Podberakova tyc ideal do 2m.

Zakladam tuto, mozno vseobecnu otazku, ale snad niekto poradi.
Tento vikend sa mi stala neprijemnost a zlomil som svoju staru a tyc, tak hladam nieco nove. Potrebujem tyc, ktora nebude dlhsia ako 2m Viac fakt nepotrebujem. Plus potrebujem, aby som ju vedel rozlozit na dva kusy, teda aby som mal pouzitelnu rucku o dlzke cca 1m. Ale aj dva metre. Ak bude rucka lahka, tak to bude len a len plus. Ja ju primarne potrebujem na privlacove preteky, ale sem tam pouzijem aj pri plavacke. Za kazdy odkaz dakujem.
Pozrel som si starsie diskusie a nic poriadne som nenasiel.
Autor diskuse: Hamon - Profil , 22.5.2015 všeobecné - náčiní, doplňky

Hamon - Profil | Út 26.6.2018 13:25:19

Petr 21 >> Nakoniec som kupil dvojdielnu nasuvaciu ala delicka, nieco podobne ako mivardy tu. Malinko tazsia, ale zase mi prisla o dost pevnejsia ako ta predtym.
Nakoniec som opravil aj tu predtym, tak mam rucky na podberak dve :) Beriem podla nalady, ci musim menit dlzku, alebo nie. Ak ano, tak tu rozdelovaciu tusim od mivardi.Ak druhu tak klasicky teleskop delfin.
http://www.blyskac.sk/blyskac/eshop/12-1-Podberaky-​Prechovavanie-ryb/91-2-Rukovate/5/2317-Rukovat-MIVA​RDI-Professional

Petr 21 - Profil | Út 26.6.2018 11:31:12

Poradí někdo třímetrovou, pevnou , levnou, teleskopickou tyčku k podběráku, která je zpevněna na koncích dílů ocelovými kroužky (nebo jiným způsobem)? Měl jsem takovou od MILO ale v nabídce už není. Díky

Knecht - Profil | Út 26.6.2018 10:44:23

sven >> no u tehle se asi opravdu polepsil. jinak soudruzi z ciny to “jisteni” cepem ted delaji celkem casto a priznam - ma to pro mne i sve kouzlo. Ja jsem totiz zase u tycky (nijak levne) od Mivardi spolehl na vlepeni a sup...ocko i se zavitem se houpave ponorilo a jiz nebylo k vyloveni.
Ale samozrejme, ze jakmile vidim podobnou “diru v uhliku” nevaham a deset patnact omotu elektrikarskou cernou pvc izolackou je podle me zkusenosti dobra prevence pripadnych nehod.
Nekdo samozrejme muze namitat, ze se na podobne DoDo (dedelej doma) muze z vysoka, ja si podobnou drobnost pro klidne spani rad podstoupim.
Kazdopadne tahle tycka je fakt chrochro :)

sven - Profil | Po 25.6.2018 15:44:53

Knecht >> Ahoj. Tak, že by se od té doby výrobce polepšil ? :-))
https://www.mrk.cz/tackle.php3?kat=581&kw=netsy
Mně se tenkrát ulomil závit i s kouskem vršku tyče, bo "konstruktér" vymyslel opravdu originální řešení, uchycení závitu...
Provrtal grafitovou trubku tyčky a závit a protáhl čepem... Asi chtěl ušetřit za lepidlo...
Pohříchu to prdlo hned při prvním použití na středním cejnovi, při gulášovkách..
Mazal jsem do auta pro starou teleskopickou tyčku od SPRO a celou cestu jsem ji odprošoval, že jsem jí pohrdl a odložil... :-)

Knecht - Profil | Po 25.6.2018 15:04:49

nahodou jsem narazil na tuhle otazku a i kdyz uz to asi neni aktualni, tak jsem mel ted v ruce moc fajn tycku a je i za slusne koruny, tak i kdyz to neni do 2m, tak parametry (zejmena tuhost) to podle mne ma
http://www.garbolino.cz/podberakove-tyce/manche-epu​isette-emmanchement-netsy-x-power-2m90-2-brins-230-​gr/

Hamon - Profil | So 23.5.2015 19:45:03

Dakujem za tipy. Na ten NGT som pozeral zatial na nete. Este som pozeral na nejake mivardytusm powerstick. A tam sa mi pacil ten delickovy styl. No uvidim, co nakoniec vyberiem. Este skusim obehat miestne rybopredajne, ci ma nieco nepresvedci.

sven - Profil | So 23.5.2015 11:00:48

Hamon - >> nedávno jsem narazil na netu na tuto dvoumetrovku od SPRO https://www.chytapust.cz/Podberakove-tyce/Spro-Ruko​jet-Prion-Power-Tele-2m
Už se zřejmě nevyrábí, což je škoda.
Mám už asi deset let dvě tyto třímetrovky a s klidným svědomím, můžu tento typ doporučit. Nejsou těžké a díky zpevňujícím nerez objímkám na spojích, jsou hodně bytelné. Běžně s ní při feedrování podebírám kapry všech velikostí, tedy do cca 60cm, zatím nejvíc amur 85cm. A bez problémů.

Matěj H. - Profil | So 23.5.2015 10:04:27

ahoj ale když jsem zjistil, že ´jsi slovák tak jsem se kouknul po nějakém e-shopu kde tuto tyč prodávají
za eura tak tady je: http://www.ngtfish.cz/ngtfishing/eshop/16-1-Podbera​ky-a-prislus/18-2-Prislusenstvi/5/1141-NGT-Podberak​ova-Tyc-Mini-Travel-Net-Handle

Matěj H. - Profil | So 23.5.2015 9:46:05

ahoj poradím ti tuto: NGT Podběráková Tyč Mini Travel Net Handle 2m.
Tady ti posílám odkaz kde rád nakupuji stojí 199kč, ale možná najdeš ještě levněji.
http://www.parys.cz/ngt-podberakova-tyc-mini-travel​-net-handle-2m.php?_ShopSearch%5BSearchType%5D=0