tak odpovědnost za rybařinu (VRP dle zákona) je jen na nich.

Nebo se chceš vracet do dob, kdy o osudech lidí rozhodovaly "uliční výbory" a "dělníci s rolníky" v talárech? Nemůžu se zbavit pocitu, že ta doba mi nějak evokuje současnou rybařinu, kterou jsi tak mistrně popsal......

medák - Profil | So 2.7.2016 21:40:07

Mrknato >> Nemáš brigády, nemáš nárok na členskou povolenku a buď nechytáš nebo zaplatíš dražší nečlenskou. O pytlačení uvažovat ani nebudeme. Ryba, pokud ji dělají MO a ne třeba státní rybářství, se bude dělat vždycky na koleně.
Povolenky by měl vydávat ČRS prostřednicfvím MO(předseda, nebo hospodář).Kraje jsou zbytečný článek.
BP mají oporu(jsou zmíněny) v Zákonu o rybářství č99/2004 sb., hlava III(Lov), §13, odstavec 9, a v prováděcí vyhlášce 197/2004 sb. §13, odst 11 písm.f+ příloha č.8(vzor formuláře povolenky).
Zákon udává základní podmínky a nemůže obsáhnot kazdý jeden konkrétní revír do detailu. Proto jsou BP, které specifikují detailně podmínky konkrétního revíru(ptačí rezervace, trdliště, počet návazců, atd) a které schvaluje nadřízený orgán.
Vzhledem k tomu, že podle karty chytáš přes třicet let, měl bys vědět, kde si takové informace lze vyhledat. Jinak bych si musel myslet, že máš lístek za flašku

Mrknato - Profil | So 2.7.2016 19:06:37

medák >> Co mají společného brigády s VRP (výkonem rybářskéhom práva - lovem)? To, že za bolševika se musela dělat ryba "na koleni", neznamená, že se to musí tak dělat i dnes, víc jak 25 let po převzetí moci bolševiků od bolševiků, tedy "sametu". Jistý je, že se to někomu hodí, ale argumentovat se s tím nedá.
Kdo by podle tebe měl vydávat povolenky, když uživatelé jsou územní svazy (kraje)? Zbytečnou administradivou je redistribuce Rady ČRS a matení členi, že MO hospodaří, už víc jak 40 let nehospodaří. Pokud hospodaří, pak by tak měly konat jako SHMO, tedy mimo společný rybolov.

No a jestli říkáš, že BP by měly specifikovat lov, tak se tě ptám, kde k tomu ty "BP" mají zmocnění? Protože podmínky výkonu rybářského práva stanovuje zákon a rybářský orgán, nikoliv uživatel.

nofish - Profil | So 2.7.2016 16:06:16

medák >> Pane kolego, poradím ti jedno. S volem se nedomluvíš. Vůl je třeba člověk, který je dobrovolně členem organizace, kterou jen a pouze kritizuje a nikdy nemluví o něčem jiném, nedej bože o lovu ryb.
Já jen aby sis to za rok nespočítal, že jsi takto promrhal deset hodin života čtením těch samých vět, stále dokola....

medák - Profil | So 2.7.2016 15:28:56

já 2 >> Zkus v ní zajít třeba v Praze do Perlovky. Uvidíš jakej budeš mít úspěch

já 2 - Profil | So 2.7.2016 2:23:21

medák >> Já se tedy musím přiznat, že sám jsem ještě nikdy nepraktikoval lov v ní, ale také bych se nebránil, kdyby někdo chtěl vyzkoušet!

medák - Profil | So 2.7.2016 2:19:09

já 2 >> Lov bez podprsenky může být docela zábavný.

já 2 - Profil | So 2.7.2016 1:54:55

manaposledni - >> Koukám, že už Ti to tu opanovali jiní...
Jen tak pro zasmání. Jak se mi ta diskuze objevila v novinkách, četl jsem jí jako "Lov bez podprsenky..."

medák - Profil | Pá 1.7.2016 23:37:15

Mrknato >> Oni ti rybáři to taky nedostali až tak zadarmo. Aby mohli používat revír museli odpracovat brigády(nebo je zaplatit) už tenkrát. A nebylo jich málo. V baráku jsem měl rybáře(táta se synama) a ti byli okolo vody 3-4x v týdnu- Bez prutů Rybaření měli kluci jako odměnu většinou v sobotu. A pokud vím, v té MO to bylo běžné u všech členů. Jsem "taky" rybář. Líbilo by se mi chytat při víkendovce sumce 24(mám tak4 do roka+dovolená), samozřejmě po 16.červnu. Chytání na 3 ale považuju za zbytečnost.Souhlasím s Tebou, že jakékoliv porušování zákona je prasárna a se způsobem zarybňování. Ve vodě by měli plavat všechny druhy, které do ní patří nejen kapr. Bohužel ten je nejkomerčnější. Krásný je třeba lín. Ovšem slunečnice, trumen(ikdyž uzenej je vynikající) a další do českých vod nepatří.
Nevím, kolik řiťodírníků vydává povolenky u vás, ve zdejší MO vím o dvou. Co se druhů povolenky týká, byl bych pro dva- pstruhová a mimo pstruhová. Pokud člen splní podmínky pro její nákup, měla by platit pro všechny revíry ČRS(MRS) bez vyjímky, jelikož je členem ČRS(MRS). Dělení na územní svazy je podle mne pitomost, kterou akorát nabývá aparát a administrativa. Co se BP týká, to je kapitola sama pro sebe, ale pokud specifikují lov na konkrétní vodě, jsou potřebné.

Mrknato - Profil | Pá 1.7.2016 13:10:28

medák >> Dobrovolní hasiči jsou dotovaní obcemi, sportovci taktéž, plus příspěvky, brigády, ale od státu dostali smysl "zábavy" - revíry 100% grátis jen rybáři, ale realita tomu neodpovídá. A rybáři je bohužel neudržují v takovém stavu (ohledně zarybnění), v jakém je převzali........ Jestli rybáři vyvíjí další souběžné aktivity, je jen na nich a na tom, kde na to splaší lowe jako i jiné spolky, ale to již není o rybařině......

Místo toho se "taky rybáři" starají, aby mohli lovit na 3, 24 hodin, místo původních druhů lovit jen kapř a sumce, vymýšlejí "fenomény", démonizují ptáky, čilimníci to už nechtějí dělat zadarmo a revíry zadarmo slouží i jako dojná kráva pro soukromáky členi MO, kteří flagrantně porušují zákony toho, kdo jim revíry zdarma svěřil........ to je prasárna, které mezi jinými spolky není rovno. Rybáři na stát nemohou říci ani popel..... Naopak stát by měl vyžadovat to, co stanovuje zákon a to by jistě žádná nenažranost nebyla. Nesmyslnost spolkové činnosti svazů vidím ve stavu původních druhů, které stonásobně ubyly a svaz do nich neinvestoval o mnoho víc než před 50 lety, kdy jich bylo mraky.

Podle mě by v ČRS měla být jen jedna povolenka a to územní. Je vidět, že současný stav, kdy každý kdo má do pr*ele díru vydává povolenky, jejich BP suplují stát a členi z toho mají v makovinách hokej.....

medák - Profil | Pá 1.7.2016 12:06:42

Mrknato >> Opravdu? Nevím o tom, že by si SDH(hasiči) kupovaly auta a vybavení za svoje, pokud to nejsou závodní speciály pro požární sport a i to až v posledních letech(čerpadla, hadice a pod.), že by na vsích a malých městech koupily sportovní oddíly třeba fotbalové hřiště(dnes většinou v pronájmu za malý peníz), že by zahrádkáři kupovali za těžké peníze pozemky, pokud neměli vlastní(u nás ještě dnes 400metrová za 200Kč/rok). Mám na mysli léta kdy jak píšeš rybáři dostali vodu grátis. Většina zájmových organizací byla v té době státem silně podporována. Dnes je to horší, často si musí organizace na sebe vydělat a kolikrát jsou ještě obrány díky nesmyslným na řízením a nenažranosti úředního aparátu

Mrknato - Profil | Po 27.6.2016 13:38:30

medák >> Dost se mýlíš. Nikdo krom rybářů nedostal od státu podstatu své činnosti, státní vody, komplet grátis. Nic proti tomu, ale v současnosti na to většina rybářů a hlavně čilimníků zapomíná a činnost a smysl zájmové organizace (ČRS) je směřována úplně jinam.

medák - Profil | Po 27.6.2016 13:20:25

tuzemak >> Řekl bych že aspoň trochu vím. Ve věech zájmových organizacích je to stejné, ať jsou to fotbalisti, zahrádkáři, chovatelé, hasiči....... rybáře nevyjímaje.

Mrknato - Profil | Ne 26.6.2016 20:02:22

computerfish >> Člověče a co když si MO stanovili BP, kterými stanovy zpřísnili.....? Když to jde ve VRP, proč ne tady?????

tuzemak - Profil | Ne 26.6.2016 19:20:49

nofish >> obá víme svoje co se děje a neděje...vic to tu už nekomentuju...

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 19:17:51

tuzemak >> No, hlavně, chtěl bych vidět ten doklad o zaplacení. Podle mě to nebudou brigády, ale zas něco pro MO. A klidně, proč ne. Když my můžeme mít v ceně povolenky zahrnuto zase a opět 200Kč do fondu na ... no to by mě zajímalo, protože chajda na Hartě nebude.....
Já brigády taky oddělal, dokonce vícenásobně, ale ne kvůli penězům.

tuzemak - Profil | Ne 26.6.2016 19:14:13

nofish >> už cena by měla být jasná,která je napsaná....ale nevim jak se to píše,já brigády vždy odmakal...

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 19:12:25

tuzemak >> jasné, já to pochopil, ale chtěl bych vědět, zda se na dokladu o zaplacení vyskytuje kolonka "brigády", nebo jde o jiný poplatek. Aby to nebylo jak u nás, lidi jsou na vše odborníci, do té doby než se na něco zeptáš :-)

tuzemak - Profil | Ne 26.6.2016 19:09:33

nofish >> od začátku moji diskuze zde se bavim jen o zaplaceni brigád,když si nebereš povolenku....nic jinyho mě nezajimalo...

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 18:43:39

computerfish >> Jo a když to pojmenuješ jakkoli jinak než náhrada za brigádnickou činnost, nebo když si to jako nějaký poplatek odhlasuje členská schůze, případně si třeba odhlasují poplatek 500 u člena který platí jen členství a nebere povolenku a neplatí brigády?.... Atd, atd, je hromada možností, jak vybrat peníze, u samostatně hospodařících MO dvě, možná i tři, hromady...

computerfish - Profil | Ne 26.6.2016 18:32:01

Trochu nechápu některá níže vyslovená moudra, že peníze jsou třeba. Stanovy hovoří jasně a MO, která vybírá platbu za brigády bez zakoupené povolenky si počíná nezákonně. Hnal bych funkcionáře k zodpovědnosti za nelegální vybírání příspěvků. Pobočný spolek musí jednat dle schválených stanov.

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 17:17:18

tuzemak >> Asi jo, díval jsem se a je to tam jinak. U povolenky máš prd, členské je tak půlka do kasy MO.
Na druhou stranu, je zvykem, že kdo chce povolenku tak musí mít brigády splněny, podle mě je ale diskriminace, že ženské nemusí, když mají stejná práva. Ona si to MO asi může odhlasovat, že jako člen musíš něco oddělat, otázka je jaký to má smasl, ale u těch malých to i chápu. Jde prostě o peníze, rozpočet - účty se nezaplatí samy.

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 17:14:08

kakr >> Asi jo no, nevím, mi se to v celkovém rozpočtu průměrné MO zdá celkem zanedbatelné, jjako peníze, bez kterých by to úplně v klidu šlo, jako kapka v moři oproti extrému některých MO, které třeba nijak nehospodaří a přitom vybírají "brigády" ve stejné výši jako MO, které mají náklady na chov a revíry na kterých hospodaří.

tuzemak - Profil | Ne 26.6.2016 17:12:23

nofish >> furt má MO ze sponzora,platiče členstvi prachy,já to měl vyřízeny cca za 3 minuty,kdyby po mě MO chtěla zaplatit-odmakat brigády,i když sem povolenku nevzal,udělám MO pá pá a jdu jinam...

kakr - Profil | Ne 26.6.2016 17:10:12

nofish >>
Nevíš a píšeš, že stovka.
Já zase zastávám názor, že minimálně 180kč čistého a to není zrovna málo. Prakticky za dopis a členskou známku. Máme cca 300 členů, kteří z nejrůznějších důvodů platí jen členství , počty jsou jednoduché 300 x 180 = 54 000kč. To není málo.......

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 17:02:26

kakr >> fakt už si to přesně nepamatuji víc jak cca 50% to myslím není. Takže max stovka. Když si vezmeš že člen stojí deset minut práce (platba členství), že bys mu poslal pozvánku na schůzi + její tisk a má nějaký podíl na nájmu místa konání schůze.... Otázka je, jak to budeme brát. Pokud to, že zaplatí a nebudeš na něj počítat žádné náklady, tak je výdělečný. Jestliže budeš dělat vše co členové požadují, včetně rozesílání SMS v kolik, kolik a kam se nasypalo kaprů, nonstop sedět u telefonu a odpovídat na jjich dotazy :-), tak proděláš.
Ok, zůstane ještě po něm ještě nějaká koruna v plusu, ale nemá smysl o tom mluvit.

edit: opravil jsem to protože http://rybsvaz-ms.cz/legislativa/statut-hospodareni​-vus-crs-ostrava.html pokud tot ak ale ještě je

kakr - Profil | Ne 26.6.2016 16:54:23

nofish >>
Kolik zůstane tam u vás "nahoře" PS z členského příspěvku? Stačí v korunách....

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 16:50:56

kakr >> já se s tuzemákem bavím o našem ÚS, ne o vás tam dole. Máme to trošku jinak, takže v klídku, stejně tak odpovím lidem i an cenu povolenky, tak z ní má MO prd.

kakr - Profil | Ne 26.6.2016 16:44:50

nofish >>
Člen který zaplatí jen členský příspěvek je drahý? To myslíš vážně?
Vždyť se jedná o sponzora, nic nechce, je mu vylepena členská známka za kačku pokud si ji nechá vylepit a polovina výše členského příspěvku je příjmem PS.

nofish - Profil | Ne 26.6.2016 16:21:56

tuzemak >> tam je to otázka MO, podle mě. Jako chápu tě. Na druhou stranu, nějaká smbolická hodina by nebyla od věci. Člen, který zaplatí MO jen členské, ze kterých jde drtivá většina mimo MO, je vlastně "drahý" Část peněz, která po něm v MO zůstane tak akorát zaplatí náklady na vystavení dokladu o zaplacení, vylepení známky atd, ale co :-)