Pstruhové revíry na přívlač v okolí Hanušovic a Šumperku

Zdravím,

rád bych si pořídil pstruhovou povolenku na Moravsko-slezský region. Budu častěji pobývat v okolí Hanuošovic. Dle diskuzí se zde probírala muškařina, ale rád bych se zeptal, zda je zde vůbec nějaký smysluplný revír na přívlač (např. Morava 23). Nejde mi o nějaké trofejní úlovky, jen se hezky projít kolem řeky, odreagovat, ale aby si zas člověk trošku zachytal :-) Díky za reakce a tipy.
Autor diskuse: Cimi96 - Profil , 29.4.2016 dravci - revíry, cestování

u.x.a. - Profil | So 14.5.2016 9:38:03

na Vejprnickém potoce jsem si luxusně zachytal, ale ještě líp na Hořimně a na Božkovském potoce, potoůčmeni přes 40 jsou pro mě na těchto tocích standard...

Ganjamir - Profil | Pá 13.5.2016 20:26:46

Butchi >> Přesně tak, už tam mám letos 6 vycházek, a nechytil jsem jinou rybu jak potočmeny do 30cm ....

petrikveprik - Profil | Pá 6.5.2016 15:58:54

nofish >> hmm tak na to ti můžu napsat snad jen - toho si važ. Na vodě kam chodím to cca před 15-20ti lety bylo naprosto stejné jak píšeš. Hold doba se mění, v řece není voda, je z toho betonový kanál a ekosystém (pokud se to takto dá ještě vůbec nazvat) se prostě změnil. Jo divná pstruhovka to je.. Lipan ani už nevím jak vypadá.. (jo a naposled jsem viděl jednu mřenku mramorovanou, tak jen takový střípek naděje..)

nofish - Profil | Čt 5.5.2016 19:53:09

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 2.5.2016 12:43:04 >> Já ti tedy nevím, kde chytáš, ale já na P vodě chytám z 99,9% potočáka a lipana. Velikosti nejsou žádné převratné, ale snažím se úplné prcky zbytečně nechytat, pokud to jde. Asi chytáš na divné pstruhovce. I střevle a vranky tam jsou.

Butchi - Profil | St 4.5.2016 10:30:21

Cimi96 - >>
Na M23 si zachytáš..
Akorát nevím, jak moc zábavné ti přijde tahání potočáků do 25cm...

semi5 - Profil | Po 2.5.2016 21:34:47

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 2.5.2016 12:43:04 >> pravdu máte asi oba potroše. já třeba taky chytám bl háčky, ale stačí se podívat na můj lov a nebo kolem pstruhovky a pořád je hodně lidí, který mrskaj rotačky s trojhákem. jinač je pravda, že když nebudou rybáři chytat na pstruhovce, tak se nebude vysazovat ryba a né všude se vysazuje duhák.

petrikveprik - Profil | Po 2.5.2016 12:43:04

Klobasa1 >> Myslím, že to trochu zveličuješ až to na mě nepůsobí úplně důvěryhodně.... Jako máš pravdu že to jde (nejen na pstruhovkách) od 10ti k 5ti, ale dnes to i na P máš jak s kaprama na MP.. všude sypou duháka a původních PP, střevlí, lipanů....atd není. Takže ono ani moc nemá být čeho líto v souvislosti s pícháním. Opícháš stejně jen duháka, jelce....a ten jeden původní potočák, který ti zabere velmi vzácně se ti stejně setřepe z bezprotihrotu. Já mám ze pstruhovky pěknější ryby jak z MP (a nemyslím pstruhy, ale např. okouny, tlouště, štiky..) Relax u řeky mi rybník nikdy nenahradí. Naposled mi bylo líto na pstruhovce tohoto "škodlivého" okouna před třením.

Džoncek - Profil | Ne 1.5.2016 8:30:15

Klobasa1 >> souhlasím s tebou. Je pravda že lidi si udělali z vody řeznictví i na Vsetíně. 3X 25cm a jdou domů, ale to je problém hold nejen tady ale všude. Akorát teď ve Zlín.kraji hold platí pravidlo co nesezerou rybáři to sežerou volavky, cormorani a na skoro každém přítoku vydry, viz.bleskovka...já si pár pstruhu odnesu do roka ale víc jak 5 jich není. Natož taková vydra nemá problém za rok 400kg pstruha a ještě se na ni nesmí sáhnout :-)


Klobasa1 - Profil | Ne 1.5.2016 2:50:31

Džoncek >> Koho by to bavilo. Hele nic ve zlém, já to tak nemám, taky jako každej občas popíchám i něco co nechci, ale rozhodně to nedělám schválně a záměrně pro zábavu. Nechodím teď v době tření," v nejlepším období pro rybařinu". Těch lidí ,co chodí jen pro maso je mi velmi líto, ale nemůžu ani nemám právo to odsuzovat. Naučil jsem se respektovat další generace. Když se to nevytře, budeš mít příští i další rok hovno, proto běhám za každou čudlou a snažím se jí zachránit:-)

Klobasa1 - Profil | Ne 1.5.2016 2:28:55

nofish >> Nejsem ani v dobrém, "ani špatném světle slova smyslu fanatik na cokoliv".Tvé věty, kterou velmi dobře chápu se nechytám, a nechci ani v nejmenším slovíčkařit a polemizovat o tom správném přírodním či potravním řetězci! Jedu si svůj život selským rozumem a vím co to znamená zasadit brambor a nesklidit ho:-)

Džoncek - Profil | So 30.4.2016 17:42:58

Klobasa1 >> ale ono ne třeba každého baví sedět na zadku celý den a čekat na záběr od kapra takže bych to až tolik neodsuzoval. Když to RŘ dovoluje, tak proč ne.....Potom taky záleží na dostupnosti. Když jsem bydlel na Vsetíně 90% vod v okolí je P takže MP byla pro mne nesmysl, ještě když nebylo ani auto tak tahat vercajk na kapry autobusem na Bystřičku byl nesmysl, tak jsem raději pichal pstruhy a lipany v Bečvě, ale bylo tam i hodně bílé ryby...

nofish - Profil | So 30.4.2016 16:07:51

Klobasa1 >> Jen upozornění, pro případné další "fanatiky".
Kdyby lidi nepíchali ty naše krásné, původní, ryby háčkem do huby, pravděpodobně by se ani nesnažili je do vody dodávat a napravovat jejich stavy v tocích. Zůstalo by to na přírodě, bylo by to fajn - kormorán a vydra by chcípli hlady....

Klobasa1 - Profil | So 30.4.2016 0:23:00

Ahoj, já jsem si ještě nikdy pstruhovou povolenku nekoupil, ne proto že bych byl skrblík a neměl na to peníze, ale proto, že je mi pstruhů a lipanů líto a vždycky jsem se na ně rád chodil dívat, dokud bylo na co koukat. Dnes se jako ty rádoby už prochází více než moc lidí okolo řek. Radši zabiju kapry, dnes jsem zabil (posléze bude zítra sežrán) jednoho karase. Sice to pro tebe nebude žádná dobrá rada nad zlato, asi to bude spíš zápis kterému neporozumíš, ale píchat háčkem do držky zbytečně tyhle naše krásné původní ryby je řemeslo vhodné jen pro "opravdové muškaře". Loni jsem šel s woblerem cíleně okolo Žatce na candáty, a dostal trofejní samici 55cm. a šla zpátky do vody. Abych tady jen nemoralizoval, tak se klidně i přiznám, že jsem kdysi z Postoloprt vzal legálně dva potočáky na žížalu, jednou jako malej kluk i trofejního ze stojáku na cyankáli a upytlačil nějaké u kamaráda v Jizerských horách na červi. Naprosto přesně jsem spočítal pět kusů za svůj krátký život. Nemoralizuju, mám to jen jinak nastavené.