MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Vakuovaný vařený partikl

Ahoj. Máte někdo zkušenosti s domácím vakuováním vařeného partiklu? Zavaření do folie s odsátím vzduchu. Například směs vařené kukuřice a řepky? Jak dlouhá může být doba uskladnění? V rybářských obchodech to nemají ani v lednici. Nebo je potřeba přidat nějaký konzervant? Další možnost je uložit v mrazáku. To se mi ale moc nechce.
Díky za vaše zkušenosti a názory.

Autor diskuse: Toku ®
Zařazeno do: všeobecné - nástrahy, návnady, 22.4.2016

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Heršvec - ® St 4.5.2016 12:28:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Toku >> Nemáš za co. Jinak pokud budeš chtít zkoušet konzervanty tak zkus od CC Moore Preservative. Žádnej zápach, žádná barva, jen taková hustá voda a funguje perfektně.
N Toku - ® St 4.5.2016 12:23:08
marmyš >> Jasný, máš pravdu. Opravdu není potřeba z toho dělat vědu :-)
Nejde mi úplně ani tak o uchovávání velkého množství partiklu. Ale spíš mě baví zkoušet nový věci :-)
N marmyš - ® St 4.5.2016 12:12:01
Toku >> Uvař tlakáč,dej něco do lednice,něco do mrazáku a až spotřebuješ,tak uvař nový. Zas není třeba z toho dělat vědu. Taky chodím s fídry.
N Toku - ® St 4.5.2016 11:58:07
marmyš >> Mrazák zabírá místo a žere elektřinu. Chytám převážné jen feeder, takže až takovou spotřebu partiklu nemám :-)
N Toku - ® St 4.5.2016 11:56:06
Heršvec >> Díky za super info. Hodně mě zaujala ta věc s chili omáčkou. Ani ne zrovna ta konkrétní příchuť, jako spojení konzervantu a zároveň možnost "nadipování".
N Heršvec - ® St 4.5.2016 11:47:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Řešil jsem ten samý problém, akorát s tim rozdílem, že partikl jsem měl asi 3 měsíce fermentovaný a pak jsem se ho rozhodl zavařit. V krámě to mají normálně na pultu, protože to je zalitý konzervantem, to je jasný. Já zkusil zavařit trochu fermentovaný kukuřice a musim říct, že vydrží bez toho aby začala plesnivět nebo divně smrdět. Pytlík jsem nevakuoval, kupodivu se časem zavakuoval sám. Co byl ovšem problém bylo to, že jsem u kukuřice nechal trochu toho nálevu ve kterým se to všechno fermentovalo (kefír s vodou) a asi po měsíci, když jsem pytlík otevřel tak se z toho láku udělal takovej hnusnej šlem, kterej ani nešel rozmíchat v kýblu, prostě držel jak semenonasaku. Ale kukuřice byla furt dobrá, nesmrděla po plísni ani nejevila náznak počáteční plísně, prostě nic. V druhym pytlíku jsem zavařil fermentovanou řepku s konopím a zalil čili omáčkou (takovou tou s tim kohoutem na obalu, každej rákosník jí má ve večerce), sama omáčka obsahuje celkem dost konzervantů tak jsem si řekl, že by to mohlo fungovat i takhle a taky že jo. Stejnej výsledek jako u kukuřice akorát bez toho hnusnýho šlemu. Takže asi takhle k vakuování partiklu.
N marmyš - ® St 4.5.2016 11:28:23
Toku >> Kup raději starší mrazák,:-)
N Toku - ® Pá 22.4.2016 23:28:25
noba >> Tak ja mám na mysli spíš takové to domácí balení, kde se do fólie dá tak zhruba 1 kilo. Ale tu vakuovou svařečku zatím nemám. Právě zvažuju, zda ji mám zakoupit, nebo ne. Na zahrádce nic nepěstuju, tak bych měl využití právě jen pro ten partikl :-)
N noba - ® Pá 22.4.2016 22:58:45
Toku >> uspora místa je určirě super 15-20kg kukuřice se vejde do čtyř pytlů a v aute pak prakticky kamkoliv
N Toku - ® Pá 22.4.2016 22:51:13
noba >> Díky za info. Tak to vypadá, že se zřejmě tomu mrazáku nevyhnu :-) Ale i tak se mi takovéto balení líbí a úspora místa taky není zanedbatelna.
N noba - ® Pá 22.4.2016 22:41:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
kukuřici vařim a vakuuji v praci(kuchař) a bez lednice to jen tak tak vydží 4denní výpravu. ( Léto 30stupnu)
N Buffalo1969 - ® Pá 22.4.2016 21:54:11
Ryben >> vono z Hulína něco funguje ??? Já měl od nich 30 kilo různýho futra a pokud jsem to brutálně nezatraktivnil, takže to fungovalo jenom jako nosič, tak to bylo k hownu.
N Ryben - ® Pá 22.4.2016 21:31:46
tak ja třeba beru na obchod partikl od od Hulína. Něco neuvěřitelného. Zvlášť klíčený ječmen v dipu. Ryby na to fungujou tak,že jsem úplně omezil krmítkovky. Jen je škoda,že lidi po tom až tak nejdou/neznají/nepočítají s tím,že to někdo má na obchodě. A pak tu je ještě samozřejmě trvanlivost,která na tom obchodě moc dlouhá není.
N Buffalo1969 - ® Pá 22.4.2016 21:01:22
tuzemak >> Burbon mi nechutná Janku......ten fakt ne-e..:-DDD
N tuzemak - ® Pá 22.4.2016 20:59:56
Buffalo1969 >> jenže si zapoměl dodat,že to chlastaš.D
N Buffalo1969 - ® Pá 22.4.2016 20:45:14
milošs >> přesně......fermentovaná je nejlepší. I fermentovaná se dá dát do vakuovačky. Mám to v teplém sklepě taky v 60-ti litrovým soudku a postupně beru. Mám to tam už od loňskýho jara a není s tím problém. Mám tam kuku, řepku, konopí a pšenici.
N milošs - ® Pá 22.4.2016 20:09:35
Od dubna do listopadu mám v 60 litrovém soudku kuku - kvašenku a když doberu, dovařím a doplním. Občas přidám do nálevu cukr a nějakej ten kefír. A když něco v listopadu zbyde, tak vyložím šuple (ata) v mrazáku dvojitým igelitem, naplním a zamrazím. Menší množství dám do mrazáku do igelitek. Olejku přidávám do kvašené kukuřice (hrachu) až když valím krmit nebo chytat.
Za rok zkrmím tak 50 kg kuku a 20 kg olejky. Směs kukuřice a olejky je účinnější než čistá kuku.
N Toku - ® Pá 22.4.2016 20:04:32
marmyš >> Máš pravdu. Ideální bude vyzkoušet. Jen mě napadlo, jestli právě už někdo nějakou zkušenost s tim zavakuováním nemá :-)
N Knedla12 - ® Pá 22.4.2016 20:04:20
marmyš >> Teď bohužel nemám čas skoro na nic a hrát si s vařením bych teď kvůli škole asi nezvládl, ale pokud se všechno podaří tak bych měl mít za cca 2-3 týdny trochu klidnější období a to bych něco podniknout mohl :)
N marmyš - ® Pá 22.4.2016 20:00:11
Knedla12 >> Však to zkus a dej vědět,budeme chytřejší.
N Knedla12 - ® Pá 22.4.2016 19:58:58
marmyš >> Ideální by na to byly ty vakuové pumpy, doma s tím uskladňujeme hodně věcí a nekazí se skoro nic
N marmyš - ® Pá 22.4.2016 19:54:01
Knedla12 >> Stejně tu kuku vaříš,ono to jde i bez sterilizace,po uvaření ji vařící i s lákem naběračkou naliješ(nasypeš) do sklínek a zadekluješ. Je dobré ji umístit na několik hodin do staré deky,aby pozvolna chladla a víčka líp chytly. Pokud ji chceš do krmení,ten nálev se hodí-pěkně voní.
N Knedla12 - ® Pá 22.4.2016 19:46:17
marmyš >> Kolik chemie je v "jídle" pro lidi a všichni to baští :) Kukuřice by měla být jednoduše uskladnitelná, horší to bude s řepkou, jelikož obsahuje dost olejů a ty se časem kazí. Ale nějaký měsíc by to mohlo vydržet :)
N marmyš - ® Pá 22.4.2016 19:07:26
Toku >> Dej to do sklínek,nebo mrazáku. V tom průmyslovém balení bude tolik chemie,že to ani kapr nežere:-)
N Toku - ® Pá 22.4.2016 17:33:50
Kobarid >> Mě by se práve libilo partikl uvařit a nadělat si pár pytlíčků do zásoby. Žádný tahání k vodě v kyblíku, nebo igelitce. Prostě hodím do batohu pár sáčků a jdu. A co neotevřu, zase z batohu doma vyndám. Žádný rozmrazování a opětovný zamrazování. Nějak to jít musí, když se to takhle prodává. Kupoval jsem to pouze jednou a nevím, jestli je tam uvedeno nějaký datum spotřeby, jako na jídle pro lidi :-)
N Kobarid - ® Pá 22.4.2016 0:17:40
já bych to dal rozhodně do mražáku............., takovej mamut "vydržel" v permafrostu 20.000 let, a pak byl ještě poživatelnej.................
No a kapř, tomu to bude úplně jedno, co právě žere.......
Ale teď vážně, já si třeba partikl zavařuji do 0,7 sklínek. Sice ho nespotřebuju velké množství ( jedna sklínka na vycházku cca. 4 - 6 hod.), ale mám jich nachystaných cca. 20 ks ve sklepě a když jdu k vodě, tak jen šáhnu do police a můžu jít chytat.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | nástrahy, návnady ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

sbírka

Dovoluji si oznámit ,že jsem se rozhodl uspořádat sbírku nějakého rybářského nářadí -náčiní pro svého kolegu z práce,kterého postihla dne 16.1.2017 osobní tragédie v podobě vyhoření domku do...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrologic stolek spider table (SLEVA 75%)

Za 199 Kč s DPH.
Praktický stolek, který může být připevněn na jakýkoliv stojan nebo na jakoukoliv vidličku.Umožní snadný přístup ke všemu drobnému vybavení, které je potřeba během nahazování, krmení raketou, nebo při výměně nástrahy. Rozměry 23×17 cm.


akce, rybareniTFG boty Super Tuff Boots

Boty pro rybáře, kteří chodí k vodě i v tom nejhorším počasí. V těchto botách udržíte Vaše nohy v teple, suchu a pohodlí.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
LOS-CORMORAN LOS-CORMORAN

Praha 3,130 00, Řipská 23