Vedoucí rybářského kroužku - hledám kolegy !!!

Dobrý den, hledám 2 až 3 kolegy pro vedení rybářských kroužků v MO ČRS Nové Město nad Metují, tj. nejlépe z Náchodska a Rychnovska.
Sám zde 5 let vedu rybářské kroužky Lipánci a Okounci, nyní celkem 34 dětí.
Hledám nadšené kolegy pro dlouhodobou spolupráci, kteří by mi pomohli dále rozšířit počty malých rybářů v duchu záživného vedení mládeže po teoretické a hlavně praktické stránce. Zaměření na plavanou, feeder, okrajově kaprařinu a později i přívlač a muškaření. Soustředění, závody, exkurze, dále chov ryb, vysazování atd. Výchova v duchu toho, že rybář by měl - Ryby chovat, ryby chránit a ryby lovit.
Kdyby se mezi Vámi někdo našel, tak můžete psát sem, na SZ nebo zavolat na 603 224 431.
Díky
PS: fotografie z naší dosavadní činnosti můžete vidět zde: http://paprika88.rajce.idnes.cz/

Tomáš Kupka - Profil | Pá 8.1.2016 17:22:44

Jarda Š. >> To asi není no... Jinak já samozřejmě neoslovuji jen prostřednictvím MRKu, ale i osobně, mailem, přes FB atd. Chápu, že tady jsou šance malé, ale snažím se dělat maximum.

Jarda Š. - Profil | Pá 8.1.2016 17:16:44

Tomáš Kupka >> No, nevím jestli pomůže příspěvek na MRKu, pokud se ti nepodařilo ukecat některé z těch, které znáš od vody a mají v kroužku děti. I tak ti přeju hodně štěstí a úspěchy v tolik záslužné práci.
Nemyslím si, že by dobrovolnický model v principu nefungoval, spíš je problém v tom, že je v dnešní době málo dobrovolníků. Ovšem stav, kdy ani vedoucí mládeže na ÚS není profesionál, ale naopak ještě vedle toho vede svůj kroužek, nepovažuji za vyhovující.

Tomáš Kupka - Profil | Pá 8.1.2016 15:51:25

bezchrbtak >> Ano, kroužky by jistě potřebovaly větší podporu jak od Svazu, potažmo MO, tak od měst a obcí, o jejichž děti se starají. Dobrovolnický model práce vedoucích moc nefungule, to už čas ukázal. Dnes, když někoho oslovím, tak se v první řadě zeptá, kolik se za to platí... No, ale tomu se nelze divit. Do práce taky nikdo nechodí zadarmo...

bezchrbtak - Profil | Pá 8.1.2016 14:21:51

Tomáš Kupka >> a este budu nadavat na RS a takych, ktori pre ryby nieco spravia... kazdy dobry skutok bude patricne negativne odmeneny... tak to u nas funguje.. a na schodzi potom bude xy mudrych hlav co vsetkemu rozumeju a skritizuju... je velka chyba, ze tie kruzky niesu viac podporovane...

Tomáš Kupka - Profil | Pá 8.1.2016 14:13:50

bezchrbtak >> Jo, to máš zcela pravdu, o tom žádná... Bohužel...

bezchrbtak - Profil | Pá 8.1.2016 14:07:43

Tomáš Kupka >> myslem, ze ten problem nemas len Ty.. dnes malo kto bude robit nieco zadarmo.. netyka sa to len kruzkov, ale aj RS, zachrane ryb a podobne... vacsina rybarov ryby iba chyta a tym to u nich konci bohuzial:(

Tomáš Kupka - Profil | Pá 8.1.2016 10:40:06

bezchrbtak >> Já ale nemám problém s dětmi, ani s počtem, ani s chováním. S dětmi i rodiči vycházím skvěle, na nějaké nevychování atd. si nemohu stěžovat, a i když moje kroužky úmyslně nejsou již několik let uváděny ani v oficiální nabídce kroužků našeho Domu dětí, ani v rámci naší MO, tak každý rok volají noví a noví rodiče, že by ke mne chtěli dát děti do kroužku, což já již "kapacitně" nezvládám.
Náš problém není v tom, že by nebyly děti, neměli bychom problém mít v kroužcích 100 a více dětí na naše desetitisícové město... MY NEMÁME DOSTATEK VEDOUCÍCH !!!

bezchrbtak - Profil | Pá 8.1.2016 7:11:27

Tak to Ti drzim palce.. neni to sranda s tymi detmi niekedy;)