Zavrtávací vidle Taska+hrazdy s rohatinkama

Zdravím pánové.Vzhledem k hodně suchému počasí posledního roku mívám problém zapíchnout vidle na revírech kde chytám.Ta zem je prostě tak proschlá že tam ty vidle zapíchnu tak že to stojí silou vůle. Poohlížím se tedy po vidličkách z nerezu zavrtávacích. Hodně se mi líbí ty od firmy Taska. Ale je to přeci jen už dražší špás. Jde mi o to,zda ty vidle za ty prachy stojí a to zavrtávaní funguje? Mám v plánu koupit dvě vidle a na ně šoupnout hrazdy pro dva pruty a přední vidlu ještě osadit tím zajišťovacím trnem ,aby se to neprotáčelo při záběru na jeden z prutů. Neptal bych se ,ale když jsem to počítal na kolik ta sranda od tasky vyjde tak jsem skoro na 5 tisících a ač mám rád kvalitní a pěkné věci,tak nejsem zas hc uk styler. Jde tedy o to zda to za to stojí a nebo to nefunguje a bude se ta jedna vidlička pro dva pruty protáčet a dělat bordel,při záběru. Jinak jedná se o lehkou kaprařinou s děličkama a lov násaďáků .
Popřípadě nevyšlo by to levněji koupit v nějakém uk eshopu?
Autor diskuse: Lee-Haney - Profil , 26.9.2015 kaprařina - náčiní, doplňky

Vašek74 - Profil | Ne 27.9.2015 20:12:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, také se pokusím trochu podělit o zkušenosti na tohle téma.Po několika pokusech jsem zvolil hrazdy od NGT z nerezu, mají i kontra matky pro snadné nastavení polohy hlásiče nebo rohatinky.http://www.ngtfish.cz/vidlicky-hrazdy-ngt Tady se můžeš podívat a vybrat různé provedení i případný stabilizátor.. Během používání různých vidlí jsem vyhodnotil jako pro mě nejlepší hrazdy na dvě vidle, je to stabilnější a celkově pevnější.Některý menší kapr dokáže při prudkém záběru shodit i pruty z vidlí ...a to každý jistě zná...K tomu jsem si udělal z nerezu zašlapávací vidle,na "rybářský závit" na který mám z UK závitníky.Na mnoho revírů mi to stačí, pokud je přeci jen hodně tvrdo nebo kamení nebo kořeny používám zavrtávací vidle -samostatné co mám koupeny extra.Na ně našroubuji nerez hrazdy z NGT -foto.Myslím že se nic nepokazí když má člověk 4 ks vidle zapichovací/ zašlapávací a 4 ks zavrtávací.Samozřejmě že to musí být slušná kvalita, ale také úměrná cena.Podstatná je funkce a kvalita provedení, některé značkové se mi zdají mírně řečeno velmi předražené....Ať se daří..

bobco - Profil | Ne 27.9.2015 19:59:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja mam teras zavrtavacie vidle od delphinu za cca8,5eura kus. Maju ich v 3 velkostiach zatial ok ale do fakt tvrdej hliny som ich este neskusal aj ked predavac ma presviedcal ze to ma vyskusane a bez problemu aj do strku.Rybarske centrum olomouc ju ma za 273kc

Lee-Haney - Profil | Ne 27.9.2015 18:41:37

No já bych právě radši jen dvě vidle a na to hrazdy. Krásně to vymezí vzdálenosti a už nemusím řešit další vidle. S tím dalším stabilizátorem jsi mě nepotěšil - další keš navíc. Celkem by mě i zajímalo jak má Taska vymyšlené to zavrtávání, protože u jiných firem je u vidle nějaký kolíček či přípravek aby to vůbec šlo, ale u Tasky jsem si toho nevšiml a nějak si nedokážu představit jak zavrtávám vidlu tím že budu držet válcovitý kov v ruce a točit s ním. Oni sice prodávají speciální vrtací sadu, ale to bych musel být už na hlavu , abych to koupil. Za ty prachy bych mohl chodit s aku vrtačkou :)

Ivan. - Profil | Ne 27.9.2015 10:13:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lee-Haney - >> mrkni na ebay, ceny novych su zhruba stejne, niekedy sa najde nejaky vyhodny set. Pretacat sa ti pri manipulacii bude aj zadna tyc, takze sa hodia 2 stabilizatory, alebo solo 4 vidlicky. Ja pouzivam na zatlcenie specialne krytky na to robene a ide to. Aj ked niekedy ten hluk je neziaduci, nasadakom by to vadit nemelo.

Jarda82 - Profil | So 26.9.2015 22:18:01

Tavris29 >> ty už jsi toho měl v ruce spoustu :-)

levhan - Profil | So 26.9.2015 20:45:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lee-Haney >> pasovat to musi vsude je pouzit jeden zavit tak jako na pipakach

Tavris29 - Profil | So 26.9.2015 20:42:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lee-Haney - >> Ahoj. Mrkni na nerezovky od Mivardi. Měl jsem je v ruce a je to hodně povedená věc.

Lee-Haney - Profil | So 26.9.2015 18:58:40

U NGT jsem našel jen tu speciální zavrtávací vidli co má ty výměnné hroty,ale to se mi moc nepozdává a navíc je krátká. :( Každopádně kdyby pasovaly hrazdy NGT na ty taska tak by to byl celkem slušně ušetřený peníz.

levhan - Profil | So 26.9.2015 18:29:57

ngt a mas to za tretinu