Jsou na Moravě 5 ryby?!?!

Zdar chlapi. Zkuste mi prosím Vás poradit, v čem může být problém. Začal jsem letos chodit na Moravu 5, udělal jsem si flek a chodím jak na dravce tak na kaprovité ryby. Dravce beru s rezervou, ale proč nemůžu chytit za cca 20 docházek rybu??? Chodím pravidelně jednou za 3 dny krmit kukuřicí asi 2 měsíce a ještě jsem nic nechytil. A že by v Moravě 5 nebyly ryby se mi teda nezdá. Krmit chodím téměř ve stejný čas navečer, na ryby chodím z 90% taky na večer a pořád nic. Beru i to, že v těch vedrech, co byly a v Moravě nebyla voda ryby nebraly, ale aby za tolik docházek nic, to už je mě podezřelé. Zkusí mě někdo poradit, co můžu eventuálně dělat špatně nebo v čem může být problém? Nejsem začátečník, něco už mám odchytáno, ale tohle jsem ještě nezažil. Moc děkuji za rady.
Autor diskuse: hebron - Profil , 29.8.2015 kaprařina - ostatní

Dravec Čenda - Profil | Út 1.9.2015 16:38:20

hebron - >> Skus jít někdy ráno. Navečer to tam běž rozházet kukuřící a pokud možno pár hrstmi pelet a na druhý den ráno tam ještě střel prakem a můžeš chytat. Tak mi to funguje na mnoho revírech včetně M6. S M5 ti teda nepomůžu ale věřím že by to tam mohlo fungovat. Toď vše doufám že sem pomohl.

TWIN 69 - Profil | Út 1.9.2015 11:08:32

hebron >> Ahoj,my nakonec jeli na D5,ale kámoš minulý týden škrábnul na M5 kapra 95cm a pár menších.Takže ryby tam určitě jsou a chce to jen hledat.

hebron - Profil | Út 1.9.2015 10:48:14

Malda512 >> To víš, že mě napadá všelico. Samozřejmě chodím i na jiná místa i jiný úsek Moravy, nemám jen jedno místo na které chodím, ale uvidím, až se teď změní podmínky počasí. Nemyslím si, že to místo je špatné. Hloubka cca 4 metry, okolo popadané stromy ..... Pohyb na hladině je, hodně zálovů - něco jsem chytl, ale vše malé cejni, perlíni malí sumečci ..... Uvidíme v teď v září.

hebron - Profil | Út 1.9.2015 10:44:11

TWIN 69 >> Čau. Tak co, podařilo se něco? Já teď chodil chvíli na Moravu 3 a něco se podařilo, ale teď se zase zkusím vrátit na ten můj flek na pětku a uvidíme, jestli to už po těch vedrech a konečně dobrém stavu vody bude lepší.

ppecar - Profil | So 29.8.2015 13:38:35

Letos je Morava zakletá. Z vlastní zkušenosti i z povídání ostatních. Když se něco povede, tak jen náhodně a spíš na hluboké. Za cca 15 dvoudeních docházek kdy jsem prochytal různé místa od osypaných břehů až po Rohatec se povedli dva kapři a tisíc cejnů. Vesměs všechno v noci s rizikem. Hodně námahy ale výsledky slabé :-(
Od konce července jsem to vzdal a vrátím se k vodě až pořádně klesnou teploty.

Malda512 - Profil | So 29.8.2015 12:15:17

Fanda z UH >> sory že neumím číst tvé myšlenky... Ale zadavatel píše, že se drží na jednom místě. A ty jsi napsal, že jsi byl 3 týdny bez potahu. O tom, že cestuješ po řece jsi nenapsal ani čárku. Proto jsem na tebe reagoval, že nemáš sedět na jednom místě.
Jinak je pravda, že letošek je na řeku hodně kritický. Dokonce jsou místa kde je zákaz rybolovu pro nízkou hladinu. já na řece kapry nelovím od zahájené se vydávám jen na dravce. Ale ulovit na řece nástražku je hodně velky problém... na místech kde jsem jezdil na kapry dokonce nevídaný.

Fanda z UH - Profil | So 29.8.2015 12:09:04

Malda512 >> ... a co si myslíš, že jsem ty tři týdny asi tak dělal? Fleky měním podle nálady a chutě šlapat na kole tam, či tam...., ale bylo to pokaždé úplně stejné. V pátek jsem navštívil svou oblíbenou prodejnu a všeobecná debata byla o tom, zda v tom horku má vůbec cenu někam chodit.

Malda512 - Profil | So 29.8.2015 11:50:46

Fanda z UH >> vidíš a kdyby jsi šel na jinej flek tak jsi nemusel 3 týdny přemýšlet zda jsi navázal háček pod splávek. Pokud nemám za 4 docházky na fleku ani potah tak měním místo. Snažím se ryby hledat. i když jde jen o relax tak i tak jsem rybář a chci si nějakou rybu povodit. především ted je problém na řekách s haldinou a ryby se drží na uplně jiných místech než co jsou při normálním stavu hladiny. na fleku kde jsem bez problému nachytal mraky ryb v tuhle dobu se na hladině neudělá ani kolečko od plotice.

TWIN 69 - Profil | So 29.8.2015 11:48:37

hebron - >> Ahoj,dneska tam jedu,tak zítra TI dám vědět.Jinak na Moravě je běžné být delší dobu bez záběru.Kdo to tam zná,tak ví o čem píšu:-)))

Malda512 - Profil | So 29.8.2015 11:46:52

hebron - >> Anenapadlo tě třeba že to místo které jsis našel je k hovnu. ? Že ryby vyhledávají uplně jiné místa než to na kterým se snažíš 20 docházek udělat záběr ,,
proboha když to tam nejde tak hold musíš najít jinný flek. A ne sedět jak pecka na jednom mnístě a čekat. Já mám na řece vytipovaných třeba i 10 míst. Hlavně proto kdyby mě tam někdo zasedl a také proto abych netrčel na jednom fleku . když nemám na fleku záběr tak jdu na jinej. Jdu na flek kde je třeba větší hloubka a nebo kde voda proudí rychleji. vyzkoušej i jinné místa ..

Fanda z UH - Profil | So 29.8.2015 11:44:18

Stejný stav jsem prožíval i já, tři týdny vycházky bez potahu, ale teď se to najednou prolomilo, sumci na žížalu, kapři na kukuřici a candoš na rybku. Byť prakticky vše pouštím a k vodě chodím jen relaxovat, vím co to je čumět na splávek dlouhé hodiny a přemýšlet, zdalipak jsem náhodou nezapomněl navázat háček...
Vydrž, ono se to zlomí!

rybomaniak - Profil | So 29.8.2015 0:11:05

Rekl bych, ze by to mohlo byt tim vedrem to same se nam deje na Morave 7 a 9 taky zkousime na kapry, sumce, vlacit atd ... a nic je dost problem nachytat ty spravne rybky na sumce aspon tech 20-30cm a to uz byva nekdy problem. Snad az se trochu ochladi situace se zlepsi.Preji spoustu krasnych ulovku a Petruv Zdar :-)