Fox Warrior S Compact 12' 3lb třídílný

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit s výběrem kaprového pruru v rozumné cenové relaci... Prut bych využíval hlavně k lovu kaprů cca 50 až 90 cm 4 až 13 kg napadl mě tento 3 dílny Prut od firmy fox přijde mi že tento Prut za tu cenu nabídne opravdu hodně muziky ale třeba se pletu :) proto jsem napsal sem aby mi poradili zdejší odborníci :) Takže se na mě nezlobte jestli jsem zvolil úplně špatný Prut ale už jsem nějaký ten rok nechytal a teď bych se chtěl opět k tomuto koníčku vrátit... kdyby mi někdo z vás poradil lepší Prut budu velice rád :)
Tady jsou specifikace které by měl Prut splňovat
Cena: maximálně 2700 Kč,-
Přepravní délka maximálně 130 cm kvůli transportu

jinak co se týče nahazování chytal bych na středně velkém rybníku takže 100 až 120 metrů by bohatě stačilo :)
Určitě se budete ptát na to proč jsem založil nové téma založil jsem ho proto abych se v tom zorientoval a aby téma bylo přehlédné jinak zde na mrku jsem pár diskuzi o tomto prutu četl a někdo si ho nemůže vynachválit někdo by ho zase nejradši rozlámal :) Takže jsem docela zvědav jestli mi tento prut doporučíte nebo mi poradíte nějaký jiný
odkaz na prut zde: https://www.chytapust.cz/Kaprove-pruty/Fox-Prut-tridilny-kaprovy-Warrior-S-Compact-12-3lb

Předem děkuji za každou radu a přeji hezký zbytek dne.
Autor diskuse: Rybar92 - Profil , 2.4.2016 kaprařina - náčiní, doplňky

kikxa - Profil | St 25.5.2016 21:40:53

Gordon713 >> Ahoj Fox warrior s mám druhou sezonu a očka má úplné v pohodě.

Gordon713 - Profil | Út 24.5.2016 17:52:34

Nazdar možem ti povedať moju skusenosť mám Mivardi vector 3,6m 3diel -2,75 gram chytám s olovom 80 gram bez problemov 100m dohod ak chcem viac hodim viac . Mal som dvojdiely ale manipulacia nasledne zlomenie mojou neopatrnostou ma priviedlo naspäť k trojdielom . Fox warrior som mal dvojdiel prut dobrý ale očká ma sklamali zarezy už po dvoch rokoch. Skus odskušať niekolko prutov kolegov a ktorí ti sadne tak kup.

kikxa - Profil | Po 23.5.2016 17:22:52

pampy >>podle mě nejdál poletí Vector pak Fox a poslední bude Daiwa, ale jsem zvědavej :-)

Lukin65 - Profil | Po 23.5.2016 16:28:35

pampy >> Ahoj, jen pokud chceš reálnou vzdálenost tak běž na louku a hoď pak nasaď a jdi směrem ke koncové montáži. Voda má odpor a silon je průtažný, takže pokud nebudeš házet s pletenkou, budeš mít nereálnou vzdálenost.
To jen jako menší rada ne buzerace, měj se dobře. :)

pampy - Profil | Po 23.5.2016 16:15:45

ahoj, tak jsem pokoupil další 3-děličky z bazaru a kdyby někoho zajímalo srovnání vzhledu tak připojuji foto.
Warrior již vyzkoušen. Ostatní půjdou do vody př. týden. Docela jsem zvědavý na Vector. Krásný prut s opletem! 3,5lb, 50 očko. Budu to házet i s method mixem na olovu.
Mám měřák vzdálenosti, tak jsem fakt zvědavej na výsledky - určitě zveřejním.
Budu srovnávat:
Fox Warrior S comp - 3lb
Daiwa Black W - 3lb
Mivardi Vector - 3,5lb

Eliminator180 - Profil | St 20.4.2016 14:25:20

Parádní proutky, vřele doporučuji.

Rybar92 - Profil | Ne 10.4.2016 22:02:19

Schimir >> Děkuji za reakci :) co se týče toho navijáku tak sám jsem zvědav jak si na to zvyknu :) nakonec budu kupovat vše na ráz cca do dvou týdnů :) jinak co se týče toho stojanu tak vím že existuje plno lepších stojanu ale tady mě bohužel brzdi cena... potřeboval bych stojan s hlásiči a swingery v maximální cenové relaci 2500,- Kč a v této ceně jsem našel buď to ten od Giants Fishing a nebo od značky Mivardi konkrétně mivardi premium

Schimir - Profil | Ne 10.4.2016 13:19:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybar92 >>

Ahoj,

doplním další postřehy. Zacházení s přední brzdou je u Tica Scepter snadné. Když jdeš vařit kafe, motat nové návazce nebo mastit karty, prostě tu brzdu povolíš. Po záběru přidržím vlasec, seknu a pak opravdu maximálně jednou otáčkou matice dostanu brzdu do zdolávací polohy a jde se na to:-) Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to není nic komplikovaného. Zkusil jsem i volnoběžku a je to fakt jen o zvyku. Vůbec se toho neboj, v téhle cenové relaci bych fakt baitrunner nehledal.

Se stojanem od GF nemám osobní zkušenost, ale s hodně podobným (na tři pruty) chytá kamarád. Není špatný, co se týká stojanu, tak v podstatě na tom není nic, co se dá zkazit. Všechno drží tak, jak má, nenašli jsme žádné vyloženě slabé místo. Ale přesto bych ti radil, ať zkusíš něco jiného. Jde o ty ostatní věci, co ti k tomu přidají. To je fakt vyloženě jen to nejnutnější. Ono to sice tak nějak funguje, svůj účel to tak nějak plní, ale nedoporučoval bych to. Dá se to udělat mnohem lépe. Sám mám stojan Monster od Mivardi. Je tu na něj i recenze (http://www.mrk.cz/recenze/outdoorove_vybaveni/tripo​d_mivardi_monster/). Postupně, jak sbírám další a další zkušenosti u vody, asi bych koukal po rod podu. Líbí se mi Fox Horizon

Hlásiče zkus sehnat v sadě s příposlechem, oceníš to, věř mi. Na noční lov je taky fajn, když máš swingery, které připojíš k hlásiči a oni ti pak při záběru svítí. Tady jsem taky volil Mivardi, i když na tu značku hromada lidí nadává, je to podle mě to samé, jako GF, ale hlásiče M1500 a k nim swingery 135 fungují dobře a jsem s nimi spokojený. Ty základní věci myslím nemohou měnit ani tón a jejich citlivost taky není nic moc.

pampy - Profil | St 6.4.2016 16:50:45

Nejlepší kombinace :-o) foxtica. Spokojenost

carda1311 - Profil | Po 4.4.2016 20:34:27

čau já mám navijáky tica scepter asi 6 let a naprostá spokojenost . a co se týče prutů tak fox je dobrá volba taky jsem vybíral nové pruty a fox byl v top 3 . nakonec u mě vyhráli pruty sportex, všeci si je chválijou a navíc mají 10 let záruku na všechny svoje pruty tak snad to už něco vydrží. ted mají akci 1+1 12ft 3lb za 5999,- na stránkách rybárske-nej.cz . s tím by jsi tech 120 metrů měl hodit v klidu. nebo se zkus podívat na pruty esox. je to slovenská značka. esoxi jsem měl asi 11let akorát jsem jeden v loni zlomil o vetev při záseku. nové jsem chtěl dvoudílné ale esox dělá jen třídílné jinak bych asi značku nemenil. mají pěknej blank a hlavně zdolávačka i menších kaprů(do 50 cm ) byla fajn i v 3,5lbs.

Rybar92 - Profil | Po 4.4.2016 20:31:49

bysto >> Děkuji za radu je jasné že za tu cenu to nemůže být žádná špička ale co bych také za ty peníze chtěl že ? :) šlo mi spíše o to aby to nebyl propadák který vychvaluje pouze prodejce a pokud se neprohýba jak vrbový proutek tak bych do něho asi šel :) a co ostatní co si o tomto stojanu myslíte nemá někdo z vás s tímto stojanem osobní zkušenosti ?

Děkuji

bysto - Profil | Po 4.4.2016 19:30:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kamarát si kúpil velmi podobný stojan (takáto verzia sa predáva aspon pod 10timi značkami. Za tie prachy je to super stojan, bol som docela prekvapený, ze nebol nejaky rozklepaný (zase ale v rozumnej miere, nie je to nerezová taska ani horizon od foxu, ale držal celkom fajn)

Veľká výhoda hentej konštrukcie je rýchle skladanie.

Rybar92 - Profil | Po 4.4.2016 13:28:22

Ahoj,

Tak po delší době jsem se konečně rozhodl co vezmu :)
Prut: Fox Warrior S Compact 12 ' 3lb třídílný
Naviják: Tica Scepter GTX 6000 / 10000

Za následný výběr tohoto navijáku vděčím hlavně Uživateli roxtidy na všechny mé otázky rychle reagoval a co jsem nevěděl nebo jsem si nebyl jist srozumitelně vysvětlil takže ještě jednou Velké díky tomuto uživateli :)
Odkaz na prut:
https://www.chytapust.cz/Kaprove-pruty/Fox-Prut-tri​dilny-kaprovy-Warrior-S-Compact-12-3lb
Odkaz na naviják:
https://www.chytapust.cz/Navijaky-s-predni-brzdou/T​ica-Navijak-Scepter-GTX-6000-10000

A nyní se dostáváme k poslední věci a to je stojan ( tripod ) vím že mnozí mě za tento tripod budou nesnášet ale bohužel kvůli finančnímu rozpočtu nemám jinou možnost i přesto napíšu co by měl tripod splňovat ale myslím si že v teto cenové relaci jiný nebude

měl by splňovat:

Veškeré příslušenství hlásiče swingery ( v ceně )

Háček ze spodní strany tripodu pro zlepšení stability

obal na tripod

Cena maximálně 2 500 Kč,-
toto by měl tripod splňovat můj výběr je takový že jsem zvolil tripod od značky Giants Fishing konkrétně tento model:
https://www.chytapust.cz/Stojany/Giants-Fishing-Sto​jan-Tripod-Army-4-Rods-2x-hlasic-2x-indikator-zaber​u-zdarma

Co jsem četl recenze tak si ho lidé chvály a co jsem četl zde na mrku tak někomu vyhovuje druhému zase ne... takže bych byl rád kdyby mi sem napsal někdo kdo tento tripod vlastni a nebo člověk co není zaujatý vůči tomuto stojanu zajímalo by mě jaké má tripod mouchy... Prodejce ho samozřejmě chválí ale není divu ten to spíše potřebuje prodat a nehledi na kvalitu každopádně budu rád za každou radu a odpověď.

Přeji hezký zbytek dne.

PetrShouman - Profil | Po 4.4.2016 8:44:55

Ahoj,

pruty mám jednu sezonu a mohu říct, že jsem zatím spokojený. K prutům mám navijáky od Pennu (Affinity 8000 LC). S touto sestavou se dá hodit (změřeno pásmem na louce) 130 m (samozřejmě s kompletní montáží - závěska, olovo 90 g, s 16 mm kouli). Osobně házím kolem 115 m. Myslim si, že neuděláš špatně, když si je koupíš :-) Toť můj názor na věc :-)

roxtidy - Profil | Po 4.4.2016 0:51:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybar92 >> To je ale pro zdejsi diskuze typicke. vzdy nekdo chvali a vzdy nekdo kritizuje. K jakekoliv veci je nutne se patricnym zpusobem chovat a pouzivat ji na to, na co je urcena. To hodne lidi nedela.
Na tvuj zpusob lovu bych jednoznacne vybral Ticu Scepter GE, sam sem je mel 5 let. A mam je porad, protoze je mohu v pripade potreby kdykoliv zase pouzit. Na tento model snad nenajdes jedinou zapornou recenzi. Mnoha lety proverene. pokud by nevyhovoval design, tak Scepter GTB v černem provedeni.
V tehle diskuzi http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=649157 mas i fotky od uzivatele Carpkiller v case Po 29.2.2016 10:47:26, kde ma kombinaci warrioru a scepteru primo nafocene.

Rybar92 - Profil | Po 4.4.2016 0:34:58

roxtidy >> Právě že jsem to také četl a opět jsou tam rozdílné názory někdo na to nadává a někomu to zase vyhovuje... tak já opravdu nevím...

roxtidy - Profil | Po 4.4.2016 0:14:25

Rybar92 >> vpravo nahore je pole pro vyhledavani, kdyby si tam napsal tica galant tak ti vyskoci toto prinejmensim toto:
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=732887&kw=tica%20g​alant
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=667083&kw=tica%20g​alant

Rybar92 - Profil | Ne 3.4.2016 23:20:11

Všem děkuji za rady nakonec bych Teda asi vzal tento naviják https://www.chytapust.cz/Navijaky-s-predni-brzdou/T​ica-Navijak-Galant-Long-Cast-5000?gclid=CjwKEAjw_oK​4BRDym-SDq-aczicSJAC7UVRtaPFrOEeWwp5q3VAOmSBrgw4PQH​mTql7P66UyjT7WGBoC1pfw_wcB sice jsem tento systém nikdy nepoužíval ale myslím si že nebude problém se stim naučit myslíte si že koupi tohoto navijáku bych tedy neudělal chybu ? popřípadě bych byl rád kdyby mi zde napsal někdo kdo tyto navijáky vlastni

Děkuji

roxtidy - Profil | Ne 3.4.2016 22:57:50

Rybar92 >> jak tu chlapi pisi, bait v tehle cenovce je zbytecne DALSI RIZIKO. Navic docela nechapu proc chces tu Okumu ve velikosti 90, kdyz to mas na odhoz. Udana kapacita vlasce je 450m / 0.45mm = cca 1000m/ 0.30mm!!!!....k cemu ti bude tolik vlasce? das tim padem i nejake penize za podkladni vlasec.

Luger46 - Profil | Ne 3.4.2016 22:16:26

Rybar92 >> jak píše kolega ta Tica nestojí moc peněz a v této cenovce jsou to dobrý motadla.

Luger46 - Profil | Ne 3.4.2016 22:14:38

Rybar92 >> prosím tě je uplně jedno jestli přední nebo bajt, vždyt tu přední si můžeš povolit stejně na jemno jak bajt, nechápu co řešíš?? :))) každou brzdu jak u přední nebo u bajtu máš přece seřízenou tak aby prut nevypadl s vidliček nebo ti jízda nezbourala stojan :))
Ted si mě pobavil teda .)) Každopádně ale počítej s tím, že levný bajt je cesta do pekla, víc páček víc problémů. Začínal sem s bajty, no už bych to nikdy nechtěl, výhodu jednoduché přední brzdy oceníš časem .)

Loupacisko - Profil | Ne 3.4.2016 22:13:36

Rybar92 >> Nebo mě ještě napadá, zkus se podívat na Tica Galant, osobní zkušenosti s ním nemám, ale co jsem na tenhle navi četl recenze, tak taky samá chvála. Má únikovou matici. Určitě ti sem na něj někdo napíše svoje zkušenosti, dělá se ve dvou verzích GLAT a GBAT

Loupacisko - Profil | Ne 3.4.2016 22:03:50

Rybar92 >> U Scepteru to řeším tak, že cívku povolím úplně (vlasec se odvíjí jen s malým odporem) a po záseku ryby mi stačí otočit maticí o cca půl otáčky a naviják mám nastaven na zdolávačku (když to tak shrnu..... na jedno sáhnutí na matici brzdy ji dotáhnu na zdolávačku), případně malinko dotáhnu nebo povolím podle odporu zdolávané ryby. Nemusíš mít strach, že bys musel 5x točit cívkou kolem dokola, ty brzdy jsou už jinde než kdysi bývaly.

Rybar92 - Profil | Ne 3.4.2016 21:09:27

Luger46 >> No právě a do toho se mi moc nechce proto že to není až taková jistota náhodu půjdu vykonat potřebu nebo půjdu pro něco do auta budu mit záběr ryba za to víc škubne a buď budu mit ve vodě celý stojan a nebo v tom lepším případě pouze ten prut na který byl záběr proto jsem se ptal jak se to řeší když má někdo naviják pouze s přední brzdou mě napadla pouze ta možnost co už jsem napsal a to povolit brzdu aby se chovala jako volnoběžka uvidíme třeba ještě někdo poradí :) ale napíši to na rovinu radši bych preferoval naviják s volnoběžkou a měl bych klid :) zatím se mi docela líbí ten co poslal uživatel j.c a to konkrétně Sellior Carp Master vel-65 co na něho říkáte ?