Tipy na pruty proměnné délky(kaprák i feeder 3,0-3,9m)

Zdravím,
už jsem se tu ptal na konkrétní pruty 10-11ft a měl již vybráno(potřebuji kratší,tenčí+lehké univerzální proutky pokud možno v plné parabole na menší revíry a chtání u břehu) s tím, že k ním budu nosit teleskopy 3,9 (JRC tele) pokud by bylo třeba hodit dál.

Napadla mě ale "lepší" varianta - koupit dvoudílné pruty s ještě rozumnou přepravní délkou(max160cm), ale s dodatečným třetím prodlužovacím/zkracovacím dílem BEZ OČKA !, kdy může samozřejmě za určitých kompromisů nahradit prut na blízko i na větší revíry a nebude třeba sebou tahat X dalších prutů...

Rád bych:
- délka 3,0-3,9(3,3-3,9) , dvoudíl s dodatečným třetím dílem bez očka=hlavní podmínka(možná i 3,0-3,6m)
- pokud možno plná parabola
- může být i feeder s většími očky(hlavně na koncových špicích), nebo typ parmového barbel prutu, nebo jemnější kaprák do 2-2,5Lb.
-pokud by existovala opravdu kvalitní a rozumná varianta např. teleskopického feedru s prodlužovacím dílem(nevím o něm) taky by to šlo.

Cenové rozpětí bych v tomto případě asi neřešil, protože počítám s tím, že výběr bude dosti omezený a pro začátek alespoň budu mít přehled a nakonec se dá s trochou štěstí koupit i hodně drahý a kvalitní prut jako bazarový...

Zkrátka univerzální pruty, které bude možno kombinovat s různými rybolovnými technikami, s měkčím blankem, protože předpoklad bude chytání menších až průměrně velkých kapříků a bílé ryby, ale zase aby je nezlámal první náhodný 7-mi kilák...:-)

Díky za typy.
Autor diskuse: mari1300 - Profil , 14.2.2016 všeobecné - náčiní, doplňky

mari1300 - Profil | Po 15.2.2016 12:37:53

nikdo nic?