Buráky v krmení

Ahoj kolegové,
chtěl bych se zeptat, jestli do svého krmení přidáváte drcené nebo mleté buráky a popřípadě jak se vám to osvědčilo.
Díky za odpověď.
Autor diskuse: Hrdla - Profil , 29.12.2015 plavaná - nástrahy, návnady

Toufi - Profil | Čt 11.2.2016 22:10:29

fanda žižkov >> Pražené buráky nechávám asi hodinu ve vodě a pak je dám na sporák, vařím je tak dlouho dokud oříšky nejsou celé tmavé, tedy dokud uvnitř už není světlá tvrdá suchá část, protože pak už při napichování jehlou nepraskají. Burák by měl po uvaření jít snadno rozmáčknout prsty a většinou vařením hodně nabobtná. Vzhledem k tomu o kolik se oříšky zvětší, bych suchými buráky nikdy ryby nekrmil. Voda z vaření je slaná a obsahuje hodně oleje, ten pak po přidání nálevu do krmítkové směsi, z krmné koule stoupá k hladině a láká ryby.
Buráky mají rádi kapři a cejni, pár vycházek trvá než si na ně ryby zvyknou, ale pak se pro ně rády vrací.

fanda žižkov - Profil | Čt 11.2.2016 21:37:51

Toufi >> jak dllouho nechaš naboptnat dík ,fanda

Toufi - Profil | Ne 7.2.2016 0:45:27

Na kapry a cejny používám pražené solené buráky z obchodu. Koupím 0,5kg sáček a ten vysypu do hrnce a nechám nabobtnat a povařím asi 15-30min, tak aby se daly snadno rozmáčknout mezi prsty. Obsah hrnce včetně slané vody přeliji do kbelíku. Použití do krmení je stejné jako u kukuřice. Nastražuji 2 oříšky nebo 3 půlky pod háček na vlas.

Buffalo1969 - Profil | St 3.2.2016 21:40:55

marmyš >> :-DDDD

marmyš - Profil | St 3.2.2016 21:35:39

Buffalo1969 >> Tak nač to já hledám a guglím? Už sem nic nenapíšu a že lovím na pistácie,to ze mě nikdo nedostane.

Buffalo1969 - Profil | St 3.2.2016 21:26:04

marmyš >> Pepi.....mně je to úúúúplně buřt...:-DDDD

Buffalo1969 - Profil | St 3.2.2016 21:25:14

marmyš >> já se s tebou nedohaduju,já se jenom válím smíchy........:-DDDD

marmyš - Profil | St 3.2.2016 21:16:12

Buffalo1969 >> To se mi líbí,když někdo,kdo ví kulový,se chce se mnou dohadovat. ----
----Horchata – studený mléčný nápoj z mandlí nebo tzv. tygřích ořechů (španělsky chufas), což ve skutečnosti nejsou ořechy, ale hlízy šáchoru jedlého.

Buffalo1969 - Profil | St 3.2.2016 21:04:09

marmyš >> sám jsi šáchor ty tygří ořechu....:-)

rybomil - Profil | Čt 21.1.2016 14:39:57

hank >> tu máme zase kousek fabriku na belgický sušenky, od léta to tam budu mít 150m :o)))

rybomil - Profil | Čt 21.1.2016 14:35:43

Fishky >> taky mi přišlo, že 3 min. to nebudou.
U mě už nějaký patlání něčeho kvůlivá potahání kapře, tlouště a ouklejna je vcelku ztráta času.
Ten čas radši věnuju s radostí testu nových nástrah na vláčku, ikdyž pravděpodobnost, že něco takto lapnu je řádově jinde.

hank - Profil | Čt 21.1.2016 13:59:50

orechy sou dobry v krmeni. buraky do krmeni klidne pridavej ale ber ohled jakou rybu chces chytat a v jakym rocnim obdobi chces chytat (cim vetsi zima tim min buraku).

tady na pardubicku je hodne v oblibe jedno krmeni z polska. porad se dumalo proc tak krasne voni a proc je tak uspesny. nakonec sme zjistili od polskeho dovozce ze vedle fabriky na krmeni je taky fabrika na zpracovani orechu :-)
skvele funguje na plavanou, feeder a kaprari to kupujou na kapri gulas.

rybářka Ira - Profil | St 20.1.2016 18:33:16

RK >> Tak asi je to jako s každou návnadou a nástrahou,někdy funguje víc někdy míň,je třeba zkoušet no.Ale o tom ta rybařina asi je.Trochu alchymie a vědy a hlavně zábava a relax. :-)

rybářka Ira - Profil | St 20.1.2016 18:26:53

Fishky >> no prostě,dám si pánev na mírný oheň,sáček s burákama pomlátím paličkou na maso,postavím si vodu do rychlavarky a už pražím ))) šup šup a je to ))).

Fishky - Profil | St 20.1.2016 12:39:08

rybářka Ira >> namlít, opražit, spařit a pak vmíchat do šrotu stíháš za 3 minuty? A jak dlouhá je jedna minuta? :)

RK - Profil | St 20.1.2016 12:31:23

rybářka Ira >> hezky napsané. Je to o radosti.Ale jelikož to čte plno začínajících, tak by se slušelo říct, že tam nemusí být úměra s úspěšností.
Protože, kuchařka rybích specialit nikdy nebude mít dlouhodobou zpětnou vazbu.
Jako jí má treba super kuchař v Alkronu.
Tak to prostě je-o radosti a zaplácnutí plonkového času.
Nic víc, nic miň.

rybářka Ira - Profil | St 20.1.2016 6:52:30

rybomil >> Tak každý to dělá po svém no.Mě nepřipadá,že by 3 minuty úpravy byly nějaká práce a mě to dělá radost když si můžu s tím hrát.

S tím koulís souhlasím,není nad rohlík,chleba atd.

Tiky Květák - Profil | Út 19.1.2016 13:17:29

Táta svého času vařil vlastní boilie. Základ byly v podstatě na kaši rozemletý buráky a pamatuju si, že přidával nějakou mléčnou bílkovinu.. Ryby to žraly jak zjednaný... Ale nebylo to teda nijak zázračně selektivní.

rybomil - Profil | Út 19.1.2016 13:02:09

rybářka Ira >> Kdo by se s tím sral, kapř si nezaslouží tolik práce. normál namletý bez úpravy a jak jim šmakujou, vcelku to i selekuje jinou rybu. Jen ty zku..ený tloušti žerou fšechno a furt.

Za dob, kdy mít nějaký koulís koupený nebo vlastní byl idol mnoha rybobijců jsme na vařený celý buráky vytahali neskutečně ryb a jak velkých. To koulís tohle vše dojebalo.

Jašu - Profil | Po 18.1.2016 21:58:19

Obyčejný slaný buráky rozmixuju a přidávám do krmení. Někdy jsem pražil i slunečnicový semínka a taky mixoval, ale buráky mi připadají lepší a jejich příprava je určitě jednodušší. Souhlasím s pohodakem, je to dobrý v létě do teplé vody. Krmení potom krásně voní a je skutečně mírně mastné.

pohodak - Profil | Ne 17.1.2016 20:15:50

Mam odskusane funguje velmi dobre.
Miesal som si sam krmivo a jedna z lakajucich zloziek boli aj nadrobno pomlete buraky. Krmivo po nich KRAAASNE vonalo. Ryba na to isla paradne aj biela aj kapros. Len je to dost draha prisada a nefunguje to vsade. Niekde ani tuk a niekde doslova voda vrela. Samozrejme je to na teplu vodu nakolko je to mastne aaaaa optrne s tym je to velmi sytne.

Calex - Profil | Pá 15.1.2016 20:54:28

marmyš >> Cyperus sculentus lativum nemuůže bejt lepší než tygřák. Připadá mi to jako když Polrajch udělal v TV ty hovězí líčka......od tý doby je už taky nekupujem za 75kč/kg.

marmyš - Profil | Pá 15.1.2016 20:40:23

Calex >> Šáchor je lepší,,ještě lepší jak tygří ořech. :-)

rybářka Ira - Profil | Pá 15.1.2016 20:20:11

Buráky jsou fajn, jemně rozdrtit,opražit trošku na suché panvičce pak spařit horkou vodou a šup s tím do šrotu. Kapři,amuři se můžou utlouct po tom.

Calex - Profil | Pá 15.1.2016 19:47:05

Zdar lofci, buráky nevím:-))))) ale hodně dobrá je podzemnice olejná v syrovém stavu. Jelikož je to z čeledi bobovitých, tak to právě není vůbec špatný.Vzpomeňme si na koňský bob. To byla bomba. Hodně se to dřív pěstovalo. Fšechna semena jsou dobrá.http://krmnesmesikvidera.cz/cs/13-semena

marmyš - Profil | Pá 15.1.2016 19:32:40

ardyv >> Taky jsem zkoušel,ale zlatá Bonduelka.

ardyv - Profil | Pá 15.1.2016 19:13:57

nikdy jsem na ně nic nechytl

pearl307 - Profil | Pá 15.1.2016 18:46:22

kamos ich nasrazuje pod hacik a nevie si to vynachvalit

ojle - Profil | Pá 15.1.2016 18:09:38

No hele sem tam dávám do tmavé plotice a pomáhá to celkem.

Chosé 2 - Profil | Čt 31.12.2015 6:37:05

U mě vedl hlavně na podzim rozemletý vlašský ořech do boiliesu. Ne všechno co přišlo z Anglie se hodí i v našich podmínkách.

dvorakjaja - Profil | Čt 31.12.2015 4:54:15

Ahoj, slyšel jsem, že super věc jak si Kapr na ně zvykne je prý po nich jak blázen a prý si to i dlouho pamatuje!!!

Bufamur - Profil | St 30.12.2015 23:41:07

Na určitých revírech zpravidla koncem léta používám sem tam krmení na bázi mletých ořechů (jakýchkoliv) z 90% mi po tom jdou kapři... ale znám vody kde bych s tímto krmením čekal na záběr hodně dlouho. Za zkoušku to ale určitě stojí, ovšem v ledové vodě zkoušet ořech si myslím nemá smysl.

Tavris29 - Profil | Út 29.12.2015 18:21:13

Hrdla - >> na kapry super věc, ale krmit s rozumem

marmyš - Profil | Út 29.12.2015 18:20:28

Já je přidával,ale nějaký rozdíl jsem nezaznamenal.

hraji - Profil | Út 29.12.2015 18:10:04

Nepřidávám, v plavané by se asi uplatnily pouze při lovu kaprů.