bivak nebo brolly vše pro a proti

Dobrý den
chtěl bych se zeptat přemýšlím nad brolly nebo bivakem zalibili se mi dva bivaky
1. http://www.mivardi.cz/produkty/bivaky-brolly-a-doplnky-pro-taboreni/bivaky/bivak-professional/
2. http://www.mivardi.cz/produkty/bivaky-brolly-a-doplnky-pro-taboreni/bivaky/bivak-new-dynasty-xl/
NEBO BROLLY: http://www.mivardi.cz/produkty/bivaky-brolly-a-doplnky-pro-taboreni/brolly/brolly-new-dynasty-kompletni-set/

Jedná se mi o to, že počítám s tím, už do budoucna jelikož malej začíná rybařit tak aby jsme se tam vešli dva a i kdyby ne tak rozměrově místa by bylo víc. Jelikož mám rád více prostoru.
Taky jsem koukal na diskuze, kde spousta členů píše že rybářská stráž má s bivaky problémy, ale není nikde napsaný jestli je to v rámci zákazu stanovaní, nebo prostě jen závistí?? Vždyť podle mého zákaz stanování se nevzahuje na bivaky jelikož nemají podlážku a nejsou to stany, proto se taky vymyslely bivaky a rybaří nejezdí ve stanech.

Další dotaz vidím jen jednu výhodu brolly a to jen z hlediska přepravy ale odolnost vůči větru, zimně, místa a všeho je v bivaku víc. Navíc koukal jsem na ceny brolly vs. bivak a kdyby byla cena brolly poloviční oproti bivaku ale cena brolly je skoro stejná i když se do něj vejde pouze jedna osoba v rozumné míře. Tak že třeba tahat sebou pro dva lidi dva brolly je zase i velká finanční náročnost.

Děkuji za názory Martin Hudziec
Autor diskuse: MartasBike - Profil , 27.11.2015 všeobecné - náčiní, doplňky

smike - Profil | So 28.11.2015 6:49:23

viceroy >> tak to jo:-)))

viceroy - Profil | Pá 27.11.2015 16:44:00

smike >> jj ziju neumrzl jsem to prece v Supe od Foxe ani nejde :-) :-) :-) :-)

smike - Profil | Pá 27.11.2015 7:46:48

MartasBike - >> jasné, že bivak.Bez debat.když kolem něj nemáš bordel, tak určitě nebude s RS problém, pokud zrovna tam, kde se chystáš chytat, není výslovný zákaz stanování/bivakování. Jinak do rozdílů mezi stanováním a bivakováním se moc nepouštěj a vezmi si tam max.deštník.Do brollka se 2 vejdete dost blbě, pokud teda nemáte každý 50 kg a 160 cm:)) Takže kup bivak, z tvého výběru ten New Dynasty a máš to pořešené.

smike - Profil | Pá 27.11.2015 7:42:33

viceroy >> twl, ty žiješ:)) jsem myslel, žes už tam umrz u vody :))

xDanielS - Profil | Pá 27.11.2015 7:33:44

MartasBike - >> Brolly je pro dva malé. Ve velké krizi se to dá noc přežít. Rybářské stráži je tvůj bivak jedno, obcí, na jejichž pozemku bivakuješ už nemusí. Bivak je stan, zákaz táboření pro něj platí úplně stejně ať přiděláš podlážku nebo ne a i když budeš tvrdit, že to není ani stan, ani bivak, ale třeba deštník Deluxe. Je to zase taková čecháčkovina. Někde se to řeší, někde ne. Ale stejně ve všech případech platí, že když si dáš do bivi postel, vyženou tě, ať máš podlážku, nebo ne. Jsou vody, kde nestrpí ani sezení pod deštníkem, to už je zase druhej extrém a dle mého hovadina. Urcite bych ale nepočítal s tím, že s bivi můžeš stanovat všude, je to prostě o přístupu místní obce a policie, potažmo i RS, která na tebe případně policii upozorní.

viceroy - Profil | Pá 27.11.2015 5:34:23

AHOJ pokud mas v planu jezdit ve dvou je lepsi 100% bivak ....co se tyce stanovani nema RS pravo te buzerovat za bivak nebo brolly tohle je vylozene v kompetenci PCR nebo prislusne obce ktere dany pozemek patri ....... jinak ceny bivaku a lepsich brollycek je v dnesni dobe uz srovnatelna ne-li brolly je kolikrat i drazsi ale pro dva na pohodu a normalni komfort to prave orechove urcite nebude takze pokud ve dvou tak bivak .....klidne si hod anketu bud bivi nebo brolly a bivak vyhraje na plne care