krmení na zimu

Má být krmení na zimu spíše kořenéné, málo syté, s prídavkem soli, nebo tam má být sladká strouhanka, popř. melasa. Setkal jsem se s oběmi nazory. Který je spravný?
Autor diskuse: Vasek - , 6.1.2005 plavaná - nástrahy, návnady

rybomil | Pá 7.1.2005 11:39:32

Ice má pravdu. Pokud máš z minulých let vokouklý dobrý místa, víš že jsou tam ryby " natlačené" , je spíš rozhodující jemnost montáže a správně předložení nástrahy, než nějaké krmení. Dostkrát jsem se o tom přesvědčil, když např. přijeli fishzávodníci ze vzdálených míst.V zimě
upřednostňuji nástrahy živočisného původu, krmím málo, spíš " zašpinit" vodu, bo větším krmením myslím se ryba brzy nasytí. Na přehradě ale může být jinak.

miki | Pá 7.1.2005 10:35:14

ivo: Pochopitelně. Zde se jen utvrzuje fakt, že žádná voda není stejná a že na jedné platí to a na jiné ono. V tom je právě to kouzlo rybařiny.

Rimo: rada nad zlato....

coverboy - Profil | Čt 6.1.2005 19:50:38

Na sucho osmažena chlebova strouhanka(zaklad-ma svoje aroma,)sůl,Magi (v stopove davce)dobarvit na tmavo,tř.hlínou + ev další zátěž.Mam dojem že bez soli a magi(zkoušl jsem kombinace a davky)kmeni neni tak efektivní.Jedná se ale o KCHM(krmení chudého muže)

ivo | Čt 6.1.2005 17:22:55

Máte pravdu, že krmení méně. Ale že vůbec žádné také ne! Mám názorné příklady z loňska, kdy skupina mých známých (asi 8 rybářů) opakovaně chytala na Běčvě již v ledu a únoru a pouze dva z nich, kteří použili nejmenované krmení na studenou vodu dokázali chytat ryby. Došlo k tomu opakovaně, takže žádná náhoda. Vím, že samotné krmení mělo docela pronikavé aroma.

Rimo | Čt 6.1.2005 16:00:17

Tak proč to krmení do té vody pořád házíte. Najděte si pořádné fleky a máte o starost méně. Nemusíte se potom rozhodovat jestli krmení slané nebo mastné či jiné.

miki | Čt 6.1.2005 12:08:13

Všechny přízpěvky pode mnou vystihují přesně to, co bych napsal sám. Správnej flek je v tomto období to, "co chytá" a na krmení už tolik nezáleží. Jinak dělám krmení v zimě rovněž slanější, s menší vůní, ale o to více zjemńuji udici(háčky, návazce).
Příchuť "magi" se mě vůbec neosvědčila.

Maty - Profil | Čt 6.1.2005 8:30:52

Iceman: Teď jsi to napsal, takže teď už je to psané pravidlo :-) Jinak s Tebou v zásadě souhlasím, v této době někdy méně znamená více :-)

Iceman - Profil | Čt 6.1.2005 7:41:47

Vašku slovo správný je v tomto případě mimo mísu. Nelze říci, že jedno je správně a druhé blud. Je ale "nepsaným" pravidlem, že v chladné části roku se používá většinou slanější krmení s kořeněnou i masovou příchutí.
Důležitější než krmení je v tomto případě výběr místa. Když jsi na správném místě tak nachytáš i bez krmení.

jariss - Profil | Čt 6.1.2005 7:18:55

V zimních měsících dělám krmení spíše slanější. Přidávám taky někdy maggi. Jsem opatrnej i v použití různých partiklů. Ani nedávám tolik posilovače jako do teplé vody. Zatím mi to funguje :-)