Jaká montáž?

Letos budu začínat s boiliem,ale nevím jakou montáž mám použít!Slyšel jsem něco o helikoptérové montáži,která je na pevno a nevím jestli bude ona tou pravou!Chystám se chytat na revíru bez vázek a jiných překážek bez možnosti zavážení,házet budu tak přibližně 100 metrů! Můžete mi něco o téhle montáži říct popř. mi doporučit nějakou jinou? Díky moc za odpovědi
Autor diskuse: Tomáš - , 12.1.2005 kaprařina - techniky lovu

Davca - Profil | St 26.1.2005 17:32:10

Víš co?Použij montáž od carp systemu,je jich 5 v baličku za dobrej peníz.Jsou efektivní,můžeš je upravit jak průběžně,tak na pevno.Návazec tam přivážeš přes obratlík a je to.Kapr se jí zbaví mnohem snáž než helikoptery.S tou jsem nikdy neměl dobrý výsledky.Hodně stěstí a vrácených ryb.

Renyi | Po 17.1.2005 0:12:06

Nevim,proč si myslíte,že by byla helikoptéra nějak výrazně nebezpečná pro kapra. Olovo ztratí na první vazce úplně bez problému. Vždyť tam visí jenom na stopperu....

Carlos - Profil | Ne 16.1.2005 22:45:26

Ta kniha se jmenuje "Úspěšné udice na kapry". Napsal ji Kevin Maddocks a vydala to agentura FOX. Koupil jsem ji minulý týden v rybářské prodejně, ještě jsem ji nestačil přečíst.

Márty - Profil | So 15.1.2005 16:29:56

Ahoj. S kolegama souhlasim. Já osobně helikoptéru nepoužívám. Zkus si sehnat knihu Nejúzpěšnější udice vydává Fox. Je fakt dobrá a je tam spousta dobrejch informací. Moje doporučení je- helikoptéru nepoužívej, drž se klasiky.

Fit - Profil | Pá 14.1.2005 18:17:05

Zde najdete jednotlivé popisy udic. Ta helikoptérová je www.lovkapra.com/montaze/helikoptr.htm . Vzhledem k tomu, že začínáte, doporučil bych Vám únikovou udici - www.lovkapra.com/montaze/unikovaud.htm . Třeba Ti to pomůže. Přeji hodně úlovků...

jurasoft | Čt 13.1.2005 8:01:52

to miro : co příspěvek to jiný názor. já osobně mám na maruta dobré reference. nijak nelaboruju, nic složitého nevymýšlím. háčky vždy stejního tvaru a velikosti (sem tam změna, ale ta potvrzuje pravidlo), montáž zásadně natvrdo, návazec klasiky merlin nebo od jsa, délka +- autobus furt stejná tj něco mezi 15 - 20 cm, jak to prostě výjde. olovo na klips s krátkou tenkou ale o trochu tužší hadičkou. při silném táhlém švihu se to nemotá. když jsou vázky (třeba stulíky nebo tráva) tak olovo i s hadičkou v celku (od jsa) natvrdo. používám šokovku. furt. kolik ? nevím prostě jsem namotal tak 5 otáček na navilák + prut + kus na zem ke špulce. 22 dynaema. nešetrné ke kaprovi ? nevím, když vjede do stulíků mám šanci ho šokovkou vyřezat.

Honzas - Profil | Čt 13.1.2005 7:08:50

Nejsem zastáncem helikoptérových montáží, ale musím říct, že není helikoptéra jako helikopréra. Je hodně různých provedení těchto druhů montáží a objektivně musím přiznat, že některé jsou při utržení stejně (ne)bezpečné jako průběžná montáž nebo montáž s bočním olovem na závěsce. Pokud je možné na helikoptéře bez problémů stáhnout obratlík s návazcem směrem k šokovce nebo kmen.vlasci je tato montáž srovnatelná s výše uvedenými.

Kato | St 12.1.2005 22:17:19

Stačí si zde na MRK.CZ projít články a určitě tam toho najdeš velkmi mnoho. Jinak bych doporučil klasickou montáž, tj. olůvko v závěsu, nebo na silik. hadičce, korálku, obratlík, návazec a nástraha mimo háček. V jednoduchosti je síla.....

drasko | St 12.1.2005 21:12:42

Helikoptera urcite nie koli rybam !, suhlasim s kozlikl kup si nashacku pripravu a mas po starostiach a ryby tiez ( v pripade ze otrhnes ). Pisal si ze budes hadzat a nemas moznost zavazat,vyborna vec je PVA pancucha, kde navlecies par kuskov boilies aby nebola ta na navazci vo vode tak sama.

Miro - Profil | St 12.1.2005 14:16:51

Chytam uspesne na boilies uz 5 rokov, pocul som 100-ky nazorov, ale nikdy som si s tym velku hlavu nerobil. Skus na zaciatok to najjednoduchsie - prebezna montaz-obratlik-snura-hacik - haky pouzivam jedine a jedine od firmy Ashima - pacia sa mi a ryby z nich nepadaju - ale dobre su aj firmy OWNER, PARTRIDGE a mnohe ine - jedine co neodporucam su hacky od MARUTA. - 99% ryb som chytil na velkost 2 a 4.........takze tak.

kozlikl - Profil | St 12.1.2005 10:09:34

Myslím,že helikoptera není správná volba.Skus raději silikonovou hadičku s bočním závěsem pro olovo,obratlík s pletenkou(pletenka vždy kratší než hadička) nemotá se pak. Podle mně jednoduchá univerzální montáž. Kupuji celou sadu montáží od Nashe. Nevím jestli neskomolím název seafty bold rig, stojí asi 160 kč a je jich tam asi 6 s dostatečně dlouhou hadičkou a když ti dojdou jednotlivé části jako třeba závěs nebo obratlík jde to dokoupit zvlášť. Jinak na stránkách MK se spolehlivě dovíš víc.

Miras | St 12.1.2005 7:35:20

S tím, co popisuješ, v případě utržení, odsoudíš kapra k smrti! Jiné, vhodnější montáže najdeš skoro v každé knížce pro kapraře. Zpravidla platí - kratší návazec + trubička proti zamotání. Ukázky několika montáží najdeš na stránkách Michala Kučery.