Paste spring - spirálka umožňující nastražit těsto

Titěrná spirálka o průměru jen nepatrně převyšujícím šíři obloučku háčku se připevňuje obdobně jako bojliny či jiné větší nástrahy určené převážně větším rybám. V případě lovu na těsto umožní spirálka snadné nastražení a zejmena na prochytávaných vodách by její využití mohlo mít ( dle mého odhadu) úspěch.
Ke shlédnutí např. zadáte-li do vyhledavače Seznamu
preston korum paste spring

Setkali jste se s tím, využili jste?
Autor diskuse: mirmen - Profil , 30.12.2004 feeder - náčiní, doplňky

mirmen - Profil | St 5.1.2005 2:02:20

Vase zprava

mirmen - Profil | St 5.1.2005 2:01:29

Vase zprava

mirmen - Profil | St 5.1.2005 2:01:00

Kato | Ne 2.1.2005 22:05:59

Taky jsem to zkoušel, ale žádný velký úspěch jsem neviděl.

ivo | So 1.1.2005 18:22:19

se spirálou jsem začal chytat asi před 10 lety, a i když na ni moc v sočasné době nechytám, považuji ji za velmidobrou věc. Pružinka z průpisky se mi moc neosvědčila, asi nejlepší je ze "žabky" na záclony. Jako těsto jsem použil vždy to co je v krmítku. A je to vcelku docela logické - pokud ryba najede na naši krmítkovou směs, tak spehlivě bere i větší pevnější kuličku z toho samého materiálu. Jako zahuštění jednoznačně takový materiál jako je sojová mouka...prostě to co dobře zpevní měkkou krmítkovou směs. Jinak záběry jsou jako na boilie - pořádné jízdy.Chytal jsem na to i docela slušné kapry a cejny.Délka návazce okolo 20-25cm.Návazec kompletně z pletené šňůry.Je to vcelku velmi dobrá a účinná záležitost.

vedl | Pá 31.12.2004 1:26:16

Uplne mimo misu - mozna uz i seznam googluje, ale klasika www.google.com (s nastavenim do anglickeho prostredi) je to prave pro vyhledavani.

vašek - Profil | Čt 30.12.2004 11:12:28

Ani se raději neptám co ta spešl spirálka stojí , stejně jí nepoužívám , ale používám vyřazené pružinky z napáječek pro králíky. Nové stojí snad korunu nepamatuji se a jejich delka a průměr perfektně pasují na rybaření s doma upatlaným těstíčkem.Jinak vážu pletenkou 0,08- 0,10 aby těstíčko bylo nastraženo mimo háček podobně jako při chytání s kukuřicí mimo háček.

Martin M. - Profil | Čt 30.12.2004 11:10:42

Mirmen měl na mysli asi tohle. Pouzivam obcas stocenou pruzinku z propisky nebo koralek nebo korkovou kulicku obalenou testem (plavackova smes s vejcem). Ryby na to jdou, u mne teda hlavne cejni. Nepokladam to za zadny zazrak, ale jista ucinnost tam je. Mozna na vodach, kde je mnoho malych ryb, to muze pomoci chytnout mene malych a snad i vice vetsich. Pokud jsou tam jenom velke (chytre), tak to zas takova bomba neni. Rozhodne je to ale ucinnejsi nez boilie. Srovnal bych to s kukurici na vlasu, ale samozrejme s testem se da vice experimentovat a delat vetsi sousta. Velmi dulezita je tuhost testa - cim mekdci, tim lepsi. Co se mi osvedcilo, je chytat s olovem obalenym stejnym testem, jako mam pod hackem (bez krmitka s krmenim) a nechat to tam treba hodinu nahozene. Navazec bud kratsi napevno, nebo co nejvice napnout kmen. Vlas pod hackem bych ale rozhodne doporucoval z pletenky, protoze monofil je tuhy a hacek pak od nastrahy trci dost hloupe.
Miras> ano, bude to snadnou koristi vetsi bile ryby, o kterou pri feederu asi jde predevsim. Na velke uslechtile ryby (prase rybnicne + vychodni spojenci) existuji ucinnejsi metody, to souhlasim.

Miras | Čt 30.12.2004 7:43:28

Protože je těsto měkké, je snadnou kořistí i pro bílou rybu. Na druhou stranu nevařené těsto lépe uvolňuje atraktanty, proto s oblibou používám v zimě, kdy má každá rybka cenu zlata.

siro | Čt 30.12.2004 6:59:26

S Paste spring nikdy,ale pružinkou s propisky ju.Namatlam na to třeba boilizácký těsto,nebo nějaký sámo dómo.Je to jako chytání s těstem na háku jen máš volný háček.Žádný zázrak v tom nehledej.
Na naší "žiletkový" vodě jsem namatlal "bobuli" snad 3cm velkou a po půlhodině vožužlávání to stejně dobral 20cm cejn.