Závody pro firmy

Zdravím. V posledních letech se konalo několik závodů pro zvané,jako byl Green Hell, a R-SPECT car Cup. Rád bych tu viděl názory hlavně nás, obyčejných rybářů co za nikoho nekopou , zda je takové závody baví sledovat, a jestli je vůbec zajímají výsledky , nebo je to pro ně jen takové čtení bulváru. A dále co si myslíte o tom,když se z normálních závodů stanou závody pro firmy, jako dopadla letošní Šírava, kdy bylo do závodu vybráno startovní pole plné sponzorských teamů, kterého doplnilo pár známých tváří.
Autor diskuse: Taky - Profil , 8.12.2015 kaprařina - závodní sektor

Kocháč - Profil | St 9.12.2015 13:36:23

Pellets >> Závod je vždy o losu a nikdy nebude fér vůči všem. Někdo má do toho cíle blíž, jinej dál a o to víc mě baví sledovat ty co mají cíl dál, protože nahovno zalosovali, když nakonci udělají slušné pořadí. Jen mě mrzí, že je pořád málo těch, co jsou ochotni otevřít karty a říct na plnou hubu, co udělali pro to, aby z průměrného místa uspěli.

Vždycky záleží na typu vody, kde se závod pořádá. Pokud se obnoví Tovačovský maraton a já v to pevně doufám, bude tento závod sledovat hodně lidí, věřím tomu. A to i přes tu skutečnost, že se tam prostě nedostane každý. Zásadně se změní i pravidla a možná závod na úkor umění i zatraktivní, ale pořád to bude závod, kde může rozhodnout posledních pár hodin a bude o co bojovat. Bude to o velkých rybách v jiném formátu než jedem má oblíbená Carp liga.

Kocháč - Profil | St 9.12.2015 13:26:59

Pellets >> Možná jsme si neporozuměli. Já nemám nic proti červům nebo partiklu. Naopak se mi právě nelíbí na některých typech závodů omezování těch opravdu závodníků, kdy se partikl zakazuje a je třeba povolena jen peleta a boilies. Nebo začali ti progresivnější chytat na zig rig a dlouhé návazce, tak to na žádosti těch "obyč" kaprařů pořadatel zakázal. Nebo chytali šikovní závodníci na malé plovky, tak se zakáže menší plovka než 20mm, zase na žádost té většiny. Nebo někteří umí krmit daleko metoďákem nebo raketou, tak se zakáže krmení a krmit se může třeba jen hodinu ráno a hodinu večer. A takhle bych mohl pokračovat. Nicméně vždy je to na pořadateli, jaká pravidla nastaví a třeba i to, jaký zvolí klíč na pouštění týmů do závodu. Mě třeba až tak nevadí, že si někdo vybere týmy a vždy mě baví nějaká ta přidaná hodnota závodu. A tu nikdy neudělá obyčejný rybář, ale závodník, co je ochoten se o průběh třeba on-line přenosem podělit nebo třeba fotky a info od Fishkyna jak píše Martin. Třeba závod R-spekt už mi přijde spíš jako schůzka pár firem a není pro mě zásadně zajímavý. Ideální závod je pro mě takový, kde jsou šikovní závodníci a je mi jedno, jestli jsou to testeři firem nebo jen šikovní závodníci. Podstatná je ta přidaná hodnota. Fotky ryb s cedulkama a jednou denně průběžky, to je málo.

Martin M. - Profil | St 9.12.2015 10:02:33

Pro mne jako nezavodnika jsou divacky atraktivni takove zavody, kde chytaji lide, ktere znam - kamaradi, zname osobnosti a mozna jeste dvojice z carp ligy. Treba kdyz nekde chyta nefiremni Fishky a posle par informaci od vody, tak mne i obycejne gulasovky jako divaka u pc zajimaji.
Aby byl atraktivni i zavod s novymi tvaremi, musel by to byt oficialni zavod CRS LRU Kaprarina a to opet az po nejake dobe, az si zapamatujeme jmena opakovane nejlepsich kapraru. Tedy opet jde o to znat lidi, kteri se zavodu ucastni.

Pellets - Profil | St 9.12.2015 8:05:15

Kocháč >> alibisticky omezuje množství krmení ? Moc dobře víš,jak dopadají závody,když se dobře nalosuje a za zadkem stojí dodávka s několika metráky žrádla. O omezení nástrah na kule a pelety,aby to náhodou nevyhrál někdo s kýblem červů nebo dobře připravenou kukuřicí nemluvě.
Propaganda firem a honění ega,nic jiného závody ,,na úrovni" nejsou.

Taky - Profil | Út 8.12.2015 23:07:11

čeman 29 >> :-)

čeman 29 - Profil | Út 8.12.2015 22:22:19

Taky >> Letos budeš mít šanci se na Šíravu dostat bo to koliduje s Wcc 2016, tak tě snad příští rok nenapadne psát tyhle diskuze :-)

Taky - Profil | Út 8.12.2015 22:05:35

mexik >> Jo, tak najdou se lidi které to zajímá, ale myslím si že celkově už to bude spíš horší než lepší. Viz letošní poloprázdný závod.

Ďóba - Profil | Út 8.12.2015 22:04:47

Taky >> samo že se taky pije akorát nejsou vylití celou dobu

Taky - Profil | Út 8.12.2015 21:54:36

Ďóba >> máš pravdu, ve firemních teamech se nepije :-)jinak díky za názor.

Ďóba - Profil | Út 8.12.2015 20:16:51

tak třeba ja jsem normální kaprař nechytající za žádnou firmu ale závody typu Šírava , WCC, nebo i carp ligu sleduji (tedy jen formou on-line přenosů) a vůbec mi nevadí že jsou tam ti nejlepší a klidně i sponzorovaní závodníci, kteří umí něco ukázat . Mě by vůbec nebavilo sledovat závody Franty a Pepíka z Horní ,Dolní kteří se tam stejně jen ožerou a budou nadávat na ostatní kterým to bere a jim na tu svoji osvědčenou medovku nic

mexik - Profil | Út 8.12.2015 19:45:14

Taky >> Nevím jak tobě, ale mě přijde, že ta křivka sledovanosti CM Praha se tak nějak drží stále stejně...;o)

Taky - Profil | Út 8.12.2015 19:34:56

No,já bez mučení přiznám, že mám přišlápnuté kuří oko :-) Letos jsem byl s kolegou mezi prvními registracemi na Šíravu, a pak když jsem viděl jak si pořadatel vybral , tak mi to docela zaskočilo. Chápu že má právo si vybrat startující, když to má v pravidlech. Jde mi spíš o to zjistit, jestli pak širokou rybářskou veřejnost ještě takový závod zajímá. A co na to říkají kluci co tam jezdili závodit pravidelně , letos jim pořadatel ukáže dlouhej nos,a vzkáže že kromě startovného se ještě musí platit sponzorskej dar.. Za sebe to můžu přirovnat k maratonu v Praze. První 2 roky jsou z toho všichni pryč, každého to zajímá, protože je to něco jiného, ale později už to nezajímá ani lidi, ani závodníky. Ale třeba to někdo vidí jinak :-)

Heršvec - Profil | Út 8.12.2015 19:19:39

Tak asi takhle mám všechny závody ať jde o "profi ligy" či "amatéros alá chytej kdo můžeš".

Kocháč - Profil | Út 8.12.2015 17:53:39

Taky - >> Tak předně záleží na tom, kdo to pořádá, jakou zvolí cestu. Na lidech je potom, jestli tomu závodu budou věnovat pozornost nebo ne. Ve všech oborech lidské činnosti lidi chtějí vzory. Mně osobně jsou příjemnější závody, kde závodí někdo, kdo to umí a má co ukázat než závody, které se jakoby dělají pro širokou veřejnost, kde se alibisticky omezuje množství krmení a do pravidel dávají podobné kraviny, aby to jakoby omezilo ty, co jsou pro max výkon ochotni investovat víc financí. Žádné závody, co mají trochu úroveň nejsou o tom, že se přihlásí Josef s Pepíkem, dají si název Carp team JoPe a jdou to zkusit.

Fild@ - Profil | Út 8.12.2015 17:33:28

Jak zde bylo psáno, jsou to závody rybářských firem, a obyčejný "amatér" za normálních okolností nemá možnost s touto "elitou" porovnat síly. Jak by to třeba vypadalo, kdyby amatér Franta Koudelka vyhrál na podomácku vyrobené kuličky??? :-)

Greysmen - Profil | Út 8.12.2015 17:05:26

Muj nazor je ze to nejsou rybářské zavody ale zavody firem s rybářským vybavením potažmo výrobců rybářských nástrah a návnad. Ale jak je napsano niže nekde si ty firmy a výrobci udělat praktickou reklamu chtějí. Vždyť co jim proda vic kolí než když někdo vidí že na to či ono koulis to jezdilo vic nez na jiné míň a pak jsme my rybáři bombardováni fakty jak to či ono koulis dokázalo zachytat i když to ostatnim moc nebralo no a to by bylo aby si ho normalni rybář za 400 za kilo nekoupil 😊

Luger46 - Profil | Út 8.12.2015 16:49:03

Vždyt existuje spousta závodů npř. Carp liga nebo jiné závody , kde závodí normální rybáři. Závody které jmenuješ jsou ty nejprestižnější na, kterých startují nejznámější kapraři a samozřejmě by to bez sponzorů nedali. Je to jak v kterém koliv závodě či soutěži od fotbalu po motorsport. Čím výš tím víc sponzorů a firem. To je uplně normální a nedovedu si představit, že by v Monacu jel Franta Voříšek ve Fábii :))

ryba obecná - Profil | Út 8.12.2015 16:18:29

Tyto závody nesleduju, ale dle mého je to jen predhánění a reklama, který z týmů má lepší koule..