Co je třeba pro schválení souk. revíru?

Zdar kolegové, mám dotaz - jaké povolení je třeba získat pro založení ,,soukromáku" a kde se o ně žádá? Za příspěvky k dotazu předem děkuji :)
Autor diskuse: Grasel - Profil , 6.7.2015 všeobecné - ostatní

splávkař - Profil | Ne 16.8.2015 23:25:19

Saddám >> Ten kdo něco přehlíží jsi myslím ty neb i v našem okolí se ,,rybníkaří,, na mnoha písnících a ač to mnohé jak vidět náležitě s..e tak nad tím mohou max. někde v koutě tiše plakat.
Rybnikářství co zapojuje do akce pomocníky s udicí je jak sis jistě všiml velmi populární(podobně jako Bio hospodaření, Agroturistika) což však rozhodně neznamená, že by mělo být pro každého, a nedá se předpokládat, že dosáhne takové popularity aby si nějaký rybníkář vozil prdel v Jeepu a nabízel při tom, komukoli, za pár kaček sedm kilo ryb denně.
Oplatil osobně znám od r. 1992, zažil jsem na něm věci na který se nezapomíná a něco mě tam táhne dodnes. To i přes spoušť, co nastala poté co tam svaz začal hospodařit a rozbalil svůj VIP cirkus. Řekni mi prosím, co dobrého se té vodě přihodilo poté, co se z ní stal revír?!?
Co se týče vláčky, je to trochu jiné než třeba s kaprařinou, osobně měním nástrahu třeba i co 5 minut, k vodě si nesu spoustu různých nástrah i když vím, že některé jsou použitelné max. k vylákání šmíráků z pobřežního křoví........

Saddám - Profil | So 8.8.2015 9:55:15

splávkař >> Já myslím, že jsi úplně přehlédl podstatu problému. Ta tkví v tom, že v režim rybníkářství nemůže podle zákona fungovat na písáku. Jediné, co by mohlo vyhovět zákonu, by byl klecový odchov, ovšem potom by musela ta ,,těžba udicí " probíhat v té kleci, ato by asi nebylo pro ,,těžaře" to pravé ořechové.
Co se týče kuřat ze dvora a těch idilických telátek na horské pastvině .....Určitě to je mňamka, ale asi bysme měli maso na jídelníčku méně často, než před 150 lety. No a kdyby se jedli jen ty filátka z Oplatilu a podobných lokalit, už by je dávno nebylo z čeho filetovat. zvláště kdyby se ještě lovilo tak, jak jsem u jednoho rybolovce před pár lety viděl, když vláčel rybku tam, kde jsou povolené pouze umělé nástrahy, a při příchodu RS strašně rychle měnil nástrahu. Už jsem na něj měl políčeno, ale přestal mi tam jezdit. Pro revír dobře, ne?

Grasel - Profil | Pá 7.8.2015 18:22:58

Mrknato >> Jak chceš, už mám tvých blábolů tak akorát, good bye.

Grasel - Profil | Čt 6.8.2015 22:37:44

Mrknato >> Už dost, prosím....

Grasel - Profil | Čt 6.8.2015 16:35:32

Mrknato >> Jde mi o příspěvky k tématu které mají hlavu a patu, to tvoje nesmysly o bolelízu fakt nemají.

Tomáš-K - Profil | St 5.8.2015 17:02:13

Bože to jsou kecy, bezte neco robit

Grasel - Profil | St 5.8.2015 16:57:15

Mrknato >> Prosím nezatahuj mi sem svoje bolelízy, můčky atd., to si nech do plkárny, v opačném případě viz obr.

Pro všechny, držte se prosím zadání, děkuji. Chtěl jsem poradit ohledně souk. revíru, přerozdělování financí řešte s Babišem, děkuji :)

nofish - Profil | St 5.8.2015 13:28:53

Saddám >> Mě má v ignoraci, protože už nevěděl jak odpovědět, raději utekl.
Ale zjisti mi od toho blázna, prosím, jak by převáděl příjmy ze soukromáků na svazovou vodu. Jestli taky platí řezníkovi a chce po něm, aby část peněz nějak převedl na pekaře, který nemá tolik :-))) Protože u mu totálně přeskočilo. Nejdřív by na všechno podával žaloby a najednou by to za prachy povolil, jen ne na svém písečku :-)))

splávkař - Profil | St 5.8.2015 11:55:00

Saddám >> Co jsi napsal jsou ideály někde z dob kolektivizace. Dnes dá většina přednost kuřeti co pobíhalo na vesnickém dvoře a teleti co nezná víc než horskou pastvinu.
Sám jsem něco filátek třeba z Oplatilu zbaštil a věř, že takovou mňamku mi žádný rybníkář (dle Tvého pojetí nenabídne). Jediný problém při chovu ryb třeba v písáku by byl ve způsobu vylovení ale jak sám víš, dobrých duší co s tím pomohou a ještě si za tu možnost zaplatí je dnes víc než dost:-).

Saddám - Profil | St 5.8.2015 10:53:01

Jo a ještě je třeba si přečíst definici rybníkářství. Hovoří se v ní o chovu a lovu, ale za zcela jiným účelem, než se na tzv. soukromácích v tomto režimu vedených děje. Zákonodárce tam nikde provozování prapodivného pseudosportu, kdy se píchá ryba do tlamy jen pro pouhé lovcovo potěšení, nic neuvádí. A o tom, že to je ještě řádně zpoplatněno a tím, že povětšinou o žádnou těžbu ryb nejde neboť se zdoláváním vystresovaný živočich vrací rádobyhumánně zpět do vody,proto aby posloužil opakovaně ke stejnému úkonu, se vlastně to, co se ve skutečnosti děje, tomuto popisu zcela vymyká.

Saddám - Profil | St 5.8.2015 10:43:08

Mrknato >> Klidně se vsaď. No a na terminu techniku ,,rybochovné zařízení " není pranic mazaného. Co to je ví každý rybář (neplést si ovšem rybáře a lovce ryb, každé znamená jinou osobu), stejně tak jako ví každý zootechnik, co je drůbežárna nebo teletník. To, že to Tobě přijde nesrozumitelné nebo mazané není žádná hamba, nejsi rybář, ale geodet a geodézii jistě rozumíš.

Mrknato - Profil | St 5.8.2015 6:14:11

Saddám >> S tím bordelem je to jasná zpráva, ale ohledně rybníkářství tvoji jistotu nesdílím, protože zákon 99/2004 hovoří mazaným jazykem:

"b) rybníkářstvím chov a lov ryb, popřípadě vodních organizmů v rybníce nebo ve ZVLÁŠTNÍM rybochovném zařízení, uskutečňovaný k zajištění produkce ryb a rybího masa, popřípadě produkce vodních organizmů nebo produkce rybí násady pro rybníky anebo pro zarybňování rybářských revírů,"

Navíc za rozhodnutí státní správy odpovídá státní správa a nikoliv svaz, či RS.........
Mě daleko víc zaráží ničím neupravovaná a svévolná aplikace rybářské legislativy svazy a hlavně RS. To je daleko větší probléma. A kdybych se musel vsadit, tak vsadím na to, že soudy budou daleko dříve z těchto důvodů, nikoliv z pravé podstaty rybářských vyjímek.

Saddám - Profil | Po 3.8.2015 21:08:53

Mrknato >> Jsem si téměř jist, že rybníkářství nemůže legálně správně fungovat na jiné vodě, než na rybníku. Co je rybník zákon jasně a zřetelně vymezuje. To, že to tak někde není je chybou toho, kdo na vodě, která není a nemůže být rybníkem, režim rybníkářství povolil. Je to stejný bordel, jako lov ryb pod ledem nebo výjimky z denní doby lovu. To, že se to děje ještě neznamená, že to je podle zákona v pořádku. Holt, až to jednoho krásného dne dojde až k soudu....

timb - Profil | Čt 30.7.2015 20:37:42

nofish >> To máš pravdu.

splávkař - Profil | Čt 30.7.2015 19:43:45

Grasel - >> To, že k chovu ryb potřebuješ živnost je asi nápad zdejší neryby který stojí na útržcích toho, co někde vyslechl či vygooglil.

nofish - Profil | Čt 30.7.2015 18:54:42

timb >> Ale neobsahuje hodně věcí okolo živností, o to šlo.

Murphy61 - Profil | Čt 30.7.2015 18:28:16

Zajel bych se podívat na nějaký soukromák, případně se nejprve domluvil na schůzce s majitelem a zbytek řešil ústně...myslím, že i tady by někdo takový mohl poradit...

Mrknato - Profil | Čt 30.7.2015 18:01:39

Saddám >> Svaz má v režimu rybníkářství rybochovy v MO, podivností jsou přetvořené sádky v Dašicích, ale to není to, co jsem zmiňoval. V rybníkářství by mohl fungovat Oplatil, Gigant a jiné uzavřené vody jako jsou třeba soukromý Štít a rybníky Kuby Vágnerů v Kutné Hoře....... Tam by svaz mohl popustit uzdu fantazii a ukojit WaM........ a ukázat se v tom slova smyslu v nejlepším světle.....)))

Saddám - Profil | Čt 30.7.2015 16:53:17

Mrknato >> Ahoj. Pokud vím, tak svaz takové vody má.A nejen naše MO. Ale o svazu asi nejsem s to diskutovat. Jsem jeho členem, to ano, ale ne funkcionářem.

Mrknato - Profil | Čt 30.7.2015 15:47:13

Saddám >> Dalibore, proč prosím tě svaz nemá také vody v režimu "rybníkářství"? To že nedodržuje jiná ustanovení zákona, daleko jasnější, než je rozdíl mezi VRP a rybníkářstvím, nevadí?

timb - Profil | Čt 30.7.2015 15:39:58

nofish >> Zákon 99/2004 obsahuje i rybníkářství.

Saddám - Profil | Čt 30.7.2015 14:27:36

Grasel >> Nesoudím tě, ale to neznamená, že nemám názor. V rybařině je spousta hnusu a kupodivu ho ryby nedělají. Jen si představ, že v rámci Pardubického kraje je pouze jeden jediný revír, který neobhospodařuje ČRS. Není to proto, že by nebyla žádná volná voda, je to jen proto, že se nikomu jinému nechce dodržovat platné zákony této země.

Grasel - Profil | St 29.7.2015 17:34:12

Saddám >> Nesnaž se soudit druhé bez toho abys znal co za tím je.

Saddám - Profil | Út 28.7.2015 19:38:53

Ahoj. Jak již naťukl Nofiš, nejdřív si ujasni, co chceš. Pokud chceš revír, má lov jasná zákonná pravidla. Pokud chceš se zákony vychcávat, musíš holt jít cestou tzv. rybníkářství a těžby ryb lovem udicí. Asi není moc zemí, kde lze zákony obcházet, tak jako u nás. Bohužel se v tom zhusta máchá i státní správa rybářství, která místo aby činila dle zákona, hledá cestičky a dálnice, jak zákon obejít. Tak se nestyď. O peníze jde až v první řadě, ne?

alžběta - Profil | Po 6.7.2015 21:21:55

Dobrý den. Mohu se zeptat na bližší vysvětlení pojmu "založení"? Ono je to totiž to nejzásadnější.

nofish - Profil | Po 6.7.2015 20:46:28

Grasel >> To zkus zjistit na živnostenském úřadu. Soukromáky "bez pravidel" fungují vlastně jako chov ryb a odlov udící/kontrolní odlov. Jedině tak obejdeš pravidla týkající se zákona 99/2004 a například zakazující dávat do vody vyzy, nebo lovit po půlnoci v červenci.
Pokud by šlo o klasický revír, není nic jednoduššího, než se obrátit tady na mrku na Jirku Jakeše, který s tím má zkušenosti a bude vědět.
Zkus si někde dohledat, jaká jsou pravidla pro chov a prodej ryb.

Grasel - Profil | Po 6.7.2015 20:37:44

nofish >> Ahoj, dík za radu. Nezajímám se o to ani tak já jako spíš kolega, já se mu to spíš snažím rozmluvit. Mimo toho živnosťáku nemusí být něco jako povolení MZe?

nofish - Profil | Po 6.7.2015 16:40:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> Myslím, že na zákon 99/2004 se dívat nebudeš. Podle mě se nezajímáš o vytvoření revíru v podobě revírů ČRS a MRS, ale spíš o "soukromák", kde si vymyslíš svá pravidla. Ne?
Tím pádem se zajímej jen o to, jak získat živnostenský list pro chov a prodej ryb a jaké doklady potřebuješ k rybníku (vodě). Víc vlastně nepotřebuješ.
Zákon 99/2004, respektive revír v jeho podání, pojednává spíše o tom, co nikdo na soukromácích nechce. Tedy hájení, doby lovu a hromada dalších omezení.

Grasel - Profil | Po 6.7.2015 16:36:05

kakr >> Dík, podívám se. Zajímají mě ovšem i informace z té praktické stránky, jak dlouho to trvá atd. Ale ještě jednou děkuju.

kakr - Profil | Po 6.7.2015 10:09:57

Grasel - >>
Koukni se na zákon 99/2004 Sb, tam najdeš všechny informace.

Červené karty: Mrknato